Author Topic: чип на S-coupe  (Read 1337 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline basaTopic starter

• Новак
  • *
чип на S-coupe
« on: 21-01-2010, 16:24:19 »
Здравейте,скоро си сложих чип на скупи-то и при мен рзултата е много добър.Ако има други експериментирали с тази кола 1.5 12v,моля да споделят мнение.Пи мен разликата е 8-9 коня,но мога да го напомпам още,някой пробвал ли е с по-голям чип и колата работи ли нормално?

Offline jackrock

• Новак
  • *
Re:чип на S-coupe
« Reply #1 on: 21-01-2010, 16:43:01 »
Къде го слагаха чипа ? Цена ? Как разбра колко коня е дигнал dynotest  ? По голям чип  :confused:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #2 on: 21-01-2010, 17:00:22 »
Туй с по-големия чип, е като изцепката на един познат, дето астричката му имала 2 чипа  :cheezy: :cheezy: :cheezy:

По темата, наистина е важно как си разбрал колко коня ти е вдигнало, ходил си на дино стенд значи, кажи къде как, колко и т.н. :P За атмосферния двигател предполагам говориш ?
Информативно колега, всички  двигатели на Ес-купе са 1.5 с 12 клапана ;)
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 21-01-2010, 18:12:41 »
Чипа го програмира и го сложи един познат.Чипа като чип е нищо особено,струва 5лв.важното е кой и какво е качил на него,и знае ли как да го настрои после.Иначе всеки който може  да програмира може да ти каже с какви настройки-колко коня ще вдигне.Естествено трябва спортен филтър и генерация :).Тази услуга в digitaltuning е 622лв. за тази кола,на мен ми излезе 200лв.и да ви кажа не е интересно толкова колко коня вдига,а това че разхода ми падна с около половин литър,имайки в предвид че съм го сложил преди 3 месеца и съм  засичал разхода десетки пъти, съм много доволен.На въпроса-двигателя е атмосферен.Сега ще слагам и кулер,за зимата е безсмислено,но за лятото има ефект(особенно когато е без пари).Ако някой има интерес да пише ЛС ще видя дали мога да направя нещо за цена;)

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #4 on: 21-01-2010, 18:26:50 »
Ти братче ми скри топката... нямам думи.  :omg:
На никой не правя евала!!! ;)

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 21-01-2010, 18:41:13 »
Ти братче ми скри топката... нямам думи.  :omg:
По-конкретно,как???!!!!

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #6 on: 21-01-2010, 20:26:37 »
Да бе, къде ти е топката я кажи. Хахах, колега супер за кулера, ама кулер без турбо и лято и зима няма смисъл на атмосферка :cheezy:.

П.П. Една бърза сметка и излиза, че трябва да изгориш 310 литра за да избиеш чипа, не е много, но се питам има ли смисъл толкова за тоя двигател. НЕ се заяждам, наистина коментирам...Цанко да не си барнал, че ти чупим ръчичките :cheezy:

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 21-01-2010, 22:05:11 »
Да бе, къде ти е топката я кажи. Хахах, колега супер за кулера, ама кулер без турбо и лято и зима няма смисъл на атмосферка :cheezy:.

П.П. Една бърза сметка и излиза, че трябва да изгориш 310 литра за да избиеш чипа, не е много, но се питам има ли смисъл толкова за тоя двигател. НЕ се заяждам, наистина коментирам...Цанко да не си барнал, че ти чупим ръчичките :cheezy:
Това за кулера не е точно така,колкото до сметките-не ги разбирам.Аз искам чип и си слагам(мерак с пари се гаси).М-у другото по мойта кола има неща,които ако ги сметнем ще излязат тон и нещо бензин,ама не ги виждам като теб нещата

