Author Topic: Хидрогенна батерия  (Read 2586 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline viper70Topic starter

• Напредващ
Хидрогенна батерия
« on: 01-05-2010, 12:38:14 »
Някой опитвал ли е да си монтира и ако да с колко му е паднал разхода?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Re:Хидрогенна батерия
« Reply #1 on: 11-05-2010, 17:05:16 »
Колега, честно казано аз дори понятие нямам какво е "Хидрогенна батерия" и ... ще съм ти много благодарен ако ми разяснис малко - за какво служи? и т.н. :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
« Reply #2 on: 11-05-2010, 18:26:52 »
Използва се вода за да се разгради на водород и кислород след което се подава в смукателите и се получава икономия на бензин до 3 литра на 100 километра. Изпробвано е но на Алфа ромео 1,6 тс 99 г от мен като се забеляза намаляване на разхода с около 1,5 до 2 литра в зависимост от режима на каране. Единственно 2 пъти ми припука в смукателите но това беше в много студено време и свещите бяха за смяна след подмяната не съм забелязал припукване. Успокоява работата на мотора и се получава малко допълнителна мощност от чистият кислород и водород. Интересен ефект е, че и почиства нагарите... предполагам ги разлага по някакъв начин от образувалата се вода при горенето.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #3 on: 11-05-2010, 18:38:42 »
A като цена как е?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 11-05-2010, 18:40:25 »
А откъде може да се купи и монтира? :) в смисъл ... някакъв сервиз или нещо от сорта? :) Доста интересно звучи, признавам :) А и 2 литра по-малко си е добре :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
« Reply #5 on: 11-05-2010, 20:40:15 »
МИ то си е по скоро за секцията направи си сам
 потърсете в гугъл ))) има маса изписано по темата.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 11-05-2010, 20:40:48 »
Един мой съсед има цяла разработена система, той си я измислял и правил и си кара опелчето. Икономията му на бензин е 50% средно! Отдавна се каня да говоря сериозно за какво точно става въпрос, какви са минусите и тн...
Струва долу горе колкото едно обикновенно газово... като цена в крайна сметка ми излиза същото дали ще карам на газ или на водород, затова не съм питал конкретно все още, но от друга страна спирате на 50% да бъдете зависими от батко ви Лукойл.

• Напредващ
« Reply #7 on: 11-05-2010, 20:42:53 »
Идеята е да се използва електролизата между метални електроди като при положителният се отделя кислород а при отрицателният водород.

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 12-05-2010, 09:25:41 »
Явно не са навлезли оше както трябва,защото за пръв път чувам подобно нещо  :blush:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #9 on: 12-05-2010, 09:32:11 »
Те и електрическите коли не са навлезли, но е имало работещи такива 67-ма година.
Тук минаваме вече на друга тема....защо не са навлезли?!?!?!

Offline antitras

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 24-05-2010, 20:03:42 »
 Здрасти колега несам много сигорен но мисля че става въпрос за това
  http://savefuel.tradernet.bg/index.php?show=browse&prodid=14   някои ако се интересува още               

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #11 on: 24-05-2010, 20:18:22 »
Твърде хубаво звучи за да е истина ,но пък знае ли човек...
Ако наистина върши такава работа каквато пише мисля ,че няма да е такава цената
16% увеличаване на мощността,то тогава защо ще се чипосват автомобилите и ще се сменят генерации и т.н. които струват много повече от това нещо и водят до същото увеличение.
Нещо ми се струва измама това нещо
А и гледам колегите от пежо са се парили май от тази измама ...
« Last Edit: 24-05-2010, 20:22:42 by stutsi »

Offline antitras

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 24-05-2010, 21:03:27 »
Всичко е възможно

• Напредващ
« Reply #13 on: 24-05-2010, 23:05:17 »
така де, тома неверни не вярва на никой.... направи си 1 покарай с нея засечи си разхода и после коментирай. Интересно ми е от коя гледна точка направи тая твоя рецензия. В момента съм зает с проекта за кар пц но след като го завърша ще пусна малко светлина и тук по въпроса.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #14 on: 25-05-2010, 04:50:52 »
Ти изобщо разбра ли за кое съм писал ,че е измама?
Този линк дето колегата го е дал за магнетизатор за 60 лв. погледна ли го?
Ако мислиш ,че това нещо е истинско моля купи си го никой не те спира,те колегите от пежо вече са го пробвали...

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #15 on: 25-05-2010, 13:32:12 »
Те и електрическите коли не са навлезли, но е имало работещи такива 67-ма година.
Тук минаваме вече на друга тема....защо не са навлезли?!?!?!

