Author Topic: крушка на Плафона  (Read 1686 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ilian4oTopic starter

• Загряващ
  • **
крушка на Плафона
« on: 03-11-2008, 23:52:26 »
здравейте!искам да попитам дали някой може да ми каже как да сменя крушката на лампичката дето светва като ти се отвори вратата.имам купе 2000г.и има 2 лампички и тази на пасажера не свети :sorry:благодаря предварително.
« Last Edit: 04-11-2008, 18:07:05 by chonkov »
Forza magica Juventus!!!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Отговор на: крушка на лампичката
« Reply #1 on: 03-11-2008, 23:56:05 »
Колега,коя лампичка по-точно не свети?На тавана или на вратата?
« Last Edit: 03-11-2008, 23:56:37 by Mickey »

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #2 on: 03-11-2008, 23:58:29 »
здравейте!искам да попитам дали някой може да ми каже как да сменя крушката на лампичката дето светва като ти се отвори вратата.имам купе 2000г.и има 2 лампички и тази на пасажера не свети :sorry:благодаря предварително.
ела в неделя на срещата и ще ти покажем..........
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #3 on: 04-11-2008, 00:03:31 »
Колега не се връзвай, тази тема почна да звучи като "Ела на срещата да ти светнем крушките" хахахаха малко... такова звучи :# :PP
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #4 on: 04-11-2008, 00:07:23 »
Колега не се връзвай, тази тема почна да звучи като "Ела на срещата да ти светнем крушките" хахахаха малко... такова звучи :# :PP
еееееееее дрън дрън.....като нямам кирилизатор какво да му обяснявам сега на пича.....апък и нали трябва да дойде да се запознаем все някога....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

• Загряващ
  • **
« Reply #5 on: 04-11-2008, 00:55:05 »
ми тая на тавана не свети
Forza magica Juventus!!!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #6 on: 04-11-2008, 09:10:57 »
а ти сигурен ли си ,че ти е изгоряла крушката или просто долу на вратата пъпчицата не прави контакт?може да е някое кабелче...  ;)

• Загряващ
  • **
« Reply #7 on: 04-11-2008, 09:55:36 »
ся ме накара да се  замисля :shock: но трябжа да е кру6ката,защото като отжориш вратата лявата крушка светва.а тая дясната не.
Forza magica Juventus!!!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #8 on: 04-11-2008, 17:33:43 »
Абе братле ако говориш за тези на плафона горе, се сменят много лесно сваляш пласмасовото капаче и махаш старата крушка :) Ако ти е тази в кората която свети червено трябва да свалиш кората на вратата ;)

• Загряващ
  • **
« Reply #9 on: 04-11-2008, 18:00:17 »
ми тази горе е,но кжа крушка трябва да си купя :roll:
Forza magica Juventus!!!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #10 on: 04-11-2008, 18:06:40 »
Има цяла тема по този въпрос просто ги преглеждай те ;) http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,168.0.html  А отностно крушката свали старата и я занеси в магазина, ще ти дадат нова светища слагаш и си готов за 5мин. работа е :)
Успех!!

• Загряващ
  • **
Отговор на: крушка на Плафона
« Reply #11 on: 04-11-2008, 18:19:17 »
мерси :yes:
Forza magica Juventus!!!

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Отг:крушка на Плафона
« Reply #12 on: 23-09-2009, 22:46:01 »
При мен дясната крушка свети . но до лявата не достига ток ...  :cheezy:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:крушка на Плафона
« Reply #13 on: 24-09-2009, 11:16:38 »
Свали плафона на 4ри болчета е виж връзките отгоре дали някой жица не се е прекъснала! Сигурен ли си че не достига ток или просто крушката е изгоряла?

Offline Doch16v

• Напредващ
Абе братле ако говориш за тези на плафона горе, се сменят много лесно сваляш пласмасовото капаче и махаш старата крушка :) Ако ти е тази в кората която свети червено трябва да свалиш кората на вратата ;)

Баце не се сваля кората на вратата за да смениш крушката, просто се взема една тънка отверка и се изважда червеното / то е та крачета /

Слята публикация: 24-09-2009, 13:26:25
За въпросната крушка на плафона преди да купиш /не че е скъпа/ крушка свали капачето под крушката и я размърдаи,завърти я на отворени врати, че има няма на мен ми го прави този номер от време на време с нашите дупки по пътиштата :) Крушката се нарича солфидна и е 5W 12V аз обаче съм с 8W ;)
« Last Edit: 24-09-2009, 11:27:15 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:крушка на Плафона
« Reply #15 on: 09-10-2010, 20:30:34 »
Колеги и аз да попитам нещо.Светеха ми и двата плафона и се опитах един ден да сваля едната крушка и металната част в единият край се отдели от стъкленият "балон" така да се изразя.Отидох в един магазин и си взех такава с ощност 10w.Смених направо и двете крушки да са еднакви.На старата пишеше, че е 8W и искам да попитам дали е проблем като съм сложил по-силна, защото преди като се отвори вратата са били общо 16W, а сега са 20W.Знам, че повече топлина ще отделя и именно за това питам да не би инсталацията да не издържи и ако свети примерно 10-на мин. дали няма нещо да се стопи.Знам, че е малка разликата, но знае ли човек.За това се допитвам до вас :).
« Last Edit: 09-10-2010, 20:32:25 by stormi »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline IRIZAR

• Напредващ
Re:крушка на Плафона
« Reply #16 on: 10-10-2010, 08:54:40 »
Колеги и аз да попитам нещо.Светеха ми и двата плафона и се опитах един ден да сваля едната крушка и металната част в единият край се отдели от стъкленият "балон" така да се изразя.Отидох в един магазин и си взех такава с ощност 10w.Смених направо и двете крушки да са еднакви.На старата пишеше, че е 8W и искам да попитам дали е проблем като съм сложил по-силна, защото преди като се отвори вратата са били общо 16W, а сега са 20W.Знам, че повече топлина ще отделя и именно за това питам да не би инсталацията да не издържи и ако свети примерно 10-на мин. дали няма нещо да се стопи.Знам, че е малка разликата, но знае ли човек.За това се допитвам до вас :).
дебелината на проводниците за плафона могат да носят около 3- 4 ампера ток без проблеми, а при крушки с обща консумация 20 вата, тока при 12 волта ти е 1,6 ампера...така че споко....