Author Topic: Отворeни еърбеци решение  (Read 1200 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline antitrasTopic starter

• Новак
  • *
Отворeни еърбеци решение
« on: 07-05-2010, 23:41:00 »
Здравейте колеги в момета съм в бокса. Опитах се да намеря във форума ни тема за еърбъг, но точно такъв проблем като моя не можах да срешна. Проблемът е следния - при отворени и двата еърбега, решението какво е за да станат отново действащи? Намерил съм от друго купенце и двата ми ги дават за 180 лв
1. Как се поставят самите еърбеци?
2. Трябва ли още нещо да се взима като допълнение?
3. Някаква система на поставяне дали има?
4. Знаете ли сервиз където могат да ми ги оправят?

Спешно чакам мнения по въпроса. Благодаря предварително!
« Last Edit: 08-08-2010, 01:02:20 by Mickey »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Re:Отворини еърбеци решение
« Reply #1 on: 08-05-2010, 00:12:48 »
Ако прочета още някакво подобно мнение, ще си прережа вените. Модераторите .... или разрешете писането на латиница или научете хората да пишат на кирилица ... много е мъка така.

Колкото до проблема на колегата .... доказано е, че Еърбег на повече от 5 години не е никакъв еърбег. Ако ще дадеш 180 лева, колкото да кажеш, че имаш нещо под капаците, на които пише Airbag е едно на ръка, но ако искаш работещи въздушни възглавници въобще не се хващай с глупости. Ако ще правиш нещата както трябва си търси чисто нови въздушни възглавници, които наистина струват много пари, отделно си прави сметката, че след пет години от тях също няма да става нищо :)

п.п. Аз днес катастрофирах, колата ми е 2000 - ната година, бях с 90 - 100 .... не се отвори нито един от двата еърбега, добре, че бяхме с колани ... те поне не дадоха фира. Та правете си изводите за въздушните възглавници и техните годинки ... :)
Успех
« Last Edit: 08-05-2010, 00:56:55 by Novaka »

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 08-05-2010, 00:45:06 »
Нека не бъдем песимици за това колко помагат или не . Хюндай копе 97 . 13 годишни Арб-ци отворени и най-важното няма  пострадали благодарение на тях. Аз не видях тогава, но на моята приятелка й е направило впечатление, че след удара прозорците автоматично започнали да се свалят.
« Last Edit: 08-05-2010, 00:56:41 by Novaka »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #3 on: 08-05-2010, 01:17:47 »
Аз казвам какво съм гледал по Discovery и съм чел в немският Auto Bild. Иначе предлагам, т.е. съветвам да не разчитаме на късмета, защото ако твоето е успешен пример, то моето днеска беше пример за обратното ... преценете си следващия път как ще е ...

На мойта пък днеска й направи впечатление, че вратите се самозаключиха .... незнам в резултат на какво се получи това  ;)
« Last Edit: 08-05-2010, 01:20:14 by Svilen Ivanov »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 08-05-2010, 07:01:06 »
Те и моите не се отвориха на предното купе ама....знае ли човек, трябва да се надяваме поне, че ще проработят ако се наложи.
Относно въпросите, когато продавах старите си беци никой не ми искаше компютъра, датчик или нещо друго по системата, което ме навежда на мисълта, че само боцкаш новите и караш. Макар че има логика да има записано в компа на беците, че са се отваряли... може би най-добре е да се смени и той с такъв от неотваряни.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #5 on: 10-05-2010, 12:13:15 »
Би трябвало само да сменят.Този на волана е лесен купуваш си направо цял волан.Но десния незнам как се процедира, но най-вероятно се сваля от вътрешната страна с все капака.Моето мнение е да си ги вземеш за 180 лева, защото за едно качествено замаскирване на дупките ще ти вземат пак толкоз.Успех!
Nobody's perfect i'm Nobody

• Новак
  • *
« Reply #6 on: 10-05-2010, 22:56:46 »
здравейте отново Тези които незнаят как точно се прави дясния решението го разбрах днес а то е с десния айрбаг се взима цялото табло . Което и смятам да направя.И все пак чакакам съвети благодаря на всички

Offline Deco

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 11-05-2010, 19:02:08 »
какво е това въздушна въглавница?  :PP
удар - челен
чупени дървета - 2
колан - да
възглавници - няма брат, добре че онзи си е мой човек и си ме пази.  :hater:  :cheezy:
Луд умора няма!

• Новак
  • *
« Reply #8 on: 11-05-2010, 22:05:43 »
имам едно въпросче след удара днес като подкарах колата забелязах че нещо тропа проглеждам назад към багажника гледам че багажника не прилепва правилно и се вижда светлина мейну гумините оплатнения колеги какво правим в този случай ???