Отговорът е повече от ясен :) Никой за момента няма да позволи масово да навлезе алтернатива на познатите бензинови / дизелови двигатели. Чел съм за доста алтернативни варианти за задвижване, които са развити до даден етап, купени са веднага от някой гигант и са замръзени като проекти. Срещах някъде, че още края на миналия век е създадена слънчева батерия, която има 98 % ефективност, а тези с които се парадира в момента уползотворяват едва 2% до 3% от слънчевата енергия. Според мен са намесени страшно много пари и влияние, за да може свободно да се развие масово алтернативен вид задвижване.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #16 on: 25-05-2010, 15:24:02 »
На земята имаме и ресурсите и технологията и знанието за дори много "по-невъзможни" неща, но... не е финансово изгодно ;) това е, парите са най-голямата рецесия на тоя свят, не помощно средство. Та... преди да нагазим в дълбоките теми, да спрем до тука и някой да обесни каква е тази хидрогенна батерия, щот не ми се сяда пред гугъл, това с магнетизатора някой да изтрие линка, че току виж някой си го е купил :omg:... моля ви !
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Напредващ
« Reply #17 on: 25-05-2010, 22:03:18 »
Най простото обяснение е, използват се пластини от неръждаема ламарина за електроди които са потопени в вода в която е разтворена малко сода каустик за да се подобри електролизата. при подаването на прав ток започва процесът на електролиза при което водата се разгражда на водород и кислород. Газовете се подават в смукателната система и изгарят с останалото гориво. Добра хидрогенна батерия отдава около 4 литра газ в минута ,което е недостатъчно за нормалната работа на двигателя но като се подава с нормалното гориво си изгаря перфектно като икономията идва от това че се подава по малко газ  за сметка на допълнителното гориво  екстра порцията от кислород и водород. При което,центровката на запалването бива преместена лъм закъснение и разтоварва допълнително и мотора. А ефекта от изчистването на нагарите е от факта че,продукта на изгарянето е вода. Предполагам всеки е виждал издухана гаритура и там където към цилиндър има пропуск как от парата се е измило буталото.Ерго почистени клапани и чисти чела на бутала водят до подобряване работата на двигателя,понеже пълненето на цилиндрите се улеснява и от там повишена мощност в комплект с допълнителната порция гориво и резултатите са на лице.
Защо си мислите че, енергийните магнати крият всякакви видове технологии от тоя вид ,защото  ще им паднат печалбите естественно. :omg:

Offline explode_88

• Загряващ
  • **
  • User posts join approval queueModerated
Re: Хидрогенна батерия
« Reply #18 on: 01-12-2010, 02:52:57 »
колега един мои приятел също прави тази система и сигурно я приключил отдавна не съм го питал ако мислиш че ти трябва някаква помощ по системата остави номер и когато се видя с него ще му го дам да ти помогне  :h: А магнитната лента ми хареса където сте я намерили мисля аз да почна първо с нея благодаря  :h:

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #19 on: 07-12-2010, 19:52:25 »
Това да не е хипер двигател???
Според законите на физиката и химията е невъзможно.
Имаш вода H2O разделяш я с енергия ( Е1) на H2 и O2, отново  събираш водорода и кислорода в вода и при това се отделя енергия (Е2).
В идеален случай Е1=Е2, а при нас трябва Е1< Е2 зада може генератора да прави ток които да разделя водата, да се покрият механичните и електрически загуби и да остане достатъчно енергия са да се бута колата на пред???
Ако някои може да обясни как става е за нобелова награда

п.п. между перпетум мобиле и хипер двигател има разлика които е лщбопитен да чете :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #20 on: 07-12-2010, 21:26:45 »
Това да не е хипер двигател???
Според законите на физиката и химията е невъзможно.
Имаш вода H2O разделяш я с енергия ( Е1) на H2 и O2, отново  събираш водорода и кислорода в вода и при това се отделя енергия (Е2).
В идеален случай Е1=Е2, а при нас трябва Е1< Е2 зада може генератора да прави ток които да разделя водата, да се покрият механичните и електрически загуби и да остане достатъчно енергия са да се бута колата на пред???
Ако някои може да обясни как става е за нобелова награда

п.п. между перпетум мобиле и хипер двигател има разлика които е лщбопитен да чете :)

а кой е казал, че химията и физиката знаят всичко? :)

Offline vesso

• Новак
  • *
« Reply #21 on: 08-12-2010, 11:56:20 »
Защо според мен, използването на такава батерия е непроложима, още повече в кола, а най-вече в комбинация с обикновенно гориво :
1.Електролизата е доста енергоемък процес, които би погълнал голямо количество енергия. Доста повече, отколкото би се получило при т.нар. 'изгаряне' на H2 и O2. ( освен ако не горим Браунов Газ, виж по нататък ).
2.Ако пренебрегнем горното, идва това : веднага след образуването на H2 и О2, те се намират в изключително нестабилно състояние, т.нар. 'гърмяща смес', която е в състояние да се замозапали във всеки един момент.
3.Ако все пак не ни гръмне сместа, сме създали т.нар. 'Браунов газ', нещо което учените немогат да постигна все още. Всъшност, ако трябва да съм честен, има стотици статии за това, как такъв газ може да бъде създаден, и да бъде използван. Даже на доста места ще ви предложат да ви продадат такъв генератор. Аз обаче твърдо вярвам, че това все още е невъзможно.
4.Ако имаме горното, можем вече да се опитаме да го изгорим, заедно с нормалното гориво - обаче този газ гори при около 6000 градуса ( теоритично, според тези които вярват че такъв газ може да се гори ), което значи, че ще имаме доста проблеми с охлаждането.
5.Ако все пак сме предпазили двигателя от разтапяне и сме успели да го охладим, изниква поредният проблем - при горенете на H2 и O2 всъщност се получава имплозия, вакуум - обема се намалява 24? ( не съм много сигурен, които го интересува да провери ) пъти, от което следва, че ако горим нашият газ в горивната камера, този вакуум ще се противопоставя на разширението от горенето на горивото, т.е. - горенето на нашият газ ще се опитва да задвижи буталата наобратно. Следователно е нужно това изгаряне да става от другата страна на буталото, което е доста сложен механичен проблем.