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #8 on: 21-01-2010, 22:36:19 »
Не бре, просто акцентира върху намаления разход, за какво друго освен икономия е това... както и да е. Аз нямаше да карам колата дето гори най-много в тоя клуб ако мислех за икономия :yes: За кулера мога да ти обесня подробно защо няма да видиш на нито една атмосферка ;) Просто като въздуха в двг-то влиза само от вакума в камерите, а не с налягане от турбо компресор примерно, се получава едно забавяне докато мине през кулера, може да е охладен, но ефекта е обратен като просто защото действа като тапа. Загуби на налягане има дори при компресия от турбина при 1.5 бара, какво остава за атмосферка. Все едно да искаш да си сложиш кислородна маска, за да дишаш по-лесно, ама като си стиснеш гърлото с две ръце  :yes:

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 21-01-2010, 23:20:46 »
Незнам кой ти ги казва тия неща за кулера,ама не ми се и спори.Въпроса беше някой друг слагал ли е чип и дали е доволен

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #10 on: 21-01-2010, 23:44:33 »
Брех, че работа ... напълни се с извънземни състезатели тука. Първият слагаше бууст клапан без турбо и вадеше 190 коня, сега пък интеркулер без турбо ....

Какво ли ни чака още да чуем ... ?!  :omg:

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #11 on: 22-01-2010, 00:22:38 »
Хахахха в такова настроение най - обичам да си лягам. Е брато благодаря ти за развеселяването, много интересни неща научих от тебе които наистина са забавни.

Айде сега да почна малко със секирата. Моя силна страна.  ;)
Защо ли си, мисля че глупостите за твой познат ти е сложил чипа е малко долнопробна (бъдете оригинални недейте всички с най - плоските лъжи да излиате)? Ако ти беше познат щеше ли да ти иска толкова пари колко си е по тунинг центровете или ти просто си солидарен и си плащаш? За чипа дето ни сподели, че е по - важна информацията на него много ни отвори, това никой не го знаеше. Добре е. 8-9 коня как ги изчисляваш с калкулатора или със съответната техника за това? Давай давай интересно ми е. Защо реши, че задължително трябва да имаш генерация и спортен филтър? А забравих, че от филтрите вдигате по 10 коня, извинявай. За разхода как го засече бе пич? Точно половин литър ти е паднал, ми при бензиновите коли разхора всеки път ти е различен защото един път превключваш на 2500 оборота, един път на 4000, трети път на прекъсвач, четвърти и пети си в задръстване или светофари те ловат или ти караш всеки път до точен оборот и никога повече или по - малко и го засече тоя половин литър? Хахаха кажи ми моля те кулера за какво ти е? Моля те ми кажи? Аз не ги разбирам грам тия неща и искам да понауча това онова, виждам разбираш ги нещата.  И последно няма да те притеснявам повече с неудобни въпроси, кажи ми само за тон и нещо бензин това са над 2000 лева какво имаш толкова по едно Скупе? Че то не струва толкова...
« Last Edit: 22-01-2010, 00:26:34 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 22-01-2010, 07:46:47 »
Аз не разбирам много от такива работи турбо ,мурбо ала бала :)
Но този колега подозрително ми прилича на онзи с косуърт двигателя на покрива на РД1-чката,сега явно се е захванал да твори върху Скуп,а може и да му е брат,
Sorry  ма не се сдържам темата добре се развива, не я заключвайте моля , поне за мен мога да науча интересни неща :)
А пък и става забавно
« Last Edit: 22-01-2010, 07:48:12 by stutsi »

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #13 on: 22-01-2010, 09:38:53 »
Може ли кординатите на твоя човек да си направим и ние по един чип за 200лева?А кулера няма да го коментирам :)
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #14 on: 22-01-2010, 10:05:19 »
Не се заяждам(искам да подчертая дебело ПЪК!!!! ) но защо и със Скуповете започнаха да се ебават така....Че вървят добре - ОК че се поддават на някои манипулации - ОК но за да направиш един атмосферен Скуп нещо повече ти трябват мноооого-ама мнооого пари и търпение и време и кадърен майстор...Тва само с едно чипче....абе...да - може и да я побутне малко ама...повечето скупове тука са с извадена душа и са на смъртната си магистрала...така че ефекта почти няма да го има...да не говорим за тва че кулер се слага под път и над път на сякви агрегати  :yes: ....Знаете ли аз ще сложа кулер на колата на баща ми...Той има едно Ауди 100 2.4 Дизел(без турбо) ще ми е интересно какво ще стане?!?!?!?!  Или по добре да го сложа на Рено 11 84-та 1.4карбуратор   :confused: :confused:  Не искам да обиждам никой но като се изчерпат темите за РД 1,2,ГК и бла бла се хванаха и за дядо Скуп....
Стига глупости бря колеги смешно е....наистина....

