Author Topic: Хидравлика  (Read 2070 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
Re:Хидравлика
« Reply #20 on: 09-09-2010, 14:56:14 »
мерси ще имам в предвид твоят отговор отделно ще ида да попитам

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
Re:Хидравлика
« Reply #21 on: 09-09-2010, 22:10:55 »
Иди на бензиностанции ПЕТРОЛ и вземи 2 шишенца хидравлично масло PSF те са по 475 мл. струва около 9 лв едното, маслото е много добро аз съм с такова и нямам проблеми
...

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Re: Хидравлика
« Reply #22 on: 02-01-2011, 14:02:16 »
Аз съм с Texamatic... Проблеми няма :)

Offline awaken

• Новак
  • *
« Reply #23 on: 07-08-2011, 11:13:51 »
Здравейте, наскоро взех моето купе 1,6 RD1 1999г. и знам, че воланите на "по-спортните" коли са тежки, но ми се струва, че на моята е мнооого тежък! На място се върти с усилие (трудно го въртя с 1 ръка). Ще добавя, че долях хидравлична течност, защото беше на средата- никаква промяна обаче! Дали е възможно причината да е в пистовия ремък на водната помпа, както колегите споделиха в началото на темата или да търся др причина?!

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #24 on: 07-08-2011, 16:18:58 »
Обърни внимание на ремака който върти хидравличната помпа колега и самата помпа дали работи правилно но това е трудно да установиш сам ако неси спецялист ,подобре върви при някой който разбира повече.Освен това на място не е препорачително да въртиш да мъчиш хидравликата и помпата а само в движение се пробва дали работи като хората,защото и мойта на място се върти адски твърдо и мъча цялата кола чак ремъка свири примерно когато давам на заден

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #25 on: 08-08-2011, 19:20:05 »
Обърни внимание на ремака който върти хидравличната помпа колега и самата помпа дали работи правилно но това е трудно да установиш сам ако неси спецялист ,подобре върви при някой който разбира повече.Освен това на място не е препорачително да въртиш да мъчиш хидравликата и помпата а само в движение се пробва дали работи като хората,защото и мойта на място се върти адски твърдо и мъча цялата кола чак ремъка свири примерно когато давам на заден

Поредното компетентно и КОНКРЕТНО мнение!

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #26 on: 08-08-2011, 22:05:31 »
Що колега кое нети хареса пак  :yes:

Offline 1.6fxTopic starter

• Напредващ
« Reply #27 on: 10-08-2011, 01:58:34 »

обаче все се праиш на голям разбирач ти

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #28 on: 10-08-2011, 06:46:59 »
Освен това на място не е препорачително да въртиш да мъчиш хидравликата и помпата а само в движение

Незнам при вас как е ,но при нас в повечето случаи като паркирам пред мен и зад мен има коли на по 40-50 см .
Би ли ми дал идея как да излезна щом не трябва да въртя волана на място.Много искам да си запазя хидравликата,а с това което каза ме наплаши и сега 2 ден колата ми седи паркирана и ме е страх да я извадя .
Имам една идея това как да стане.Да си купя мотокар и да я вадя сутрин,а после вечер пак да я паркирам.Ама се чудя дали има смисал защото и той има хидравлика и ако въртя на място земе се развали и неговата ...
Просто незнам какво да правя наистина моля за помоШТ
« Last Edit: 10-08-2011, 06:53:02 by stutsi »

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #29 on: 10-08-2011, 20:18:01 »
Просто си натегни ремъка, Ако искаш и хидравличната течност си смени. Има и други причини ама айде да не те вкарвам в джаза,че ще ти са доплаче. Ако и тогава не се оправи, иди на майстор да ти провери клапана за разтоварване на налягането дали държи. За колегата с тежкото въртене от постовете малко по нагоре. Твоят проблем е най вероятно в тоя вентил, отваря много рано и разтоварва налягането на помпата и затова ти се върти трудно волана. Ади спорна от мене и успех с ремонтите.

Offline tochoivanov

• Новак
  • *
« Reply #30 on: 16-08-2011, 06:13:45 »
Ще използвам темата и аз да се включа :)ремъка е сменен и натегнат/не приплъзва по шайбата на хидрл.помпа/,това не помогна и  се чува свирене при маневра, особенно сутрин. На загасен двигател не мога да завартя волана,на работещ на място-трудно,по време на движение олеква.От "Хюндай-сервиз" :h: ми казаха че помпата е за смяна - 540 лв.с труда :shock:Колата е 2.0 16v 2003г. Моля помогнете :beer:

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #31 on: 16-08-2011, 08:14:53 »
колега и аз съм със същия автомобил и проблем, но го реших одавна. проблема е че хидравличната помпа се задвижва от водната помпа чрез ремък а водната помпа и алтернатора се задвижва от общ ремък чрез коляновия вал. натегни този ремък, той свири защото е хлабав и натегнатия ремък на хидравличната помпа го спира и тои приплъзва, става с ключ номер 10 или 12 не помня вече чрез обтягане на алтернатора. залагам си главата че това е проблема защото и мен ме мъчеше!!!!
...

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #32 on: 16-08-2011, 08:16:31 »
разхлабваш болт номер 1 и правиш 2-3 оборота на номер 2 и затягаш на ново номер 1. пробваи гарантирам ти че ще стане
...

Offline tochoivanov

• Новак
  • *
« Reply #33 on: 16-08-2011, 16:31:13 »
благодаря колега за перфектните указания,сега хидрл.е наред :hater:какво ти е хидравл. масло?Аз използвах Дестрон-3

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #34 on: 02-09-2011, 17:38:28 »
благодаря колега за перфектните указания,сега хидрл.е наред :hater:какво ти е хидравл. масло?Аз използвах Дестрон-3

Декстрон 2 е почти универсално (скорости, хидравлика ...), както и дот 3 (спирачки, амбриажи....). Където се чудиш какво да сложиш това е универсалната формула.