Автор Тема: Hyundai пуска на пазара най-новия си автомобил (Genesis Coupe)  (Прочетена 2873 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен VancuverTopic starter

• Напредващ
  • Публикации: 180
  • :18-05-2010, 23:20:10
  • Въйййй... :D
Цитат от сайта на INDcommerce:

http://www.hyundaibg.bg/uf/news/2010_genesis_coupe_2_768x5.jpg
Hyundai пуска на пазара най-новия си автомобил (Genesis Coupe)

-Ново предложение за достъпно купе с мощност над 300 к.с.

-0-100 км/ч под 6.5 секунди

-Genesis Coupe e най вълнуващото и динамично купе на Hyundai

Hyundai стартира продажбите на новото си Genesis Coupe на Корейския пазар.Събитието се проведе на остров Jeju в присъствието на корейски и чуждестранни журналисти. Genesis Coupe  е логичното продължение на добре известният спортен седан Genesis, пуснат в продажба по-рано тази година.

Очаква се автомобилът значително да издигне имиджът на марката благодарение на високите си динамични способности и архитектура с предно разположен двигател и задно предаване.

Genesis Coupe е пример за еволюцията при дизайна на моделите от Hyundai- семпъл, модерен, с ясно изразени линии, и вдъхновяващо присъствие.

“Genesis Coupe е нашият пръв „ расов„ спортист , с всички характени белези на високо-динамичен, спортен автомобил.” Каза Др. Хюн-Сун Ли, президент на отдела по корпоративни разработки и развитие. „Coupe ще прави точно това, за което е проектиран: да осигурява вълнуващо изживяване зад волана, да привлича нови клиенти в шоурумите на Hyundai и да продължи издигането на нашата марка.”

Създаден да разтърсва

Genesis Coupe e уникален спортен автомобил, с изразени харектерни линии и ясно подчертана динамична визия. Агресивният силует и голямата колесна база му придават класически пропорции за един истински спортен автомобил.

Футуристичният интериорен дизайн е изтънчен и същевременно  спортен във всяко едно отношение. Използвани са елегантни и висококачествени материали, които допринасят за уникалната атмосфера в купето. Разделеното на две табло с кръгли уреди, педал за газта, закрепен на пода на автомобила и старт-бутона за двигателя са само едни многото иновативни решения в интериора.

Колесната база е 2820мм (с 290мм по-дълга от Hyundai Coupe), благодарение ,на което Genesis Coupe разполага с  повече пространство около главата, краката и раменете от своя предшественик.

С разпределение на тежестта от 55/45 между предната и задна част на автомобила, Genesis Coupe предлага едно изключително и лесно управление на пътя.

Динамика

Genesis  е най-вълнуващото и динамично купе правено някога от Hyundai, и същевременно обещава да бъде най-достъпната спортна кола с мощност над 300 к.с. Двигателите, с които може да бъде оборудван са два. Върховият e изцяло алуминиев DOHC 3.8-liter V6 Lambda RS, разполагащ с  310 конски сили и максимален въртящ момент от 361 Nm при 4700 об/мин, който ускорява купето до 100 км/ч за 6,3 секунди. По-малкият двигател е 2-литров с турбокомпресор, генериращ  223 конски сили при 6000 об/мин, а максималният въртящ момент е от 299 до 302 Nm при 2000 об/мин. Тук ускорението от 0-100 км/ч се извършва за 8,3 секунди.

Безопасност

Употребата на високо якостни стомани повишава сигурността и подобрява поведението на пътя благодарение на олекотената и структура на купето. В комбинация със системата от 6 въздушни възглавници и активни подглавници се очаква Genesis Coupe да получи най-високата оценка от 5 звезди при краш-тестовете.

Genesis Coupe спира също толкова бързо, колкото и ускорява. Дискови спирачки на специализирания производител Brembo ще бъдат възможна опция, като част от пистовият пакет предлаган за купето.

В допълнение към пакета за безопасност се включва и Електронно Стабилизираща Програма (ESP) , която следи поведението на автомобила посредством датчици в четирите колела.

За допълнително удобство на клиентите са добавени AUX/USB/i-Pod входове, 5.6-инчов информационен дисплей и мултифункционален волан. Възможна опция е и аудиосистема с 8 високоговорителя на марката Infinity.

Прогнозите за продажбите на Genesis Coupe са за една година да надхвърлят 40 000 бройки, като 35 000 от тях в Щатите и 5000 на корейския пазар. Също така главна цел на Genesis Coupe е да се пребори с конкуренцията в лицето на Mitsubishi Eclipse, Nissan Altima Coupe и Mustang. Базовият модел ще се продава на цена от $18 700, а топ версията с всички екстри, включително и с двигателя V6 Lambda RS, ще струва $27 400.

------------------------------------------------------------

Някой случайно да има вътрешна информация кога ще се появи в България? Цената ще е с поне 10-тина процента отгоре - то е ясно... :) Но примерно 50-55 000 лв за кола с 300 коня... :)
« Последна редакция: 24-10-2008, 06:42:53 от chef4o »
Панко наш герой! :PP

Неактивен chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
  • Публикации: 1 726
  • :22-07-2010, 07:46:55
    • Hyundai Coupe Club
Поне до края на 2010-а няма да се предлага в Европа. Изключение ще прави само Англия, където ще се пусна началото а 2010-а

Неактивен Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • *
  • Публикации: 837
  • :Вчера в 22:49:22
  • Insane
Започвам да събирам кинти ... то 2015г. все ще съм събрал и ... ако решат да го пуснат из Европа ... идеално :) ако искате ... може да си направиме фонд и целия Купе Клуб да си купиме един общ Genesis ...  :cheezy: :cheezy: :cheezy:

I ain't chase the Sun ... it chases me ...

