Колеги, поздрави за ентусиазма и грандоманщината, но не знам как я мислите с тия басове. Споделям мнение като човек с опит в тия работи (300W буфер в багажника). Та замисляли ли сте се, че уплътненията на стъклото и пантите на третата врата не са толкова здрави, за да издържат такъв напън? Моята врата дрънчи яко като засиля баса на MAX и избягвам тая процедура, че да не сцепя нещо...
Освен това проекта на XeonZone е напълно грешен от гледна точка на това, че не е оставил и 20% от обема на багажника, а трябва да се остави поне 50% свободен обем (действа като втора туба), иначе от цялата играчка ще се чува само бумтене, но не и отчетливост на баса. Освен това малкото място, което е отредено за усилвателя ще го обрече на мъчителна смърт в летните жеги. Моя усилвател гръмна крайно стъпало от жегите миналото лято, хем съм му оставил стотина литра (буфера ми е 80). Сега мисля да му слагам принудителна вентилация, че като се напече багажника под слънцето, вътре става над 60*С, а оптималната работа на усилвателя е до 90 (при 120 се разтопява силициевата подложка на крайните транзистори).
Още нещо (съжалявам, че така скептично, но...) правилно ли си изчислил обема на кутията? Моя говорител е същия Thunder 10'' и изчислявах 80 литра обем за него, а като гледам ти си сложил два?! Освен това номиналната мощност е 150W, та усилвателя в никакъв случай не трябва да превишава 90% от тая мощност (в твоя случай не повече от 270W, а ти си взел усилвател с номинал 800W, ако правилно съм видял картинките), иначе рискуваш да си намериш шпулите залепени на задното стъкло. Красота

В случая колкото повече, толкова повече не важи за музиката. Сметки и разум му е майката