Така че, според мен, за момента това е абсолютно невъзможно. Аз съм любител на тази тема, много бих се радвал, ако някой има повече информация, да я сподели с мен - схеми, чертежи или дори само идеи.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #22 on: 09-12-2010, 21:02:02 »
Защо според мен.................................
..........................
Така че, според мен, за момента това е абсолютно невъзможно............................

Без да се обиждат останалите, това явно е един от малкото хора които мислят сериозно, а не се потдават на разни инсинуации и (не)научна фантастика дето се въди в нета :) :) :)

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #23 on: 08-01-2011, 23:19:05 »
Явно бая народ са проспали химията, физиката а  тези от МЕИ-то и топлотехниката. Обаче не е късно да прегледате в гугъла има ли инфо за цикъл на КАРНО.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D0%BB_%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE

По тая графика работи всяко ДВГ - на Ото на Дизел ... http://enginez.hit.bg/history.htm

На хората забравили за това винаги можеш да продадеш вълшебна черна кутия с три диода  5 жици и два маркуча или невероятни  магнитни наколенки за горивопровод на доктор Ливайн ....  онези ламарини дето завихрят въздуха във всмукателния колетор и той се самонатъпква тт  ... и  "Турбонатор" от компютърен вентилатор...

В началото на миналия век в Англия група "умни" изобретили подобрител на въглища. Продали хиляди тонове от него и станали милярдери преди да ги осетят. Голямата тайна всъщност била много малка. Запалените въглища горят синкаво почити безцетно заради високта темпертаура а като ги наръсиш със малко сол почват да горят жълтозелникаво ....

Алтернативи и технологии валяло ама чакйате да свърши нефта  - срещу толкова много праи не се върви!   За пример прочетете историта  на  Мазда за Ванкеловия двигател -печелят 10% > КПД и световен натиск  в последствие  ги докарват до фалит!
Пък ако някой си мисли че от край време няма картелни споразумения нека продължава да живее щастливо...
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline xzibit

• Загряващ
  • **
« Reply #24 on: 13-02-2011, 14:09:20 »
Немога на 100% да кажа че вярвам на това ,но някой ден ако го испробвам тогава ще знам. А иначе съм чувал историятата за онзи българин който преди години го изобрети това нещо и след това безследно изчезна (защо ли) и също така новините че в момента хонда работят по варянт за водороден двигател  :aha:  ето и нещо интересно от мен по темата като този линк например: http://www.hho-plus.com/?gclid=COv_oeLR_qYCFZIn3wodjEhubQ

И още нещо интересно   :verycool: :

Japanese Company Invents Water Fueled Car

Run you car on water and nothing else.

Та причината да не вярвате на това е ,както колегите по горе казаха, защото някой хора ще обеднеят ако почнем масово да използваме новата технология  :h:
« Last Edit: 14-02-2011, 01:42:17 by xzibit »
Xzibit`

Offline danny

• Напредващ
« Reply #25 on: 07-09-2011, 13:02:01 »
Здравейте, тази година на изложението в Добрич беше пича  от долният линк, някой да е запознат с работата му и надежността на системата с Браунов газ от този тип каза че за автомобил 1.5 инжекция (хюндай пони) излиза около 800лв с компютър/емугулатор и други  :yes: http://www.gazovi-uredbi.topobiavi.com/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4-%E2%80%93-hho-(%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B0%D0%B7)-%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-adno861067.html
;]

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #26 on: 08-09-2011, 21:27:13 »
Under standard conditions (25oC, 1atm), the density of air is about 1.168kgm-3.

Hence 1kg of air would have a volume of:

1kg/1.168kgm-3 = 0.8562m3

!!!!!!!!!!!!!!!!!Среч един 1кг въздух е 856.2 литра!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За пълно изгаряне на 1 кг гориво е необходимо 14,7 кг въздух.

При разход 10 на сто ( в литри ) което е на 7.20 килограма бензин :
!!!!!!!!!!!!  7.20 кг гориво= 7.20х(856.2х14.7) = 6164.64 литра !!!!!!!!!

Значи ако една кола харчи 10 на сто бензин изразходва за това 6164.64 литра въздух.

Цитат "Предлагаме голямо разнообразие от клетки с различна производителност от 2 – 10 литра на минута газ и активна площ от 3300 – 15 000 кв.см."
При 10 литра на минута на час са 600 литра,  при гореспоменатото това 10 процента, без да се има в предвид загуби по ел системета и т.н.

не съм добър по математика ама сметката не ми излиза