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #9 on: 11-05-2010, 22:25:29 »
Да нямаш някакво осукване колега? Аз след удара миналата седмица .... чак фуги нямам, но определено нещо от багажника скърца яко ... сигурно е сходен проблема.

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 12-05-2010, 00:30:55 »
И аз това се чудя удара небеше кой знае колко  силен около 50 км някъде завъртях се и се одарих челно в едни наслагани на трутоара циментови камъни радиаторите са ми здрави само пласмасите се издрошиха и малко се бяха огънали стойките които държат стойката за бронята ние ги оправихме тях ся като я карах днес има значителен ход в ляво А УСУКВАНЕТО КАК СЕ ОПРАВЯ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДА НИ СПОДЕЛИ И ДАЛИ Стенда щЕ СЕ СПРАВИ неправилния ход в ляво
??? МИСЛЯ чЕ ИМА НЯКАКВО МИНИМАЛНО  но се осеща
И ПРЕДИ СИ ВЪРВЕшЕ ТАКА НО НЕ чАК ТОЛКОВА щО СЕ ОТНАСЯ ДО БАГАЖНИКА ТО СИ ЛИчИ ДОРИ И НА ПРЪВ ПОГЛЕД се забелязва
С НЯКОЛКО МИЛИМЕТРА на тавана е надоло а откъм  стоповете се забелязва че е леко повдигнат все едно е отворен но не свети ламичката на таблото ще погледна багажника да не свети лампата да бута тока  УТРЕ щЕ Я ЗАКАРАМ ПРИ ЕДИН МАЙСТОР И щЕ ВИДИМ
КАКВО щЕ КАЖЕ ЗА БАГАЖНИКА  p.p след удара миналия понеделник сам търсил 1000 майстори и сам убикалял на всякъде в Пловдив за  едно il drugo щеше да е по лесно ако всичко беше по-подредено дано някои се сети за това в бъдеще ... :h:
« Last Edit: 12-05-2010, 00:46:15 by antitras »

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #11 on: 12-05-2010, 07:46:35 »
Колега мини през Механо-техникума да видим за какво става въпрос,търси Красимир надявам се,че ще мога да помогна  :) :h:

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 12-05-2010, 15:51:38 »
Учаквай ме скоро приятел

Offline ivan

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 13-05-2010, 20:51:17 »
 я кажете за аирбеците че и мен ме интересува като се отворят веднаж ако смениш само вазглавницата дали ще работят нали има и някви патрони те сменчт ли се ?

Offline ivan

• Загряващ
  • **
« Reply #15 on: 22-05-2010, 20:03:07 »
 :yes:
Браво колега инфото е супер полезно.Искам да попитам някои знае ли в бг.дали някои ресетва SRS модула.Аз намерих обява в ебаи точно за това и хората маи са доста надеждни имат 100 процента позитивен феедбак но само шипинга до там и обратно е 80 долара и тяхната работа е 30долара
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HYUNDAI-SANTA-FE-SONATA-ELANTRA-XG-AIRBAG-MODULE-RESET-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3cad3a18ccQQitemZ260604303564QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
« Last Edit: 22-05-2010, 20:03:49 by ivan »

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #16 on: 23-05-2010, 09:12:20 »
Защо просто не подмените SRS модула и аирбеците  и да идите да ви изгасят лампичката нейде където има комп. диагностика?

Колкото ако искаш просто имитациите , на кабела на който се закача  аербега се поставя един диод колкото да излъже модула че хваша съпротивлението на пиропатрона което е около 3 до 4 ома. и пак ти изгасва лампичката.

Offline ivan

• Загряващ
  • **
« Reply #17 on: 23-05-2010, 22:01:34 »
ами аз сега се сбласквам с проблема и тепарва започвам да 4ета по въпроса но подмяна СРС модул излиза кам 500-600 лв нов :h:,втора употреба е към 120 но не знеш дали не е от бласната кола (тоест да не ти варши работа)така че затова се ровя и тарся някои в бг. да ресетне моя и да знам че нештата са наред а за възглавниците трябва да се сменят там няма начин

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #18 on: 24-05-2010, 09:55:46 »
По принцип аз имам модул на 1000% неотваряни беци! :)

Offline ivan

• Загряващ
  • **
« Reply #19 on: 24-05-2010, 14:52:12 »
Ами ако е съвместим и е за 4 аирбега два предни и два в седалките сам сколоне да преговаряме за цена  :).Забравих да кажа че на мен ми трябва за елантра 2003.
Макар че това ще го оставя за последно сега ми предстои изчукване ,боядисване и т.н.
« Last Edit: 24-05-2010, 14:53:10 by ivan »