Неактивен Deacon Frost

• Пристрастен
  • Публикации: 897
  • :28-07-2010, 14:25:59
  • Почетен член
Ама нищо не казват за разхода на гориво  ;)
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Неактивен Sensei

• Напредващ
  • Публикации: 212
  • :10-10-2009, 18:41:24
  • ОТ ХАВАНА ДО СЕЙНТ ЛУЧИ ЖЕНА МИ ЩЕ ГО СМУЧИ
ам страшно е кво да кажа... ноу комиент  :cheezy:  и такова ша си земем кат продадем земите   :cheezy: :cheezy:

Неактивен Dorian

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 78
  • :28-07-2010, 21:37:22
  • Всичко което не ме убива ме прави по-силен
на кой му пука за разхода :hater: :verycool: :h:
Nightwish

Неактивен Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Хихихи, не е тъй братле, ама принципно и аз бих си взел веднага като мога :#

Неактивен Dorian

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 78
  • :28-07-2010, 21:37:22
  • Всичко което не ме убива ме прави по-силен
Ако мога да си я купя не мисля че разхода ще е голям проблем за фен кат' мен...  и теб...  и всички други :h: :hater:
Nightwish

Неактивен Gospodarq

• Член на клуба
  • Напредващ
  • *
  • Публикации: 238
  • :Вчера в 16:48:21
Дайте да направим някаква организация и да си ги вкараме от САЩ. малките двигатели ще доидат там на по 17 К $. Шипинг енд хендлинга ще буде кам 2К$. Даже маи е на Контеинер в кораба, а един контеинер събира 2 коли. Тука вече незнам какви разходи ще има. (то маи от 2010 няма да има акциз).

Абе по груби сметки кам 21К$ ще се варже.

Мога да пия и без да се забавлявам.....

Неактивен Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Ми супер, ако мога да продам дзверо 6 пъти или един път на 6 пъти по висока цена, ше мога да си го позволя  :cheezy:

Неактивен Gospodarq

• Член на клуба
  • Напредващ
  • *
Ми спестовен флог :) му е майката :). До 2099 ги събирам  :verycool:

Неактивен Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Те тогава само за части ще се намират... евентуално  :cheezy:, пак не става, дайте д мислим :cheezy:

Неактивен kalinski

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 63
  • :12-07-2010, 23:02:52
хаха генесис си е за вси4ки богати деца не и за нас простосмъртните.. но само един като нас знае как истински да кара GENESYS ДО пръсване..(колко са 300 коня я)
!!
« Последна редакция: 19-01-2009, 00:39:21 от kalinski »
Реставрация на Scoupe, бавно но качествено...

Неактивен enbaro

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 69
  • :24-07-2010, 22:31:56
 :iloveu: :h: колицата е много яка, и не е скъпа сражнение с други спортни коли с 300 кончета. Лшото колеги е че, в нашата даржажица 50-60 бона са си много парички! НО все пак ако сега почна да сабирам докато пуснат на БГ.пазара това може и да съм сабрал да си го купя.
« Последна редакция: 19-01-2009, 19:42:35 от enbaro »

Неактивен enbaro

• Загряващ
  • **
 :depress: Сега си пея онаиа песничка "ку..и сбогом няма вече кръчми, барове събирам парички за генезисче.
« Последна редакция: 19-01-2009, 19:45:11 от enbaro »

Неактивен VancuverTopic starter

• Напредващ
  • Публикации: 180
  • :18-05-2010, 23:20:10
  • Въйййй... :D
Добре де ето една груба сметка, която направих. Hyundai ix55 (в Щатите е под името Veracruz) - там фул екстри според техния конфигуратор е $37 000, което умножено по 1.5 излиза 55 500 лв. А в ценовата листа на ИНД струва 50 910 Евро, да го кажем 100 000 лв. Т.е. почти двойно на цената в Щатите.

Сега топ моделът на Genesis Coupe-то по първоначални данни дам ще е около $27 000, което е 40 500 лв. И ако пак заради акцизи, ддс и надценка тук стъпи двойно - 80 000 лв... За кола 300 коня не е много, ама пък като пари хич не са малко... :roll:
Панко наш герой! :PP

Неактивен Gospodarq

• Член на клуба
  • Напредващ
  • *
Ама хора, защо се силите за големия двигател???? то 300 коня са си триста, ама малкия е 220, което по мойте стандарти е много добре (доскоро карах Голф 75 коня така че ... ).

Та 17 000$ с какавто и акциз да дойде (а той трябва да отпадне скоро до колкото знам) няма да се върже на повече от 35 000 лв.

Неактивен enbaro

• Загряващ
  • **
Ама хора, защо се силите за големия двигател???? то 300 коня са си триста, ама малкия е 220, което по мойте стандарти е много добре (доскоро карах Голф 75 коня така че ... ).

Та 17 000$ с какавто и акциз да дойде (а той трябва да отпадне скоро до колкото знам) няма да се върже на повече от 35 000 лв.

чул те господ да е толкова. все някак ще ги саберем!
« Последна редакция: 20-01-2009, 11:41:16 от enbaro »

Неактивен caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • *
  • Публикации: 2 135
  • :Вчера в 15:26:26
  • Член почетен

Неактивен chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
  • Публикации: 1 726
  • :22-07-2010, 07:46:55
    • Hyundai Coupe Club
Цитат
Под впечатляващият силует на предният капак на Genesis coupe се интегрират два изцяло алуминиеви турбо агрегата. По-малкият е с обем 2.0 литра, доставящ между 210 и 223 конски сили, а по-големия е V6 с обем 3.8 литра и мощност от около 310 к.с.
Толкова са и запознати... Ама иначе клипчето е яко много!