Author Topic: Как се почиства въздушен филтър?  (Read 1459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Svilen IvanovTopic starter

• Пристрастен
Абе я дайте малко акъл сега. Преди време си взех спортен филтър. Вече минах километрите, на които при обикновенния филтър го сменям. За този знам, че може да се чисти / даже чувах и пере някъде / , но не съм много в час.

Някой ако е правил процедурата да сподели какво точно и как се прави. Мерси предварително.

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Re:Как се почиства въздушен филтър?
« Reply #1 on: 12-03-2010, 16:56:25 »
Свилка, до колкото знам аз си има специални препарати за почистване :) предполагам на тях пише начин на употреба :) нали се изплаква само или се накисва :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #2 on: 12-03-2010, 16:59:17 »
Моят го свалям , нося го в нас и във един лиген със гореща вода и малко прах за пране .. оставям го за няколко часа , след тва го суша на слънце , забърсвам го от всякъде , после го пръскам със едно спрейче за спортни филтри ... за няколко часа работа ..  :yes:  :h:

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #3 on: 12-03-2010, 17:17:23 »
И аз като колегата го пера....досега нямам никви проблеми...даже не го пръскам със спрей.. :D :D....Сваляй и пери смело само гледай да го изсушиш после добре да няма сакатлъци...

• Пристрастен
« Reply #4 on: 12-03-2010, 17:30:07 »
Кире и аз чувах за препарати, но някъде бях чувал, че били бая скъпи ... така де, хубавите.
Иначе повече ме интересуваше, това което ми предлагат като вариант колегите :) Още довечера ще го сваля и ще го накисна в лигенчето :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #5 on: 12-03-2010, 17:32:02 »
Мхм скъпи са препаратите - 50лв комплекта но аз също го накисвам в легенчето със шампоанче и  всичко ми е Ок досега 2 пъти(15хил км) нямам проблеми никакви...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 12-03-2010, 17:45:32 »
И аз го мия по подобен начин.
Това което съм чел за препаратите е, че с първият се махат боклуците, а с вторият се овлажнява ф-ра и пропуска повече въздух...доколко е вярно незнам :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #7 on: 12-03-2010, 19:20:16 »
И аз го мия по подобен начин.
Това което съм чел за препаратите е, че с първият се махат боклуците, а с вторият се овлажнява ф-ра и пропуска повече въздух...доколко е вярно незнам :)
Вярно е Цане ама при положение че ефекта е същия със шампоан защо да даваш 50 лв за тия неща....Поне така си мисля че няма смисъл...изпира се идеално и става като нов...и след изпирането като подадеш рязко газ се чува разликата във всумкването на въздух преди и след това ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Пристрастен
« Reply #8 on: 12-03-2010, 19:26:58 »
А при миенето с шампоан в лиген ... има ли ....  :roll: строги изисквания или нещо специфично?  :roll:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #9 on: 13-03-2010, 20:58:02 »
Свилка, мятай го под чешмата обилно, вътре, вънка пълна програма, после на сешоара или на простира ако няма да караш и толкози. Препарати всякакви, цени всякакви, то... какво ли не се продава все пак нали ;), с това винаги едно на ум, иначе грешници ставаме всички, от спрея няма да ти вдигне 100 коня нали се сещаш ;), не се тревожи.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #10 on: 13-03-2010, 22:27:34 »
Предполагам вашите варианти за почистване са доста по-ефтини и сигурно вършат работа, но .. честно казано ако нямаше значение с какво да се почиства тоз тип филтри едва ли щяха да измислят толкова много препарати, които да са с пъти по-скъпи :) пък и... ефектът да е 1 към 1 ... не знам :) вие си знаете ... аз спортен филтър нямам ... карам си със стандартния и никакви ядове нямам :D :PP

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #11 on: 14-03-2010, 18:19:59 »
Кире, то и пасти за зъби и тоалетна хартия има стотици видове и марки, нали се сещаш ;), тия спортни филтри да не са направени от хартия че да ги глезим така... пак казвам, има мноооого неща, които са за грешници ако ме разбираш.

• Пристрастен
« Reply #12 on: 14-03-2010, 18:35:22 »
Мерси момчета. Справих се блестящо със задачата. Първо под чешмата стабилно поливане, после накисване в лигенче с топла вода и шампоан, после леко запиране и плакнене н чешмата.

А иначе, се навих да го пера, защото ми правеше впечатление, че с нормалният филтър като мине 10 000 км и почва да ми дига разхода на газ. Сега се получи същото, пък си му дойде и времето ...

Благодаря за съветите на всички :)

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #13 on: 14-03-2010, 19:08:22 »
Искам да питам на пароструйка няма ли да стане   :confused:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #14 on: 14-03-2010, 21:47:52 »
Пароструката е 10+ бара налягане, ще се наранят влакната, твърде вероятно.
« Last Edit: 14-03-2010, 21:48:45 by Deacon Frost »

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #15 on: 14-03-2010, 22:38:09 »
Мдааа ще му разгонят фамилията на филтъра...аз първия така го накарах да цъфне като майска роза и поръчвах нов...Та от тогава на ръка -  както Свилката направи...та те така  :verycool:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #16 on: 15-03-2010, 01:03:08 »
Мдааа ще му разгонят фамилията на филтъра...аз първия така го накарах да цъфне като майска роза и поръчвах нов...Та от тогава на ръка -  както Свилката направи...та те така  :verycool:

ми като не четете :Р по принцип повечето идват с инструкции за почистване/изпиране, поне моя като дойде имаше

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #17 on: 15-03-2010, 10:28:39 »
Аз съм чел инструкциите от кутиите на водещи производители на спортни филтри.На всички пише да се избягва миене с пароструйка,водострйка и други препарати различни от техните.Разбирам ги все пак, че искат да си продават препаратите, но до колкото знам има някакви финни неща в тия филтри който са доста капризни и не е лошо ако си дал 100+ лева за филтър да отделиш 40-50 за препарати,но ако си с някакъв ефтин филтър от 15лева по-добре си купи нов чист и омаслен.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #18 on: 15-03-2010, 14:09:43 »
Те новите и евтините да не мислиш че са омаслени .. те са си сухи , просто плата още не се е налял с боклуци  :roll:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #19 on: 15-03-2010, 18:43:23 »
Алююююю 40-50 кинта за препарат аз прост ВЪЗДУШЕН филтър  :cheezy:, по-добре 40 кинта за никелирани въздуховоди, който е паралия. Говорим за кочини от по 136 коня в най-добрия случай... в смисъл... викам да спрем до тука с темата, изясни се почистването  :beer: