Author Topic: Вече съм за семеен автомобил  (Read 1580 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline procuratio

• Напредващ
Re:Вече съм за семеен автомобил
« Reply #20 on: 15-04-2010, 14:57:51 »
Привет колега! Чeстито за наследника!
Моето мнение е - Бягай като дявол от тамян от италианските коли - особенно Алфите. Трошливи и скъпи за поддръжка. Брат ми кара Алфа и си скубеше косите дълго време, ама не му дойде акъла в главата и я смени с Ланчия - сега хем няма коса  :) :), хем реве ден и нощ :cheezy: :cheezy:. Пълни кошници ....
Съвет - или Соната или Пежо 406 - HDI - специално за Пежото - много добър двигател и перфектна возия, Сонатата пък си е наше - здрава ходова чaст, гъвкав двигател и много приличен салон с много екстри.
Успех!
« Last Edit: 15-04-2010, 14:58:39 by procuratio »
Мъдрият понася щастието сдържано, а нещастието мъжествено. (Вар)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #21 on: 15-04-2010, 15:38:06 »
Малее стига с тия пежа бре.Ходовата част е като вафла.HDI-то супер претенциозен мотор тръгнеш ли да го правиш се самоубиваш.Мой приятел който работи в сервиз и правят предимно пежа,ми е разправял за една 607 -ца HDI блокирал му на човека мотора отишъл купил си части от дилъра .Сменили му там всичко запалили колата и я оставили да поработи ,20 минутки и пак леш.След време им дошла 407 със същия мотор пак блокаж и пак същото станало...
Новите модели на дизелов мотор или го купуваш нов или по добре недей го бара.
Ако някой не вярва пращам в сервиза,намира се на ломско преди обеля.Той ми е казвал да бягам от този мотор,а те карат принципно само Пежо ,но бензинки
« Last Edit: 15-04-2010, 15:42:47 by stutsi »

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #22 on: 15-04-2010, 15:49:32 »
Честито и от мен! А отностно ФРЕНСКИТЕ марки  :ohno: 2 рена в къщи 19 и Меган Сценик миниван - няма по трошливи коли!!! :omg: :h: Послушай колегите и си вземи нещо, което е по-така за поддръжка и хем да ти върши работа! Няма да спамя повече с тъпи съвети, но ще чакам снимки след закупуването на новото возило! УСПЕХ!!! :yes: :hater: :h:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!

Offline ivanTopic starter

• Загряващ
  • **
« Reply #23 on: 16-04-2010, 22:29:40 »
Днеска се разходих по бургаските автокащи и се оглеждах само за субару защото нямах време и имаше само едно легаси 2.5 мотор 9300лв сас пневматично окачване.Колата много ми хареса не я покарах защото като се закачат онея джамбази после няма отарване ,но я запалихме и работеше перфекно само дето моя човек каза че катализатора е заминал (как го разбра не усетих?)иначе с фул екстри за модела два шибидаха ,кожа,ел седалки ,подгряване ......абе какво да ви кажа хареса ми само цената на ми хареса.Наско -момчето дето обикалях с него е фен на немските коли и ме накара да се кача в един пасат комби дизел 4х4 но голчмо дарво и от ватре и от ван иначе голчма и ще варши работа но лубов на сила не става :).
Другото което не ми харесва на субаруто е големия разход тука нещата не са шега градско 13-16 зависи от карането , аз на седмица правя по 250 -300км.За подражка сащо разходите ще са сериозни до колкото разбрах.Сега съм се уговорил със един пич от субару форума да се видим и да ме светне за какво става дума пак може и да пробвам колата да я осетя .

ОТ обилколката по автокащите разбрах че в бг японски и коли не се внасят или ако се внасят то са голяма рядкост а аз точно по тях си падам ,не видях нито един хундаи :depress:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #24 on: 17-04-2010, 10:01:08 »
Бтв за тия VW-та дизели съединителита са майка си и баща си...наскоро за един 1.9 ТДИ маховик, феродо и лагер към 1200лв беше комплекта... Просто ги забрави :)

Offline procuratio

• Напредващ
« Reply #25 on: 18-04-2010, 12:26:12 »
Брат ми, съвет от мен - вместо да ходиш при автоджамбазите - влез във форумите за конкретната марка автомобили - там можe да излезне нещо добро и като цена и като качество. Като искаш японска машина, защо не помислиш за Мицубиши - между другото в техния форум има добри предложения за продажби.

За Пежoто 406 HDI - въобще не съм съгласен с колегата Stutsi, това е най-добрия дизелов двигател, а франсетата са всепризнатите царе на дизелите, ама нейсе .... (всяка кола с блокирал двигател е голям проблем - не е задължително да се стига дотам .... ;) ;) ;))

Успех!

• Загряващ
  • **
« Reply #26 on: 19-04-2010, 19:48:43 »
КОлеги да ви кажа маи няма да изневеря на марката :h:.Причините са предимно финансови и това че вече някак си имам доверие вав марката (макар че при кола втора ръка е касмет :))
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=128019077&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11600&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&features=LEATHER_SEATS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1
Това ми хвна окото ,соната сащо много ми харесва но заради размера и малко се колебая няма каде да се паркира до вкащи

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #27 on: 19-04-2010, 21:26:30 »
Kолега, колата е супер. Доста пъти сам си говорил и с бакшишите в София и всички са на мнение, че Elantra-та е супер кола.

Offline procuratio

• Напредващ
« Reply #28 on: 19-04-2010, 21:33:52 »
Здрасти Ванка, Елантрицата стои много добре на сниката, пък и газ, кожички, туй-онуй, 87 000 км., мисля че офертата е доста добра.
Аз досега бях за варианта със Сонатата, ама при тая оферта започвам да се замислям.
Важното е, че си решил да останеш в Хюндай братството, за което горещо те аплодирам! ;)
Поздрави!
Между другото сме адаши :) :)
« Last Edit: 20-04-2010, 21:38:49 by procuratio »

• Загряващ
  • **
« Reply #29 on: 20-04-2010, 20:04:33 »
За сонатата се замислям защото трудно се намира място за паркиране а и жената едва ли ще мога да  я накарм да се качи да я кара ,затова гледам за елантра по компактна е и може и да ме возят от време на време.Идеята ми за сега е да вземем една елантра която да е семеиният автомобил ,а аз да си оставя купето за работен.Въпреки че днес го пуснах в мобилето ако някои го вземе ще имам повече кеш за нещо по добро.

• Загряващ
  • **
« Reply #31 on: 21-04-2010, 19:51:54 »
Маздата наистина е добра  :yes:„но аз мисля да не изневеря на марката и да взема една елантра даже сам я харесал в германия,разпитах тука в бургас ми искат 1000еуро да ми я докарат.Сега тарся вариант аз да я докарам или не знам как но 1000еуро ми се виждат много за такава услуга ,като се има в предвид че аз сам я харесал колата и няма да се наложи да ми се тарси там нещо да се обикаля.Разбрах че ако аз си я докарам разходите ми до бг ще са кам 300 еуро за бензин и за такси,пък и друго си е като аз я видя,то които и да пратя и да не  я бива колата ще я  вземе, че да си прибере неговата част.Ако някои има идея да казва какво да правя ,оказа се че нямам и сериозни приятели да доидат с мен :depress:.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #32 on: 21-04-2010, 20:03:33 »
Тарифите за докарване с автовоз са между 600-800 кинта,кажи им на тия дето ти искат толкова пари да поздравят Майките си.Но наистина най-добре е да отидеш и сам да си я видиш,за да няма на кой да се сърдиш после

Offline procuratio

• Напредващ
« Reply #33 on: 21-04-2010, 22:40:17 »
Тарифите за докарване с автовоз са между 600-800 кинта,кажи им на тия дето ти искат толкова пари да поздравят Майките си.Но наистина най-добре е да отидеш и сам да си я видиш,за да няма на кой да се сърдиш после

Тъй,тъй Сту, както обикновенно си прав и точен в преценките и съветите си.

Ванка, ако ходиш до Германия- внимавай много, щото има случаи - това което гледаш на снимката, въобще да не отговаря на истината.
Помисли и за вариант - професионален посредник на место - има такива фирми в Германия, за не много пари ще ти оправят документите. Виж и колата дали има ТUF и АU - демек минала ли е технически преглед за годината.

• Загряващ
  • **
« Reply #34 on: 21-04-2010, 22:55:22 »
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?action=topInCategory&id=124416811&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11600&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&features=ELECTRIC_WINDOWS&features=LEATHER_SEATS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de
Ето то4но за тази става дума .До колкото разбрах продава4а дава и една година гаранция което не е зле ,аз няма как да я ползвам но щтом има смелоста да я даде мисла че няма да е зле колата и ако са реални км.Лошото е че в раиона няма нищо друго дето да ми хареса и се опасявам че може да хварля едни 1000 - 1500лв за една разходка .Друго сега гледам една такава в пловдив само че е дизел и направо замирисах на пенсионер(нищо лично)но ми се иска да е бензин с по големия мотор.Както и да е сега в сабота едно приятелче ще огледа дизела в пловдив да каже струва ли си и ако да и аз да го видя ,ако ли не след три седмици маи ще се ходи до германия само да не стане г.с път да види. :h:

• Загряващ
  • **
« Reply #35 on: 24-04-2010, 18:17:12 »
След проучване и разпитване се оказа че сега услугата наистина е на тази цена (800-1000еуро).Дъгото което можех да направя е да ида до там .Даже с един приятел от сф.почти сме се навили само дето като сметнем грубо разходите излизат пак 1000еуро и то при положение отидем харесаме това дето го гледме в мобилето и го вземем ,ако се налойи да се тарси и оглежда и преспива още ден два вече цифрата е различна :whatever:
Ако някои има сериозен човек на които може да се разчита и предлага по разумна цена може да се договорим :h:

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #36 on: 24-04-2010, 20:18:04 »
Колега, междудругото днес разбрах, че в Hyundai продават втора ръка автомобили модели 2006-2007 на много прилични цели - около 10-11000, такива които са от върна лизинг. Не знам до колко е вярно, но можеш да провериш. Успех!  :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #37 on: 25-04-2010, 09:27:54 »
Някой даже са обявени в сайта на ИНД! А и някой имат остатъчна гаранция.

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #38 on: 25-04-2010, 11:51:12 »
Колега ето ти директен линк :
http://www.hyundaibg.bg/bg/okazion/purchase
Има много добри оферти, разгледай :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #39 on: 25-04-2010, 12:03:38 »