Author Topic: Суб Проект  (Read 1674 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline XeonZoneTopic starter

• Напредващ
Суб Проект
« on: 24-04-2010, 17:14:27 »
Да се похваля и аз,какво съм замислил в багажника  :)Ето я почти готова само трябва утре да я натъпча с вата.Съжелявам само,че неможах да снимам правенето и прекарването на кабелите  :roll:

« Last Edit: 24-04-2010, 17:17:06 by XeonZone »

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Re:Суб Проект
« Reply #1 on: 25-04-2010, 02:48:40 »
Браво братле , ще стане като във някоя тунинг американска кола на негър в която няма място за друго освен за него самият , блъскана кола с музика и без място даже за торбичка от пикадили в багажника аххах , евала .. :)

• Напредващ
« Reply #2 on: 25-04-2010, 07:17:58 »
 :cheezy: Да така си е.Днес трябва да ми докарат и усилвателя.Очаквайте още снимки.

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #3 on: 25-04-2010, 12:06:18 »
аа брат изпревариме  :# аз мислях да го правя това лятото но ще има място и за багаж  :P
п.п супер е как си изчисли обема на кутията ?
Колкото повече толкова повече!

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #4 on: 25-04-2010, 12:37:52 »
Всичко до тук ми харесва само да те питам кутията ще я боядисваш или ще я обличаш с нещо? И защо заложи на Тъндър? Има мегавоксове който ще изкъртят тоя тъндър за същите пари.
« Last Edit: 25-04-2010, 12:38:22 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

• Напредващ
« Reply #5 on: 25-04-2010, 20:36:40 »
Ами повечето пари отидоха за СД и усилвател,а и са доста евтини 50лв.бройката.Гледах мегавокс ама са много скъпи за 50лв. не видях никаде  :P.На първо време са доста добри,свирят доволно,но незнам колко ще държат.Иначе кутията е боядисана,само че не ми харесва много и мисля да я тапицирам с нещо.Дайте предложения,и някой магазин по-евтин,че бюджета е ограничен за сега.  :yes:

• Напредващ
« Reply #6 on: 26-04-2010, 19:22:44 »
Я дайте компетентно мнение за този усилвател http://www.megavox.com/html/amplifiers.html
MGX-8000
« Last Edit: 26-04-2010, 19:23:09 by XeonZone »

• Напредващ
« Reply #7 on: 01-05-2010, 13:48:59 »
Ето и останалата част от проекта

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #8 on: 01-05-2010, 18:20:22 »
Добре де, това вата за гипсокартон ли е? Ватата за боксове е съвсем друга!
Защо не си вземеш един кит и да пошпакловаш малко тия грозни ръбове, че развалят всичко и после не я изшкуриш хубаво и боядисаш? Дори и с боядисването не си се справил! Нищо не ми харесва от направеното, лично мнение.
На никой не правя евала!!! ;)

• Напредващ
« Reply #9 on: 01-05-2010, 22:31:04 »
да знам,още не е както трябва,но свърши бюджета.По нататък ще я китосам цялата,а относно ватата,тя е минерална и всички колкони сам ги правил с такава. :)
« Last Edit: 01-05-2010, 22:32:07 by XeonZone »

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #10 on: 01-07-2010, 23:53:51 »
добре е станало колега браво ас утре почвам моя проект  :yes:

• Напредващ
« Reply #11 on: 02-07-2010, 06:13:18 »
 :yes: И да пускаш снимки  :h:

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #12 on: 04-07-2010, 00:01:27 »
ето какво глася да влиза в моята кола идните дни  :yes:
само 2 киловата ма много реални  :hater: :h:
« Last Edit: 04-07-2010, 00:15:46 by kalokasa »

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #13 on: 04-07-2010, 00:17:59 »
добре е станало колега браво ас утре почвам моя проект  :yes:
моята вата пък е тапицерска дето пълният дивани и канапета с нея и ефекта е много красив и плътен басс    :yes:

• Напредващ
« Reply #14 on: 04-07-2010, 10:27:08 »
То и да сложиш от оная къде пълнят дюшеците пак няма да сбъркаш  :cheezy:

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #15 on: 04-07-2010, 15:05:22 »
един приятел беше наковал в касата му меко памучно одеяло и ме учуди как добре свири човек няма значение материала само да е много мек и пуфкав да омекотява баса  :P

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #16 on: 06-08-2010, 15:51:37 »
Колеги, поздрави за ентусиазма и грандоманщината, но не знам как я мислите с тия басове. Споделям мнение като човек с опит в тия работи (300W буфер в багажника). Та замисляли ли сте се, че уплътненията на стъклото и пантите на третата врата не са толкова здрави, за да издържат такъв напън? Моята врата дрънчи яко като засиля баса на MAX и избягвам тая процедура, че да не сцепя нещо...

Освен това проекта на XeonZone е напълно грешен от гледна точка на това, че не е оставил и 20% от обема на багажника, а трябва да се остави поне 50% свободен обем (действа като втора туба), иначе от цялата играчка ще се чува само бумтене, но не и отчетливост на баса. Освен това малкото място, което е отредено за усилвателя ще го обрече на мъчителна смърт в летните жеги. Моя усилвател гръмна крайно стъпало от жегите миналото лято, хем съм му оставил стотина литра (буфера ми е 80). Сега мисля да му слагам принудителна вентилация, че като се напече багажника под слънцето, вътре става над 60*С, а оптималната работа на усилвателя е до 90 (при 120 се разтопява силициевата подложка на крайните транзистори).

