Author Topic: Турбо кит за купе - мнения?  (Read 2517 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re:Турбо кит за купе - мнения?
« Reply #1 on: 27-06-2010, 15:20:39 »
много добре изглежда на снимките човек ама от ибеи не се знае какво е наяве като дойде при теб и дали ще върши някаква работа въобще  :hater: :h:
« Last Edit: 09-09-2010, 00:58:43 by kalokasa »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #2 on: 28-06-2010, 13:59:46 »
В ебay големите продавачи НЕ ЛЪЖАТ - за разлика от нашите магазини... :)
Принципно това е турбо кит, но по двигателя ще пипаш ли нещо? Защото само турбото ако сложиш ще го надуеш на 0.5 примерно, иначе няма да издържи много много :)

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #3 on: 28-06-2010, 16:06:05 »
В ебay големите продавачи НЕ ЛЪЖАТ - за разлика от нашите магазини... :)
Принципно това е турбо кит, но по двигателя ще пипаш ли нещо? Защото само турбото ако сложиш ще го надуеш на 0.5 примерно, иначе няма да издържи много много :)

Хм ами то е малко далечна работа още ама събирам информация още. Какво може да се направи?

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #4 on: 28-06-2010, 16:24:17 »
Нещата седят така- за нашите коли няма достатъчно части за силов тунинг за разлика от ауди, вф, опел и др. И да вземеш този кит можеш да настроиш турбината макс на 0.6 бара. за мен няма смисъл. за по- голям надув трябва смяна на бутала, биели бла бла бла с ковани такива- досега не съм намерил такива. да ти ги направят по поръчка отдели мин 4000-5000 лв. сложи и турбо кита и сметни на какви отиваш. Говоря за надув над 1.5, 1.6 и големи коне. Иначе 0,5 бара можеш да постигнеш и много по тънко като си вземеш частите от тук и от ebay отделно, може и някои стари да внедриш :) като теглиш чертата да сложиш друг двигател ти идва двойно по- тънко .. лично мнение  :h: :h:

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #5 on: 28-06-2010, 16:28:14 »
добре де с 0.5 бара колко коня може да докара? А и буталата не могат ли да се изпилят?
« Last Edit: 28-06-2010, 16:28:44 by wtf »

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #6 on: 28-06-2010, 16:39:17 »
С този кит нищо не правиш.Или правиш, но за кратко.За такъв проект ти трябват други бутала,биели , лагери , гарнитура за главата, малко разреждане на мотора, дюзи ,помпа,малко електроника за управление и др. които тези китове не включват.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #7 on: 28-06-2010, 16:40:48 »
добре де с 0.5 бара колко коня може да докара? А и буталата не могат ли да се изпилят?

може би 20-тина макс.Какво искаш да постигнеш с това пилене.И коя част на буталото ще пилиш?

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #8 on: 28-06-2010, 16:59:26 »

може би 20-тина макс.Какво искаш да постигнеш с това пилене.И коя част на буталото ще пилиш?
Ми освен да изпили челото на буталото друго не виждам какво може да му изпили.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #9 on: 28-06-2010, 17:07:02 »

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #10 on: 28-06-2010, 21:42:30 »
Братле лично мнение не си заслужа да дадеш 4000$ за турбо при положение,че колата ти е горе долу толкос.  :yes:

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #11 on: 28-06-2010, 22:45:50 »
Плс придържайте се към темата..

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #12 on: 29-06-2010, 09:54:37 »

Ми освен да изпили челото на буталото друго не виждам какво може да му изпили.

Ми то може и други работи да му изпилят.За това го питам какво иска да постигне.Ако иска разреждане може да го постигне много по лесно, с нова по дебела гарнитура или с 2 метални една върху друга.Според мен най-добрия вариянт за такава интервенция е готов двигател от Митсубиши с турбо, барабар с електрониката и скоростите освен ако не може да се ползват нашите и ти е мирна главата.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #13 on: 29-06-2010, 11:59:19 »
wtf, братче, нещо конкретно ли ни питаш, или само се намираме на писане да си чешем езиците? Как по точно искаш да ти дадем мнение, т.е. да сравним или да ти предложим нещо сходно, като първият кит струва 400 долара, втория 1200, а третия 4300 долара ?! Кое да им сравним, че да кажем мнение и на коя от цените, да предложим сходна, че не разбрах ... за диапазона 400 - 4000 долара ли говорим ?!  :confused:
« Last Edit: 29-06-2010, 12:04:21 by Svilen Ivanov »