п.с Без лоши чувства ваш изнервен заради глупостите по адрес на Ес-Купе  Delane -чо   :h:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #15 on: 22-01-2010, 20:35:03 »
Даниииииииииииииии споко бе брат, пууууу, съкън да не каже някой Ес-купе и все едно та стискат за...таш.... ааа такова.... ръцете  :cheezy:Аз ти са обиждам пък затуй дет каза за предсмъртната магистрала, хахаха аз повече купета съм виждал как раждат отколкото скуп :roll: Небезизвестен факт е, че коли са се правили до 96-та година, от там нататък е пазарна икономика.

Спайди... рулираш бате, ама не бъди толкова осъдителен,човека просто не е онформиран, пък и говорим за чип все пак, придържай се към "темата" моля те  :cheezy: :cheezy: :cheezy: 

Ся колега, за кулера няма говорим че... сълзи ще ми излезнат от смях ако трябва да чета още нещо по темата. То ясно че си правиш майтап, ама... трябваше с нещо по-така, дето да може да се хванем, тука доматите не ги ядем с колчетата ;) 

Чип. Принципно, аз като чуя "чип" и ме обливат едни топли-студени вълни. Чип за ес-купе... предвид че знам колко е малоумен и сакат ECU-то на скупа... незнам къв е бил тоя чип или ти ми говориш за онея кутии с резизтор за датчика на температурата и подобни глупост, дето чусто и просто лъжат данните на компа, нищо повече. Кво значи "по-голям" чип както се изрази ? Твоя малък ли е, ако е малък... какви са му размерите и къде се намира? Другото което е да даваш над 600 кинта за тая глупост си е ...разхищение на средства. За 600 лв се купува електроника и се настройва с лаптоп, а ЕКУ-то отива в кофата за боклук. Тая... електроника ти е чип, ти за какви глупости говориш половин литър  :cheezy: :omg: икономия, ако си въртял колата 300км на стенд тогава може и да ги хванеш тия 500мл. Уфф... виж... да кажем че спрем да се заявдаме всички тука и ти слезем от врата, защо поне не приемеш конструктивни и информирани мнения които ти се дават и да оставиш на страни реплики от рода на "един мой приятел", "така са ми казали", "ти недей вярва" и т.н. ... просто... в този форум такива думи нямат почва, как да ти го кажа.

• Новак
  • *
« Reply #16 on: 22-01-2010, 20:50:02 »
Здравейте пичове.Първо да ви кажа,че съжалявам за регистрацията си в тоя "клуб".Тука явно са се събрали разбирачи доста над моето ниво,нищо че работя в сервиз и гледат да се заяждат с тоя и оня(може да е от завист).Всичко което съм написал до тук е истина.Да,вложил съм много в колата-музика за 1200лв.,по-широка генерация,английски джанти-два чифта,най-добрите гуми на пазара-зимни и летни и тнт...но както и да е.За чипове можем да говорим много,мога да ви кажа как два двигателя гръмнаха от пренапомпване ама нема ме разберете,бе както и да е,не ми се пише.                                                                           ps.казах и ще го спазя-ако някой иска да  си тунингова колата да пише лс

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #17 on: 22-01-2010, 21:15:50 »
ъъъъ ... "Най - добрите гуми на пазара", а тези гуми име имат ли си или са директен внос с НЛО ?!
И най - добрите ... според чия експертна оценка или са им проведени тайни тестове ?!