Още нещо (съжалявам, че така скептично, но...) правилно ли си изчислил обема на кутията? Моя говорител е същия Thunder 10'' и изчислявах 80 литра обем за него, а като гледам ти си сложил два?! Освен това номиналната мощност е 150W, та усилвателя в никакъв случай не трябва да превишава 90% от тая мощност (в твоя случай не повече от 270W, а ти си взел усилвател с номинал 800W, ако правилно съм видял картинките), иначе рискуваш да си намериш шпулите залепени на задното стъкло. Красота  :yes:

В случая колкото повече, толкова повече не важи за музиката. Сметки и разум му е майката  :h:
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
« Reply #17 on: 06-08-2010, 15:52:54 »
Хей, забравих... Похвали се как е музиката все пак, че аз бая те резнах, за което се извинявам и не беше с лоши чувства...  :sorry:

• Напредващ
« Reply #18 on: 06-08-2010, 19:00:56 »
Първо да съгласен съм с някои от работите които си казал,а и усилвателя е 4 канален аз ги свиря само на два което прави 2х120,кутията сам я мислил доста време и е разделена на две защото не се слагат два суба в един обем с два рефлектора  ;),и си свири идеално.Басса си е басс,средите и високите си дзънкат,а не както повечето хорица "але тури там нещо да дрънка отзад  :cheezy: "
Ето и другата част от проекта!

« Last Edit: 06-08-2010, 19:25:41 by XeonZone »

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
« Reply #19 on: 06-08-2010, 23:07:30 »
Хм... Така вече светиш! А втората част от проекта много ми хареса. Браво!  :yes:

Едно въпросче: От къде пускаш бас в купето от багажника, защото аз имам тоя проблем и изрязах един отвор на задната кора, обаче пак не е като да я махна. Просто баса ми остава в багажника и не влиза както трябва в купето. Та при теб как е?

• Напредващ
« Reply #20 on: 07-08-2010, 13:46:59 »
ами и при мен се получава малко така ама се чудя сега какво да измисля

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #21 on: 07-08-2010, 14:58:02 »
Колега аз имам няколко въпроса.Първият ми е колко тежат общо тези говорители и така багажника няма ли да пада надолу.Знам, че са здрави по принцип амортисьорите отзад, но ако примерно са позаминали може някой път да те изненада багажника примерно като си се навел да си вземеш нещо от него :).Другият ми въпрос е с какво си подравнил така самата кора и "рамките" така да ги нарека за говорителите?В смисъл преди да се нанесе смолата нали си сложил нещо за да нанасяш върху него?Интересно ми е и се интересувам как си го направил.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
« Reply #22 on: 09-08-2010, 14:57:35 »
Колега аз имам няколко въпроса.Първият ми е колко тежат общо тези говорители и така багажника няма ли да пада надолу.Знам, че са здрави по принцип амортисьорите отзад, но ако примерно са позаминали може някой път да те изненада багажника примерно като си се навел да си вземеш нещо от него :).Другият ми въпрос е с какво си подравнил така самата кора и "рамките" така да ги нарека за говорителите?В смисъл преди да се нанесе смолата нали си сложил нещо за да нанасяш върху него?Интересно ми е и се интересувам как си го направил.

Колега, всичко що е желязо бая си тежи. Иначе не знам какво мислиш да хващаш на капака на багажника, че да те е страх?! Буфера е в багажника, а останалото на кората, поне при XeonZone, до колкото му разгледах проекта. При мен тубата е в багажника зад седалката, а за среди и високи съм сменил вградените, които свирят доста прилично.

Както вече споменах, остана да измисля как да вкарам повече бас в купето, така че който се е справил, да дава мнения :)

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #23 on: 09-08-2010, 16:06:37 »
браво браво колега кората за средите и мид басовете е станала много добре а филтри слага ли им и как ги изчисли ме интересува мен че моята кора съм я замислил по същия начин като тази  :yes:

• Напредващ
« Reply #24 on: 09-08-2010, 22:06:36 »
Ами да има два двулентови филтъра които са вътре,а за изчисляването може да ви се стори странно,но горе долу я изчислявах по обем с добре затворени пликове с вода.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #25 on: 09-08-2010, 22:10:34 »
Колега, всичко що е желязо бая си тежи. Иначе не знам какво мислиш да хващаш на капака на багажника, че да те е страх?! Буфера е в багажника, а останалото на кората, поне при XeonZone, до колкото му разгледах проекта. При мен тубата е в багажника зад седалката, а за среди и високи съм сменил вградените, които свирят доста прилично.

Както вече споменах, остана да измисля как да вкарам повече бас в купето, така че който се е справил, да дава мнения :)

Колега аз обмислям да сложа 2 говорителя 8" , а те тежат около 3,6 кг. всеки.И като се сложи разната дървения за двата говорителя и смола няколко пласта и за това се притеснявам да не би да ме изненада багажника някой ден.Също така имам и спойлер на багажника и той оказва влияние все пак :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

• Напредващ
« Reply #26 on: 09-08-2010, 22:23:05 »
ами два 8" са си доста килограми моята кора стана общо 5кg. твойта ще стане сигурно 10 :)
« Last Edit: 09-08-2010, 22:23:28 by XeonZone »