Author Topic: Сменяне на сегменти ?  (Read 342 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline XeonZoneTopic starter

• Напредващ
Сменяне на сегменти ?
« on: 30-03-2010, 19:18:31 »
Здравейте,Тъй като колата ми продължава след смяна на гумичките да си гори масло,реших да сменя сегменти "стандартни" за 150лв.Та въпросът ми е дали мога да извадя буталата през картера или трябва да отварям целият блок.Ако някой го е правил моля да сподели  :h:

Offline ivan

• Загряващ
  • **
Re:Сменяне на сегменти ?
« Reply #1 on: 31-03-2010, 02:56:43 »
Колега и аз минах по този път само дето аз си купих сегменти от 80 лв. защото с цени от 60-260 всеки продавач ме убеждаваше че са оригинални.Та на въпроса когто сменяха моите ми свалиха главата и картера и буталата излизаха нагоре към главата,ако свалиш само картера едва ли ще стане(ако съм те разбрал точно).Успех :yes:

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #2 on: 31-03-2010, 07:31:15 »
От страната на картера ще е невъзможно,ще трябва да свалиш главата но пак си е голяма свадба :aha: ти само сегментите ли ще сменяш и дали няма да има елипса целиндъра :confused: Успех в начинанието  :h:

• Напредващ
« Reply #3 on: 31-03-2010, 07:50:56 »
Ами мисля само сегментите да сменя,но ще видим какво е положението и на буталата.В момента си вътви добре и сигурно ще са само те :)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #4 on: 31-03-2010, 08:15:09 »
Ти хубаво ще извадиш буталара през картера, ма като смениш сегментите как ще ги върнеш обратно вътре.Няма начин без да се свали главата.Също така е задължително да смениш биелните лагери.А ако случайно имаш повлякъл лагер колкото и малко да е те съветвам да шлайфаш вала.При мен беше повлякъл един лагер много леко и аз си викам айде ще мине без шлайф, обаче след 5000км изтропа и пак отварях мотор.
Nobody's perfect i'm Nobody

• Напредващ
« Reply #5 on: 31-03-2010, 09:17:45 »
А колко ти излезе цялата процедура  :sorry: