Author Topic: "BKV" Freeborn Design Studio  (Read 3759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re:"BKV" Freeborn Design Studio
« Reply #60 on: 26-07-2010, 11:11:26 »
хмммммммммммммм пълното пребоядисване на колата е възможно за 1000 лв обаче зависи дали има работи за изправяне и докитосване  преди него а тук гледам че има бая довършителна работа преди самото боядисване иначе съм напълно съгласен с човека правил колата че 1500 лв за такъв тип тунинг са крайно недостатъчни и за тези пари студиото се е справило много добре и колата не е съвсем съсипана както описва колегата Златко просто има нужда от малко доработване ,но явно го е хванало безпаричието и сега даи да пишем глупости тук в форума и да се оплакваме че за малко пари имаме уникална кола е не е никак правилно от негова страна да хули човека защото наистина за тези пари мо е направил уникална визия и няма какво просто да се оплаква,ас за моята кола до колкото знам са похарчени над 12 000 лв за пълната и промяна и визията в която е сега ,това преди 3 години преди да почне тъпата криза  :whatever:   
и окачването колеги е много важно за такъв тип тунинг не случайно моята кола окачването струва колкото самата нея  ;)
наистина сте походили от към грешната страна на проекта но като гледам е станало се пак и ми харесва на мен лично доста какво се е получило ,не мисля че в случея колегата Златко е прав  :yes:
Също съвет ако не знаете какво правите по колата по добре вопще не се хващайте с нея особено за тунинга работите стоят много сложно и може да дадете много пари и накрая пак да не сте доволен от резултата,ас лично познавам доста приятелчета дето мама и тати дават парите а те не знаят какво да правят с тях и са съсипали доста коли някой даже вече не са между живите защото си мислеха че ангела им хранител лети по бързо от тях  :me: 
« Last Edit: 26-07-2010, 11:22:25 by kalokasa »

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #61 on: 26-07-2010, 11:38:51 »
хмммммммммммммм пълното пребоядисване на колата е възможно за 1000 лв обаче зависи дали има работи за изправяне и докитосване  преди него а тук гледам че има бая довършителна работа преди самото боядисване иначе съм напълно съгласен с човека правил колата че 1500 лв за такъв тип тунинг са крайно недостатъчни и за тези пари студиото се е справило много добре и колата не е съвсем съсипана както описва колегата Златко просто има нужда от малко доработване ,но явно го е хванало безпаричието и сега даи да пишем глупости тук в форума и да се оплакваме че за малко пари имаме уникална кола е не е никак правилно от негова страна да хули човека защото наистина за тези пари мо е направил уникална визия и няма какво просто да се оплаква,ас за моята кола до колкото знам са похарчени над 12 000 лв за пълната и промяна и визията в която е сега ,това преди 3 години преди да почне тъпата криза  :whatever:

Колега за тия 12 бинки дето пишеш, че и даже отгоре ще трябва плазма 32" да ми сложат в багажника и да ми вградят микровълнова за пукакни да си гледам филми.Самият кит да струва 4000лв. (и пак ми се вижда множко), ламбо вратите ги гледам по около 1500лв. цък и боядисването да е 1500лв. и не на последно място окачване около 2500лв. примерно на Koni.Аз примерно бих си направил турбо конверсия на двигателя за да повдигна конете, а не да лъжа компа, че колата е студена и да има минимална разлика, но това е друга тема.Ето ти примерен кит колко излиза като включва предна, задна броня и прагове цък.
Също така колега не можеш да критикуваш колегата Златко, защото не си бил на негово място и не знаеш каква е случката.За това по-добре недей да съдиш даден човек само по написаното.

P.S.: Извинявам се за спама, но за първи път виждам толкова дълго изречение, което няма край :cheezy:.Нищо лично колега :yes:.