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #18 on: 22-01-2010, 21:24:22 »
За гърмене на двигатели и аз мога ти казвам, то номера е да не гърмят по принцип.... Че работиш в сервиз, не е от значение, а че аз не работя това ме ограничава в компетенцията ми ли ??? Пак ти казвам, тъпи и голословни доводи вадиш за да ни оборваш, говори малко подробно и обеснително, за да не ставаш за смях, с подобни изказвания как искаш да реагираме, да ти повярваме на всичко като монахини, щото... чесно казано, скромната ми компетенция ми пречи да го направя. За генерацията, филтър и подобни е ясно, няма кво да спорим, ефект само положителен, ама не е това темата.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #19 on: 22-01-2010, 21:49:11 »
Само да кажа едно нещо и да млъкна -колега -не съм искал да те обидя...Просто тия неща са ми малко странни...много ще се радвам ако покажеш някоя снимка или клипче на колата...Интересно ми е да видя кое и как...просто защото и аз карам Скуп и си го обичам и искам да правя някои неща но понеже знам и съм му разкоствал двигател,скорости и ходова част до последната пружинка и съм ги събирал пак ми е ясно че няма да е много удачно да хвърлям пари по тая кола и после да стават сакатлъци с двигател,компютри и пр....Спортни филтри,генерации,джанти,фланци и какво ли не съм си слагал на колата...но по двигателя няма да се занимавам...

п.с Не искам да обиждам просто искам да видя за какво иде реч...ще ми е много интересно ако мога да видя какво си направил по твоя Скуп  :yes:  :h:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline jackrock

• Новак
  • *
« Reply #20 on: 22-01-2010, 21:57:36 »
Здравейте пичове.Първо да ви кажа,че съжалявам за регистрацията си в тоя "клуб".Тука явно са се събрали разбирачи доста над моето ниво,нищо че работя в сервиз и гледат да се заяждат с тоя и оня(може да е от завист).Всичко което съм написал до тук е истина.Да,вложил съм много в колата-музика за 1200лв.,по-широка генерация,английски джанти-два чифта,най-добрите гуми на пазара-зимни и летни и тнт...но както и да е.За чипове можем да говорим много,мога да ви кажа как два двигателя гръмнаха от пренапомпване ама нема ме разберете,бе както и да е,не ми се пише.                                                                           ps.казах и ще го спазя-ако някой иска да  си тунингова колата да пише лс

В този форум хората са супер гостоприемни и отзивчиви  , а се заяждат в момента с теб , защото както каза Фроста думите не са ти "покрити" .  И най вече ако всичко това което каза е сериозно , до сега щеше да си обяснил с точни подробности къде е ползата на кулер-а , да си дал снимки на "връката" с чипа , а не да отбиваш конструктивната критика на колегите с "не ми се спори" и подобни :)

Само да кажа едно нещо и да млъкна -колега -не съм искал да те обидя...Просто тия неща са ми малко странни...много ще се радвам ако покажеш някоя снимка или клипче на колата...Интересно ми е да видя кое и как...просто защото и аз карам Скуп и си го обичам и искам да правя някои неща но понеже знам и съм му разкоствал двигател,скорости и ходова част до последната пружинка и съм ги събирал пак ми е ясно че няма да е много удачно да хвърлям пари по тая кола и после да стават сакатлъци с двигател,компютри и пр....Спортни филтри,генерации,джанти,фланци и какво ли не съм си слагал на колата...но по двигателя няма да се занимавам...

п.с Не искам да обиждам просто искам да видя за какво иде реч...ще ми е много интересно ако мога да видя какво си направил по твоя Скуп  :yes:  :h:

:yes:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #21 on: 24-01-2010, 10:58:19 »
Рабиват ме англииските джанти сигурно са за кола с десен волан :)
как ги сложи на тоя скуп :#
Тва в кръга на маитапа
Сега сериозно,колега недей да съжаляваш,че си се регнал в този форум а се вслушай малко в колегите някой от тях поназнайват някой неща,може да понаучиш нещо което да ти е полезно в сервиза ти :)
« Last Edit: 24-01-2010, 11:00:36 by stutsi »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #22 on: 24-01-2010, 11:15:14 »
 :lock:
Ако някой иска да каже нещо, да пише на някой от екипа да я отключи!