Author Topic: Хидрогенна батерия  (Read 2586 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline viper70Topic starter

• Напредващ
Хидрогенна батерия
« on: 01-05-2010, 12:38:14 »
Някой опитвал ли е да си монтира и ако да с колко му е паднал разхода?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Re:Хидрогенна батерия
« Reply #1 on: 11-05-2010, 17:05:16 »
Колега, честно казано аз дори понятие нямам какво е "Хидрогенна батерия" и ... ще съм ти много благодарен ако ми разяснис малко - за какво служи? и т.н. :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
« Reply #2 on: 11-05-2010, 18:26:52 »
Използва се вода за да се разгради на водород и кислород след което се подава в смукателите и се получава икономия на бензин до 3 литра на 100 километра. Изпробвано е но на Алфа ромео 1,6 тс 99 г от мен като се забеляза намаляване на разхода с около 1,5 до 2 литра в зависимост от режима на каране. Единственно 2 пъти ми припука в смукателите но това беше в много студено време и свещите бяха за смяна след подмяната не съм забелязал припукване. Успокоява работата на мотора и се получава малко допълнителна мощност от чистият кислород и водород. Интересен ефект е, че и почиства нагарите... предполагам ги разлага по някакъв начин от образувалата се вода при горенето.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #3 on: 11-05-2010, 18:38:42 »
A като цена как е?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 11-05-2010, 18:40:25 »
А откъде може да се купи и монтира? :) в смисъл ... някакъв сервиз или нещо от сорта? :) Доста интересно звучи, признавам :) А и 2 литра по-малко си е добре :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
« Reply #5 on: 11-05-2010, 20:40:15 »
МИ то си е по скоро за секцията направи си сам
 потърсете в гугъл ))) има маса изписано по темата.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 11-05-2010, 20:40:48 »
Един мой съсед има цяла разработена система, той си я измислял и правил и си кара опелчето. Икономията му на бензин е 50% средно! Отдавна се каня да говоря сериозно за какво точно става въпрос, какви са минусите и тн...
Струва долу горе колкото едно обикновенно газово... като цена в крайна сметка ми излиза същото дали ще карам на газ или на водород, затова не съм питал конкретно все още, но от друга страна спирате на 50% да бъдете зависими от батко ви Лукойл.

• Напредващ
« Reply #7 on: 11-05-2010, 20:42:53 »
Идеята е да се използва електролизата между метални електроди като при положителният се отделя кислород а при отрицателният водород.

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 12-05-2010, 09:25:41 »
Явно не са навлезли оше както трябва,защото за пръв път чувам подобно нещо  :blush:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #9 on: 12-05-2010, 09:32:11 »
Те и електрическите коли не са навлезли, но е имало работещи такива 67-ма година.
Тук минаваме вече на друга тема....защо не са навлезли?!?!?!

Offline antitras

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 24-05-2010, 20:03:42 »
 Здрасти колега несам много сигорен но мисля че става въпрос за това
  http://savefuel.tradernet.bg/index.php?show=browse&prodid=14   някои ако се интересува още               

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #11 on: 24-05-2010, 20:18:22 »
Твърде хубаво звучи за да е истина ,но пък знае ли човек...
Ако наистина върши такава работа каквато пише мисля ,че няма да е такава цената
16% увеличаване на мощността,то тогава защо ще се чипосват автомобилите и ще се сменят генерации и т.н. които струват много повече от това нещо и водят до същото увеличение.
Нещо ми се струва измама това нещо
А и гледам колегите от пежо са се парили май от тази измама ...
« Last Edit: 24-05-2010, 20:22:42 by stutsi »

Offline antitras

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 24-05-2010, 21:03:27 »
Всичко е възможно

• Напредващ
« Reply #13 on: 24-05-2010, 23:05:17 »
така де, тома неверни не вярва на никой.... направи си 1 покарай с нея засечи си разхода и после коментирай. Интересно ми е от коя гледна точка направи тая твоя рецензия. В момента съм зает с проекта за кар пц но след като го завърша ще пусна малко светлина и тук по въпроса.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #14 on: 25-05-2010, 04:50:52 »
Ти изобщо разбра ли за кое съм писал ,че е измама?
Този линк дето колегата го е дал за магнетизатор за 60 лв. погледна ли го?
Ако мислиш ,че това нещо е истинско моля купи си го никой не те спира,те колегите от пежо вече са го пробвали...

