Author Topic: Вибрации и ниски обороти  (Read 1117 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sir_efoTopic starter

• Напредващ
Вибрации и ниски обороти
« on: 27-05-2010, 08:34:33 »
Здравейте момчета и момичета, имам един проблем, моля които може да помага. Значи смених си гумичките на клапаните след това и няколко ремонта по окачването и след тия ремонти ми се появиха едни вибрации на свободен ход, преди това имаше вибрации н оедва забелижими и то без да имам проблем с оборотите. Сега като спра на светофар и се усеща във волана както и в цялото купе, в седалката. Отделно ми падат оборотите към 600 (на око) но дори ида си държи към 700-800 колкото по принцип си държи пак ги има тези вибрации. Като потеглям и се влача в задръстванията трябва да подавам повечко гас от преди че иначе падат оборотите, при нормално движение няма никакъв проблем, това е само при ниски обороти и спряла кола. В Колос като правих гореспоменатите интервенции им казах за тези вибрации и първия път ми смениха единия тампон, втория път втория тампон на двигателя, викат проблема е отстранен, отстранен дедовия. Между другото нещо ми падна мнението за Колос напоследък. Та който има идеи от какво може да е това да казва. Благодаря предварително.

Offline muncho_

• Пристрастен
Re:Вибрации и ниски обороти
« Reply #1 on: 27-05-2010, 08:45:51 »
Вибрациите при потегляне ли са?Оборотите не може да ти падат от тампон на мотора, проблема е другаде.
Nobody's perfect i'm Nobody

• Напредващ
« Reply #2 on: 27-05-2010, 08:51:30 »
Вибрациите се усещат най-вече на празен ход на място, те не са чак като на трактор та да се усещат и по време на движение, а оборотите може да се каже че падат при потегляне и трябва да давам повече гас. За оборотите е проблем докато съм на първа в нискитте около 1000-1500, примерно като се движиш едвам в задръстването, трябва да се режа че иначе тръгва да гасне.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #3 on: 27-05-2010, 11:07:44 »
На бензин ли си?
Това притрисане щом не е от тампоните на двигателя остава нещо по свещи, някой ф-р, горивен или въздушен, ако си на газ запушена дюза...много може да са вариантите.

• Напредващ
« Reply #4 on: 27-05-2010, 12:44:35 »
На бензин съм, горивния съм го сменял преди около 10-15 хиляди, въздушния ще го погледна но не е на повече от 8-9 хиляди.

Offline Simo

• Загряващ
  • **
« Reply #5 on: 27-05-2010, 14:32:04 »
Ами по принцип регулатора на оборотите на празен ход е така наречения стъпков мотор. Също пробвай да почистиш дросела с карбуратор спрей. това са мои мнения, не се правя на майстор.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #6 on: 27-05-2010, 14:35:46 »
Нещо ме засърбя колега, сигурно стрелям на посока, ама я си провери течността за съединителя дали е на ниво.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #7 on: 27-05-2010, 21:31:40 »
Измери налягането в горивната рейка, може помпата да сдава багажа вече....другото е иди да ти проверят дали правилно ти е зацепен ангранажният ремък и веригата тоест тва първо го направи.Дава ли грешка някаква при диагностика с комп? попитай тея които са ти сменяли вложките, ..... случайно да са объркали ремъка  като са го зацепвали и при проверката да са установили че не могат да превъртят двигателя и да са го презацепили наново както трябва
 , в тоя случай може да има някой позакривен клапан. Това най лесно се установява с измерване на компресията ако има спад в някой цилиндар спрямо останалите от 2 или повече атосфери то тогава точно това ти е проблема. Прегледай и смукателната секция след дросела за прегънати гарнитури или за пропуснати вакуми. Ако има пропуск то признаците са точно като твоите неравномерна работа на празен ход.

• Напредващ
« Reply #8 on: 27-05-2010, 23:09:50 »
Значи гумичките са сменяни без да се маха главата. При това положение ремъка зацепва ли се наново? А веригата я смених така че са я зацепвали. Реално оборотите не играят почти просто като постои повече време ми се струва че падат малко повече от нормалното и като потеглям трябва да давам повече гас, няма колебание нагоре надолу.

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #9 on: 27-05-2010, 23:48:09 »
принципно може и да става без да се махне ремъка  :) ама през ауспуха и се вика специално гинеколог да я свърши тая интервенция  :P .Майтапа до тука, няма как да разкопчееш пружините на клапаните без да вдигнеш разпредваловете. Което води до сваляне на 2 та разпредвала барабар с веригата и задължително се откача и ангренажният ремък.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #10 on: 28-05-2010, 05:52:29 »
Преди да почваш да презацепваш ремъка и т.н,почисти дросела и стъпковото моторче както ти е казал колегата по горе. ;) Виж дали  ще има разлика,при мен поне се получи ,а оборотите играеха много.
Се ми се сутрува ,че ако е прескочен зъб колата няма да има мощност,но аз не разбирам много,това могат да го потвърдят или отрекат колеги дето са в час.
Ако не стане с почистването винаги можеш да пробваш друго ,ама пробвай първо по простите неща
« Last Edit: 28-05-2010, 06:07:48 by stutsi »

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #11 on: 28-05-2010, 07:36:51 »
То колегата каза че при подаване на газ му забива и се отпушва на високите обороти.....тоест  мощност в ниските обороти няма.... при вас не знам как е ама при мене до 3500 об си реже яко от 3500 нагоре набира по плавно. Отдавам го на това че, нямаме ванос(авансатор) който да нормализира работта в високите обороти.