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #14 on: 29-06-2010, 19:32:48 »
wtf, братче, нещо конкретно ли ни питаш, или само се намираме на писане да си чешем езиците? Как по точно искаш да ти дадем мнение, т.е. да сравним или да ти предложим нещо сходно, като първият кит струва 400 долара, втория 1200, а третия 4300 долара ?! Кое да им сравним, че да кажем мнение и на коя от цените, да предложим сходна, че не разбрах ... за диапазона 400 - 4000 долара ли говорим ?!  :confused:

не бе човек, въпроса е с кой какво точно може да се постигне, без някакви други компоненти освен тези които са в описаните китове. Та за тези от ебей разбрах че ако не се пипа друго над 0.5 бара става кофти, въпроса сега е с този от шарк рейсинг какво точно може да се постигне

ПС: Напълно наясно съм вече че за нашите купета силовия тунинг излиза много по-скъп отколкото да си купиш кола която сток е по-мощна, затова помолих горе да се пише по темата.. кое до колко си струва мисля че и сам мога да преценя :)
« Last Edit: 29-06-2010, 19:37:03 by wtf »

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #15 on: 29-06-2010, 22:26:30 »
Относно за този кит от 4000$ без да отваряш двигателя неможеш да постигнеш нищо особенно,само ще почнеш да съсипваш двигателя до макс 5000км.Ако толко ти е мерак ти препоръчвам най-евтиното,но не по-малко безопасно ;) Все пак ти решаваш  :h:

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #16 on: 30-06-2010, 22:39:51 »
тури си едно цк ключе с едно съпротивление около 4кОм и байпаси с него датчика на температура мотор към компютър ... постигаш по набиращ лесно мотор и интервенцията ще ти струва около 2 лева+ около час труд .. гаранция че няма да се прецака мотора......а ако ти се занимава монтирай от тия ключове дето работят на натиск с гърбица на полумесеца на дросела  и тогава при всяко по яко натискане на гаста ще се включва тая система... разхпда ще ти скочи ама ти искаш да постигне по добро ускорение.. е с тая интервенция ще се получи. хем евтино хем и лесно... за сметка на някой и друг литър в повече бензин... ама то за да върви трябва и да гори така че не го мисли.
Само да поясня какво се случва с тая интервенция
1 во подава сигнал на компа че температурата на мотора е ниска, 4кОм  дават информация че температурата е около -35 градуса
2той реагирамоментално с удължаване на импулса на инжекциите
3 следователно пуща повече бензин към цилиндрите и мърда малко центровката към закъснение,от там се получава по доброто ускорение.

ето ви една интервенция на тея които искат по добро ускорение.

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #17 on: 07-07-2010, 09:58:23 »
хммм това ми хареса и ще го пробвам  утре на моя двигател да видим не че с кованите бутала е бавен ама ми се иска още малко да е по бърз  :hater: :h: 

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #18 on: 14-07-2010, 18:24:28 »
тури си едно цк ключе с едно съпротивление около 4кОм и байпаси с него датчика на температура мотор към компютър ... постигаш по набиращ лесно мотор и интервенцията ще ти струва около 2 лева+ около час труд .. гаранция че няма да се прецака мотора......а ако ти се занимава монтирай от тия ключове дето работят на натиск с гърбица на полумесеца на дросела  и тогава при всяко по яко натискане на гаста ще се включва тая система... разхпда ще ти скочи ама ти искаш да постигне по добро ускорение.. е с тая интервенция ще се получи. хем евтино хем и лесно... за сметка на някой и друг литър в повече бензин... ама то за да върви трябва и да гори така че не го мисли.
Само да поясня какво се случва с тая интервенция
1 во подава сигнал на компа че температурата на мотора е ниска, 4кОм  дават информация че температурата е около -35 градуса
2той реагирамоментално с удължаване на импулса на инжекциите
3 следователно пуща повече бензин към цилиндрите и мърда малко центровката към закъснение,от там се получава по доброто ускорение.

ето ви една интервенция на тея които искат по добро ускорение.
пробвах го този номер колега и определено има вътък сега колата не е турбо не свисти но вървежа определено се качи с този трик
мерси за съвета на срещата ако идваш ще почерпя доста за този полезен и евтин но хубав трик  ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #19 on: 14-07-2010, 20:19:39 »
Дайте малко повече яснота как се прави тази манипулация, нещо схема или снимки с последователността на действията :)

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #20 on: 14-07-2010, 20:36:00 »
отиваш на майстор по компютрите на колите и мо казваш по-горе тея написаните работи от колегата или моги показваш както и ас направих с лаптопа ми и той ти го прави за скромната сума от 10 лв ем ше види дали има грешки да ги изчисти на моя имаше 3 броя и тях оправихме чичко общо 30 лв  :yes:
и съвета ми е ако незанаеш какво правиш да не буташ там да не се наложи после нов компютър че е малко скъпичак .

