Защо според мен, използването на такава батерия е непроложима, още повече в кола, а най-вече в комбинация с обикновенно гориво :
1.Електролизата е доста енергоемък процес, които би погълнал голямо количество енергия. Доста повече, отколкото би се получило при т.нар. 'изгаряне' на H2 и O2. ( освен ако не горим Браунов Газ, виж по нататък ).
2.Ако пренебрегнем горното, идва това : веднага след образуването на H2 и О2, те се намират в изключително нестабилно състояние, т.нар. 'гърмяща смес', която е в състояние да се замозапали във всеки един момент.
3.Ако все пак не ни гръмне сместа, сме създали т.нар. 'Браунов газ', нещо което учените немогат да постигна все още. Всъшност, ако трябва да съм честен, има стотици статии за това, как такъв газ може да бъде създаден, и да бъде използван. Даже на доста места ще ви предложат да ви продадат такъв генератор. Аз обаче твърдо вярвам, че това все още е невъзможно.
4.Ако имаме горното, можем вече да се опитаме да го изгорим, заедно с нормалното гориво - обаче този газ гори при около 6000 градуса ( теоритично, според тези които вярват че такъв газ може да се гори ), което значи, че ще имаме доста проблеми с охлаждането.
5.Ако все пак сме предпазили двигателя от разтапяне и сме успели да го охладим, изниква поредният проблем - при горенете на H2 и O2 всъщност се получава имплозия, вакуум - обема се намалява 24? ( не съм много сигурен, които го интересува да провери ) пъти, от което следва, че ако горим нашият газ в горивната камера, този вакуум ще се противопоставя на разширението от горенето на горивото, т.е. - горенето на нашият газ ще се опитва да задвижи буталата наобратно. Следователно е нужно това изгаряне да става от другата страна на буталото, което е доста сложен механичен проблем.
Така че, според мен, за момента това е абсолютно невъзможно. Аз съм любител на тази тема, много бих се радвал, ако някой има повече информация, да я сподели с мен - схеми, чертежи или дори само идеи.