Author Topic: Повдигане на предница  (Read 1685 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mart00Topic starter

• Загряващ
  • **
Повдигане на предница
« on: 09-05-2010, 12:23:09 »
Моля колеги които са по в час да помогнат. Някой знае ли как може да си повдигна предницата със 10 см . Понеже днес колата ми опря и си пукнах новата броня и много ме е яд и сега пак трябва да я правя. Ако някой знае да сподели мисля че темата е интересна и за други колеги.Мерси предварително

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re:Повдигане на предница
« Reply #1 on: 09-05-2010, 12:34:53 »
Да се сложат подложки на пружините от опел примерно...незнам дали ще стане ама... :)

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 09-05-2010, 12:38:14 »
Да това е добра идея но мисля че пак малко ще и доиде повдигането. Направо супер много ме е яд. Още не съм я карал и 10 км и и пукнах бронята

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #3 on: 09-05-2010, 12:46:24 »
Има едни хидравлични окачваня,където има дупки си я вдигаш и после сваляш.Ама са доста скъпи,иначе това е решението за тия брони

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #4 on: 09-05-2010, 13:11:29 »
Ами много е гадно ,точно заради това се двулмя дали да си правя такива тунинг брони ,защото нямаме пътища за каране ,и всичко ще е излишно,имам един приятел с бмв с тунинг броня и още като си го взе и я пукна  :ohno:
Решението е или да сложиш по големе джанти 17 примерно и ново окачване,гледам и някви гуми се слагат под самата броня за омекотяване на удара :)

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #5 on: 09-05-2010, 16:35:13 »
Колега това трябваше да ти е ясно още преди да сложиш броните,че с тях ставаш вечен абонат на бояджията  :aha:.И хубаво ще я вдигнеш отпред,а ми отзад няма ли да седи като моторница  :omg:

• Загряващ
  • **
« Reply #6 on: 09-05-2010, 20:41:22 »
Не няма да седи понеже предната броня е по дълга а не като оригиналната и даже ще стане перфектно. Понеже задната броня не е толкова ниска колкото предната и ще стане на ниво

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #7 on: 09-05-2010, 21:18:45 »
Да но нали се сещаш,че разтоянието от гума до калника ще е различно  :) :h:

• Загряващ
  • **
« Reply #8 on: 10-05-2010, 13:02:45 »
Аве колеги вие ще ми помагате ли или ще ми търсите косури само?
« Last Edit: 11-05-2010, 17:20:24 by Novaka »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #9 on: 10-05-2010, 13:08:15 »
Ами няма много варианти за повдигане. Един колега беше пробвал с пружини от друг хюндай ама те не стават зьа купе....така че Марто нямаш много варианти

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #10 on: 10-05-2010, 13:39:25 »
Евентуално Лантра, те са най-близки до нашите окачвания.Може би комби модела.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #11 on: 10-05-2010, 13:51:43 »
Марто обади ми се , аз имам 1 човек който ми беше предложил да ми сваля колата и да ми слага такива по големи подложки ли са кви са.. може да го питаме и да отидем на място да каже колко пари ще ти иска да я повдигне .. сега се сетих просто  :h:

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #12 on: 10-05-2010, 18:54:30 »
Аве колеги вие ще ми помагате ли или ще ми търсите косури само?
Братошка нищо лично просто ти казвам как ще седи,защото съм правил такъв експеримент,а и другото е че не търся никви косури и не се пали толкова  ;) :aha: :h:
« Last Edit: 11-05-2010, 17:21:09 by Novaka »

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 10-05-2010, 21:15:21 »
Аве колеги вие ще ми помагате ли или ще ми търсите косури само. Баси ташака
Братошка нищо лично просто ти казвам как ще седи,защото съм правил такъв експеримент,а и другото е че не търся никви косури и не се пали толкова  ;) :aha: :h:

Не че се паля но се пак съм помолил за услуга не да ме разубеждават само. Аз си знам най добре ко прая просто искам съвети

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #14 on: 10-05-2010, 23:01:12 »
Сори ти си знаеш най добре  ;) :beer:

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #15 on: 02-07-2010, 10:16:53 »
моята броня беше нацепена от предния собственик по ясни причини
като зех колата 1-вия ден я до сцепихме и сега е на ремонт при майстора  :depress:  аз съм само по номер доде я направят :h:
та ето какво решихме да побългарим на тунинг пакета ми щот найстена има разминаване в височината на предната и задната брония при мен е 3 см при теб колега не знам колко е но сам си сметни и съвета ми е ити тъка да направиш като мен защото и ас съм с едно окачване на момо иги мислех тея простотии с втулките на пружините но няма да стане пък и колата ще стане нестабилна в завой а сега бею проблем вземам завой с 150  :h: пробвах 2-3 пъти да (:
и по окачването не мисля да бутам защото е перфектно пък и немо разбирам много само знам че сега искам да поднесе и не мога а пък майстора на брони се оказа много мой човек също
и предпочитам брони да правия отколкото да се забия в някой мръсен бордюр и да има тотал   :hater:

http://fastandangry.snimka.bg/tuning/hyundai-coupe-2-0-16v-tuning.512307.19459066.big
« Last Edit: 18-11-2010, 02:12:11 by kalokasa »

Offline ivan

• Загряващ
  • **
« Reply #16 on: 03-07-2010, 22:41:19 »
аз бях пробвал с пружина на елантра предните ги наврях сас зор и колата стана като моторница отпред се вдигна сас 8-10 см задните не пасват ваобще на купето задните са като конуси а на лантрата са като цилиндри .Колата я карах така само 5 километра и си сложих старите пружини-колата не се даржи нормално на патя(супер нестабилна)ваобще не виждаш патя аз се набирах на волана за да гледам платното и така се лулееше че не се издаржаше.Ако решиш все пак да го правиш по начина по коитио и аз ,те саветвам да имаш сериозни скоби за пружините и да си намериш добар помошник защото на лантрата пружините са с малко по голям диаметар на намотката и не лягат савсем точно в леглото на амортисиора и са доста по далги и трябва да ги хванеш точно на определено място със скобите ,че да можеш да ги набереш достатъчно за да сабереш амортисиора.Ефекта при мен беше ужасен

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #17 on: 05-07-2010, 09:58:43 »
Ас се съветвах с най големите маниаци от търново дето сме доста известни с дрифт подвизите ни има доста клипчета из нета (: ими казаха да отрежа бронята както съм ти показал на снимката да не барам нищо по окачването защото ще се развали возенията доста.Сега е много трърдо возенето ама после ще поднася в завой и не е много добра идея като цяло да се бара там а сега грам не поднася нито предница нито задница само като набиеш ръчна рязко си върти дупето яко  :h:   
утре ще стане бронята ми и щети дам снимки да видиш точно за какво ти говоря пич  :)
« Last Edit: 18-11-2010, 02:15:38 by kalokasa »

Offline explode_88

• Загряващ
  • **
  • User posts join approval queueModerated
« Reply #18 on: 29-09-2010, 00:40:18 »
Слушаи преди да си счупиш цялата броня и да ти обясняват еди по един , има три варианта - първия е да пробваш с буфери на прожините продават ги в топ спит , втория по добър е да си купиш спортни прожини заштото са по твърди от стандартните за тях може да жидиш в про мод магазина им по принцип е в пазарджик и третия и наи добър е да си земеш цял кит който струва 1000лв . но за него ще чака три месеца да ти гоставят амортисиори с реголируема твърдина от германия и после ще трябва да намерите пружини за тях и пак може да пробваш в про мод . За подложки не мисля че е най добрия вариант освен ако не е 3 , 4 см защото се губи целоста и добрата връска междо шасито и окачването .  www.promod.bg  и www.topspeed.bg  и един за сичко останало по осветлението който може да ви бъде полезен bktuning.net     :h:

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #19 on: 29-09-2010, 10:17:53 »
Ас си мисля че варианта с бронята си остава най-добрия и най-евтиния,при мен се получи много добре сега не опира никъде като окачването ми  е много твърдо и като мина през някой дупка колата не потъва много въпреки че е ниска и вече трудно ще счупя бронята защото я скъсихме с 4 см. да е равна с праговете ,не знам защо я правят иначе по дълга от тях да опира яко явно да е по красиво отпред ама красиво и дупки нещо не се обичат много .

Карам колата вече 4 месеца тъка с отрязаната броня и нямам никакви ядове не е опирала досега откакто я отрязахме от преде  през средата,сега даже замислям едни тунинг идеи затова още не съм я боядисал  :)
« Last Edit: 18-11-2010, 02:19:34 by kalokasa »