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #62 on: 26-07-2010, 11:51:49 »
То на колегата му е простено.Пише по темите каквото му падне по незнаини за мен причини :cheezy:
Но наистина това изречение е уникално само по себе си.Доста време отделих докато разбера какво се е опитал да каже.
А относно писането на глупости във форума не мисля ,че Златко е човека който ги пише.Колега kalokasa замисли се ти какви чудеса раждаш и тогава давай оценка за другите

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #63 on: 26-07-2010, 12:15:33 »
преди 3 години са дадени 12 000 лв за моя тунинг сега обаче цените са спаднали двойно заради кризата
,и кое точно от по горе написаното е глупости.Колегата Златко е дал някакви пари и човека е направил уникална кола за малко пари и то на сляпо,не виждам от какво се оплаква колегата и не е доволен,в случея за тези пари е станало много добре  :yes:

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #64 on: 26-07-2010, 12:21:36 »
Колата не е напълно съсипана- задна броня- непасва изобщо, цялата е крива, буквално крива - наново ще се реже и преправя из основи- задни калници- хванати с рапитки и с КИТ ВЪРХУ ЛАКА на места, дупка 2 см между стария калник и новия- как ще се пълни- това и господ незнае, калници- набити с кит по краищата, защото нямаше ръбчетата , това се отнася и за задната и за предната броня, всичко около колелетата е набито с кит, страничните глупости на вратите - хванати с РАПИТКИ- казаха ми че ще оксидират след 2 седмици, каквото и да сложа отгоре и ще се вижда през боята, предна броня- крива и тя, хлапчеща , под напрежение и трудно влизща в дупките за захвващане, бумбалник на капака- набит с кит, хванат с рапитки- пак оскидация и напукване на кита, пак хванат върху лака на колата ,запушени пръскалки, сега си търся такива от ВФ за да ги изкарам под капака ( добре ,че хората при които е колата си го чаткат и дават добри идеи) . И пак казвам - ЦЯЛАТА КОЛА Е НЕСИМЕТРИЧНА, всичко е вадено от стереопор ! Това е недупостимо и хората се изсмяха като ме питаха от какво за вадени калъпите ! няма да си говоря и приказвам из форумите, да разтягам локуми и да говоря мили несмислени приказки. Колата ми е в окаяно състояние. Имам и "договор" в който пише ,че колата ще излезе на транспортен грунд, китосвана и готовя за боядисване, а не цялата да е на ВЪЛНИЧКИ , да съм принуден да ида да си я сглобя сам , защото просто виждам че няма кои да ми я направи там. И пак казвам няма да пиша безсмислени постове из форуми! Ще се видим на среща и ще обясня всичко. Неспирам никой , който да иска да си направи нещо по колата от Валери- напавете, то ще е от моите калъпи, тогава ще изпитате всичко на собствен гръб :) Цялата работа смърди и ми става тъпо като пиша. Баща ми отиде във Враца да помога при колата, аз немога в момента  ,защото отивам да се записвам по университети, след 2-3 дена ще имам тема със снимки ПОДРОБНИ без километрични тъпи безмислени овътващи малоумни постове. Лек ден

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #65 on: 26-07-2010, 14:17:35 »
Имаш договор с ясни клаузи, които не са спазени ? Съди ги. Лесен и безболезнен начин. Не виждам що се занимаваш със снимки и постове и незнам какво още. Договора, свършената, недосвършена работа и при адвокат. Това е най - интелигентният и възвръщаем средства способ да си уредиш нещата.

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #66 on: 26-07-2010, 14:32:30 »
Нещата седят много по- различно от това , което си представяте. Напрактика няма никакво "студио" или "ателие" - това представлява един пропаднал гараж , в който няма и достатъчно инструменти. Да ги съдя- къде са "ги" ?! Той е само един - Валери и няма какво да му взема ! Мислех да си прибера КАЛЪПИТЕ, НО ЗАКАКВО СА МИ - ТЕ НЕСТАВАТ ЗА НИЩО !. Има и друго момче- Борко, който има тема в тунинг.бг и търси нови клиенти, момчето ходи и помага с каквото може на Валери от време на време. Напрактика отново говоря за празни приказки, ателиета, салони и прочие. Гаража се намира в Панчарево. Колата ми в момента е в ателие! С хора специалисти, можещи и хора екип ! Баща ми сега ми се обади , че тръгват за РУСЕ да вземат смола , платове и отделители за да оправят осраното. Неискам и да си помислям на колко пари ще ми стъпи всичкото това главоболие, и това ми е последния пост тук , в тази тема. Нещата са много далек от милите редове, истината е много далек и немисля да обеснявам тук нищо повече.
« Last Edit: 26-07-2010, 14:33:40 by Златко »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #67 on: 26-07-2010, 14:39:15 »
Виж сега ... ако си подписал договор с нещо несъществуващо, било то фирма, организация или каквото и да е, ти си си за бой , но ако си подписал със съществуваща фирма или лице, ходи и си търси правата. Другото което е договорът нотариално заверен ли е?