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #15 on: 25-05-2010, 13:32:12 »
Те и електрическите коли не са навлезли, но е имало работещи такива 67-ма година.
Тук минаваме вече на друга тема....защо не са навлезли?!?!?!

Отговорът е повече от ясен :) Никой за момента няма да позволи масово да навлезе алтернатива на познатите бензинови / дизелови двигатели. Чел съм за доста алтернативни варианти за задвижване, които са развити до даден етап, купени са веднага от някой гигант и са замръзени като проекти. Срещах някъде, че още края на миналия век е създадена слънчева батерия, която има 98 % ефективност, а тези с които се парадира в момента уползотворяват едва 2% до 3% от слънчевата енергия. Според мен са намесени страшно много пари и влияние, за да може свободно да се развие масово алтернативен вид задвижване.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #16 on: 25-05-2010, 15:24:02 »
На земята имаме и ресурсите и технологията и знанието за дори много "по-невъзможни" неща, но... не е финансово изгодно ;) това е, парите са най-голямата рецесия на тоя свят, не помощно средство. Та... преди да нагазим в дълбоките теми, да спрем до тука и някой да обесни каква е тази хидрогенна батерия, щот не ми се сяда пред гугъл, това с магнетизатора някой да изтрие линка, че току виж някой си го е купил :omg:... моля ви !
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Напредващ
« Reply #17 on: 25-05-2010, 22:03:18 »
Най простото обяснение е, използват се пластини от неръждаема ламарина за електроди които са потопени в вода в която е разтворена малко сода каустик за да се подобри електролизата. при подаването на прав ток започва процесът на електролиза при което водата се разгражда на водород и кислород. Газовете се подават в смукателната система и изгарят с останалото гориво. Добра хидрогенна батерия отдава около 4 литра газ в минута ,което е недостатъчно за нормалната работа на двигателя но като се подава с нормалното гориво си изгаря перфектно като икономията идва от това че се подава по малко газ  за сметка на допълнителното гориво  екстра порцията от кислород и водород. При което,центровката на запалването бива преместена лъм закъснение и разтоварва допълнително и мотора. А ефекта от изчистването на нагарите е от факта че,продукта на изгарянето е вода. Предполагам всеки е виждал издухана гаритура и там където към цилиндър има пропуск как от парата се е измило буталото.Ерго почистени клапани и чисти чела на бутала водят до подобряване работата на двигателя,понеже пълненето на цилиндрите се улеснява и от там повишена мощност в комплект с допълнителната порция гориво и резултатите са на лице.
Защо си мислите че, енергийните магнати крият всякакви видове технологии от тоя вид ,защото  ще им паднат печалбите естественно. :omg:

Offline explode_88

• Загряващ
  • **
  • User posts join approval queueModerated
Re: Хидрогенна батерия
« Reply #18 on: 01-12-2010, 02:52:57 »
колега един мои приятел също прави тази система и сигурно я приключил отдавна не съм го питал ако мислиш че ти трябва някаква помощ по системата остави номер и когато се видя с него ще му го дам да ти помогне  :h: А магнитната лента ми хареса където сте я намерили мисля аз да почна първо с нея благодаря  :h:

Offline toshe

• Напредващ
Re: Хидрогенна батерия
« Reply #19 on: 07-12-2010, 19:52:25 »
Това да не е хипер двигател???
Според законите на физиката и химията е невъзможно.
Имаш вода H2O разделяш я с енергия ( Е1) на H2 и O2, отново  събираш водорода и кислорода в вода и при това се отделя енергия (Е2).
В идеален случай Е1=Е2, а при нас трябва Е1< Е2 зада може генератора да прави ток които да разделя водата, да се покрият механичните и електрически загуби и да остане достатъчно енергия са да се бута колата на пред???
Ако някои може да обясни как става е за нобелова награда

п.п. между перпетум мобиле и хипер двигател има разлика които е лщбопитен да чете :)