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #21 on: 29-07-2010, 00:08:21 »
...само да вметна че компа (платката) можеш да я намериш на безценица .. блъснати и на части колко щеш .. кое му е скъпото на 100тина лева за компютър на кола ?! Пък и аз като четох поста на viper70 останах с впечетлението че работата не опира само до промяна на софтуера .. или греша ?!?

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #22 on: 29-07-2010, 11:22:59 »
ако се дава информация на компютъра, че температурата на двигателя  е -35 С, компютъра няма да даде импулс да отвори термостата, че двигателя е студен или се бъркам?
...

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #23 on: 29-07-2010, 15:08:52 »
ас си мисля че трябва да даде информация да отвори да влиза въздух и гориво на макс да върви и загрява по бързо двигателя но може и ас да се бъркам не знам точно какво става но определено има хубав ефект  :h: :hater:

Колега вече имаш над 200 поста и всеки път се сдържам но... ще ти го кажа думичката АС не съществува има АЗ което явно не използваш не знам защо!!! Моляте от името на всички който уважават българският език използвай АЗ не АС!!!
« Last Edit: 07-09-2010, 19:20:16 by chonkov »

Offline Troshko.

• Новак
  • *
« Reply #24 on: 04-09-2010, 14:47:46 »
ас си мисля че трябва да даде информация да отвори да влиза въздух и гориво на макс да върви и загрява по бързо двигателя но може и ас да се бъркам не знам точно какво става но определено има хубав ефект  :h: :hater:

Не мисля, че си на ясно .Има едно нещо наречено горивни смеси и ако пуснеш гориво и възудх на макс ще стане качамак. Друго, че няма да постигнеш нищо освен висок разход на гориво.

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #25 on: 07-09-2010, 16:57:48 »
Това с резистора ми се струва интересно, но -35°С ми се струват малко бруталничко
Иначе по логика би трябвало компютъра да настрои по-богата смес (каквато е за студен двигател) и съответно да бутне малко центровката, за да може да я запали качествено. Резултатът е, че се налива повече гориво, пали се по-бързо и от там повечето мощност. Притеснява ме само, че при промяната по центровката е възможно да се получат микродетонации, които да прецакат двигателя при по-продължително каране, но е възможно и микрофоните да ги коригират. При всички случаи като за проба е интересно!  :yes:

Някой може ли наистина да даде някакви снимки къде е сложил байпаса?
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #26 on: 23-10-2010, 13:55:08 »
На път съм колеги да си заръчам турбо кит ето от къде
http://www.alamomotorsports.com/alpine/alpine_hyundai.html  :yes:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #27 on: 24-10-2010, 12:33:37 »
ухаа това са сериозни китове,най-много ми харесаха Charger'ите :h:

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #28 on: 26-10-2010, 15:34:59 »
На път съм колеги да си заръчам турбо кит ето от къде
http://www.alamomotorsports.com/alpine/alpine_hyundai.html  :yes:

ми то хубаво ама как ще го поръчаш като навсякъде пише No Longer available освен на тези за последните купета дето са

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #29 on: 26-10-2010, 16:11:20 »
От http://www.ebay.com/ мисля да поръчам втора ръка ползван вече без турбото и ще туря по голямо турбо,едно приятелче ще го прави и тъка както ми обясни за 1000 лв ще се дигнат 100 коня  :yes:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #30 on: 26-10-2010, 16:37:20 »
От http://www.ebay.com/ мисля да поръчам втора ръка ползван вече без турбото и ще туря по голямо турбо,едно приятелче ще го прави и тъка както ми обясни за 1000 лв ще се дигнат 100 коня  :yes:

Човек не знам, но толкова коне да изкараш малко трудно!Нали знаеш, че се сменят карантийте на двигателя, защото и каквото и да правиш със стоковите бутала, биели и т.н. няа да можеш да надуеш турбото да е на повече от 0,6 бара!Според мен доста повечко ще ти излезе всичко!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #31 on: 26-10-2010, 20:04:03 »
Еми аз вече смених и буталата и биелите и още 5-6 други работи направих колега и човека дето щеми прави турбото си разбира от работата не вярвам че ми е говорил празни приказки  и ми каза че за 1500 лв. макс ще имам стабилна духалка  :hater::yes:
« Last Edit: 13-11-2010, 17:21:33 by kalokasa »