И в крайна сметка тебе не те интересува той какво има и откъде ще ти извади обезщетението, евентуално ....

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #68 on: 26-07-2010, 15:01:48 »
хммммммммммм ето ги и въпросните снимки сега като се загледам човека дето е правил колата наистина някой работи не ги е направил никак добре и колегата Златко има право да се сърди но не е непоправимо не се притеснявай колега  :yes: :h:
« Last Edit: 26-07-2010, 15:27:04 by kalokasa »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #69 on: 26-07-2010, 15:57:05 »
 Златко какво да ти кажа....
Като си отишъл първия път и като си видял за какво става въпрос,защо не си запали колата и не си отпраши към Видин?
Случилото се случило,изгорял си .Това трябва да ти е за урок занапред ,че не трябва да се бърза и да се хвърляш на сляпо.
Оправяй си колата и гледай да забравиш колкото се може по бързо случката.
П.С. А само на мен ли ми прави впечатление за неадекватността на някой тук?

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #70 on: 26-07-2010, 16:18:11 »

:rofl:
Извинявам се.. просто не можах да се сдържа

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #71 on: 26-07-2010, 16:55:22 »

:rofl:
Извинявам се.. просто не можах да се сдържа

За един и същи човек ли си мислим всички?  :shock:

Offline Valetti

• Новак
  • *
« Reply #72 on: 26-07-2010, 18:07:56 »
Златко,

имах избор: ДА ОТГОВОРЯ или ДА НЕ ОТГОВОРЯ ?!
Правя първото и то със съвършено ясното съзнание, че и тук, във публикациите ти ЛИПСВА ЧУВАЕМОСТ.

Толкова ясно написах и посочих ТРИ ВАЖНИ НЕЩА, за които предупреждавах и настоявах:

1. Подготвена като база кола с новите параметри на окачването - следа отпред и отзад, размер на гуми и фланци !

2.Незнайно откъде намереният лично от ТЕБ "майстор" на фланците, който донесе неизползвами ...20 кг. метал и изчезна, отнемайки ни ни по-малко, ни повече от
20 + 14 дни !
ТОВА Е ВРЕМЕТО ЗА ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ, НАПАСВАНИЯ И "ФИНОСВАНЕ" НА ИЗДЕЛИЯТА , което съм посочил изрично като срок за изпълнение - от 90 до 110 дни !

3. ТИ поиска да се срежат калниците и отворите на предната броня за фаровете, въпреки моето категорично несъгласие,
а след час "откри", че е...грозно и поиска да се "запълнят"...?!

Питам простичко: В кой ред от написаното от мен НЕ КАЗВАМ ИСТИНАТА и в коя моя дума има окърбително отношение към теб като клиент?!
Ти дойде за колата и аз ти казах, че имам нужда от десетина дни за довършителни работи по нея !
Точно ОНЕЗИ, които фланците  ми отнеха !

В самото начало, в първия месец получавах от теб по 4-5 обаждания на ден, а на следващия месец, когато наистина стоях, поради безкрайното протакане на решението за новите параметри на ходовата част, аз започнах да те търся !
Задаваше ми в отговор...въпроси от рода: " Ами това спъва ли ти работата", а аз се опитвах да обясня, че е адски трудно да се работи на сляпо !

Как така и защо си ми спестил "малката подробност", че амортисьорите са изпуснали и колата люлее и кляка при рязък старт и спиране, при по-остри виражи ?!

Златко, това наистина са много сериозни неща и имат своите последствия, ако не са решени още преди оптичната намеса !