• Напредващ
« Reply #12 on: 28-05-2010, 08:32:06 »
Да, и аз си мисля че ако е нещо от тия по сериозните неща ще има цялостни отражения, а над 2000 об няма проблем, даже минах към 500км почивните дни няма никакъв проблем. Проблема си е само на празен ход и в ниските обороти, спряла кола, като потеглям и на полусъединител, немога да се движа бавно и равномерно, трябва да форсирам. Ще видя тези дребите неща сега събота и неделя и ще пиша с резултатите. Благодаря на всички отзовали се   :beer:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #13 on: 28-05-2010, 09:23:24 »
Ако е ниско налягането на горивото колата ще прекъсва и в високите обороти, така че не търси проблема там.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #14 on: 28-05-2010, 14:11:45 »
 viper70 туй за Ванос-а откъде ти хрумна. Това е система която използва само БМВ, а туй че преди 3500 ги няма никакви купетата се сърдете на инжинерите в Корея  :cheezy:, не почвайте с бисерите.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #15 on: 28-05-2010, 15:23:01 »
Само BMW я използва под това име.Иначе на при Honda V-tec е същото нещо, при Subaru Active Valve Control System ,Toyota VVTI при GM не знам как се казва и прочие..
« Last Edit: 28-05-2010, 15:25:43 by muncho_ »

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #16 on: 28-05-2010, 19:18:16 »
viper70 туй за Ванос-а откъде ти хрумна. Това е система която използва само БМВ, а туй че преди 3500 ги няма никакви купетата се сърдете на инжинерите в Корея  :cheezy:, не почвайте с бисерите.
Преди да пишеш, чети какво е написано до края , а не от главата за краката. Написал съм че, НЯМАМЕ ВАНОС ИЛИ АВАНСАТОР. Аз никога не пиша нещо просто ей така !!!

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #17 on: 28-05-2010, 19:50:37 »
Ако с почистването не стане има го и момента ,ако има катализатор да се е задръстил или ако няма ,да се е задръстило гърне.
Имал съм кола на която така и се беше задръстило гърнето ,че едвам изкачвах баира от Сточна гара към паметника Левски и нямаше ниски обороти.Водих я насам натам да я гледат и накрая един приятел на баща ми свали гърнето беше станало 20 кила сигурно.Смених го и всичко се оправи
« Last Edit: 28-05-2010, 19:51:50 by stutsi »

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #18 on: 29-05-2010, 02:38:35 »
Опа колегата, извинявам съм, пак не съм чел :P

• Напредващ
« Reply #19 on: 02-06-2010, 09:33:41 »
Здравейте пичове, значи направих всички дребни нещица, изчистих си спортния филтър и махнах хартията, прегледах тръбата за въздух от него към смукателния за пролуки, почистих стъпковото моторче, смених свещите (сложих OBX Iridium), катализатор нямам, със спортни колектори съм, като изхвърлих катализатора смених и двете резонансни гърнета отдула та отам няма как да е, разлика сега няма
Мисля да си сменя ремъка на хидравликата че мсиля че е хлабав а е обтегнато докрай и четките на динамото, друго ен се сещам засега. Ако има още предложения казвайте

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #20 on: 02-06-2010, 13:53:43 »
Тия работи които искаш да направиш не виждам какво общо имат с празния ход.

• Напредващ
« Reply #21 on: 02-06-2010, 14:10:46 »
Ами за ремъка понеже вибрациите се усещат най-сълно във волана да не би нещо да е от хидравликата, апък четките може да дава проблем с тока нешо, понеже някой път ми прай мизерии и като си паля фаровете и изведнъж падат оборотите, дори един два пъти м изагасна колата

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #22 on: 02-06-2010, 14:26:44 »
Акумулатора ти как е ?

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #23 on: 03-06-2010, 00:36:56 »
колега ти изключвал ли си климатика или се с включен караш? аз на моята като пусна климатика и се усеща леко тресене в волана поради намаляване на оборотите. Значи иди и  на компютър да те закачат. там най лесно ще локализират проблема.А има и едно винт4е което ако не знаеш какво правиш е по добре да го регулира някой който наистина разбира. Ограничителя на дроселовата клапа в затворено положение. понякога дори и на мотори без проблем в електрониката се налага пререгулиране. Все пак ставаме по стари а не по млади.

• Напредващ
« Reply #24 on: 03-06-2010, 10:06:12 »
Акумулатора м ие чисто нов на 6 месеца, климатика го пускам рядко. Ще го видя това регулиране и ще трябва да водя на диагностика, обаче мисля да ида в ИНД че последния път в Колос казаха всичко ок, ама прайли ли са нещо никой не знае