И накрая за т.н. "стъклопластика" - да, не е от екзотични материали, но не е и с ...българска смола и платове !
Да, не получи абсолютно напасвани детайли и с финосана повърхности, но не се поколебах да кажа, че точно за това ми е необходимо още малко време !
Самият аз имам своите лични забележки и неудовлетворение, особено за колизията със задната броня, след като изрязахме по твое настояване
задните калници и те се прибраха с 14-15 мм.

Ще завърша със следното : УВАЖАВАМ ВСЯКА ЕДНА ТВОЯ ДУМА ОТ НАПИСАНОТО, ВСЯКА ЕДНА ТВОЯ РЕПЛИКА И НЕСЪГЛАСИЕ!

Но някак не ми се искаша да повярвам и приема, че казаното от мен още в самото начало, няма да бъде чуто или още по-точно...осъзнато !
И уверявявям те, не бих си и помислил да ползвам епитети и изрази в отговор, които ти си си позволил в своите публикациите !
Това е ФОРУМ !

С УВАЖЕНИЕ,
В.СТАНЧЕВ

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #73 on: 26-07-2010, 20:37:36 »
Няма спор, неадекватността е очевАдна!!!  :verycool:
Много си прав Stutsi.
Самият факт, че има договор говори много!
« Last Edit: 26-07-2010, 21:03:14 by ghoul18 »
ghoul1818

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #74 on: 26-07-2010, 21:23:23 »
и какво говори много колега като договора е изпълнен и тунинга на колата е на лице  горе на снимките,вече че колегата Златко е свършил парите и не се е получило както трябва е друг въпрос.Ас мисля че и двамата колеги са искали да постигнат с малко много но ето го и резултата от тая работа е налице ,няма какво повече да напиша в тази тема  :yes:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #75 on: 26-07-2010, 21:47:28 »
Ха то "колегата" може да е свършил парите,но до колкото разбрах от тая тема шест бинки извинявай много ама за толкова пари сам ще си я правя,даже и интериора ще наглася,но говоря и за цялостно боядисване.Може да не остане за джанти,но път матрици за толкова пара това е лудост,поне да я бяха подготвили за камера за боята,защото гледам,че си е със старата.Този който разправя,че я е правил каквито иска дизайнери и т.н да е използвал пак няма да стигне такава сума.

Offline rs_tisTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #76 on: 26-07-2010, 22:01:20 »
Някой май не е прочел цялата тема-виж как стоят нещата с парите! 6000лв. общо,а 1500за тунинга!

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #77 on: 26-07-2010, 22:25:04 »
Темата сам я чел,но до някъде защото нататък всичко се повтаря,и тогава ако тунинга е 1500лв.другите прати за какво отиват  :whatever:.Също така разбрах,че човекът ги е дал преди да закара колата във Враца при бояджийте,но който се е прекарал  се прекарал.Така че вече и да пишем и да не пишем колата няма да си се оправи сама :sorry:
« Last Edit: 26-07-2010, 22:25:35 by XeonZone »

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #78 on: 26-07-2010, 22:41:19 »
и какво говори много колега като договора е изпълнен и тунинга на колата е на лице  горе на снимките,вече че колегата Златко е свършил парите и не се е получило както трябва е друг въпрос.Ас мисля че и двамата колеги са искали да постигнат с малко много но ето го и резултата от тая работа е налице ,няма какво повече да напиша в тази тема  :yes:
Колега, наистина бих те посъветвал да намалиш малко участието си откъм малоумни публикации ! Няма даже да си правя труда да ти огворарям....безсмислено е, ти грам не стопляш нещата! Ще те посъветвам наистина е време малко да се спреш!
Извинявам се за off-а, ама тоя пич взе много да прекалява!

ghoul1818

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #79 on: 26-07-2010, 22:54:56 »
Какви пари, какъв договор, какви пари да съм свършил ?! Човека не е фирма, не е нищо, прави си боклучивите смолисти говна в смотания гараж, договор- разпечатан на ефтин ксерокс, натуриално незаверен, грешката си е моя , че повярвах на мили думи и напразни обещания, колата трябваше да си я взема до 20-ти май ! В напълно готов вид за боядисване с транспортен грунд  :# :# :cheezy: вече ми е смешно.