Author Topic: Гуми (Зимни/Летни)  (Read 14458 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
Отговор на: Летни гуми съвети
« Reply #60 on: 01-03-2009, 10:13:22 »
да се похваля, в точната тема  :) преди 10-тина дни ги взех цена 142 лв.  ,,кумхо екста ку31'' от  няколко дни карам с тях засега съм доволен много добре лягят на пътя,но има още време докато кажа че наистина стават :hater:, но за тези няколко дни съм с добри впечатления :cheezy:

цанко мился че доста стабилност ще загубиш с по тяаната гума,за зимата да става да цепи снега ама лятото горещия и прашен асфалт,а колата е тежка ,широка.... то пак ще се кара но траа да се внимава повече при завои при рискови ситуации.
и  205 са вече високоскоростни разбираи хубава гума,добър каучук,по специфична шарка...(нищо общо с 195 затова са и по ефтини).
тази криза и мене ме клати здраво,трудно е в момента но ако става въпрос за 20тина лева зарлика според мен не си заслужава. ;)
« Last Edit: 01-03-2009, 10:14:21 by bandita_paf »

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #61 on: 01-03-2009, 10:26:51 »
Ако има нещо, за което наистина си заслужава да се дават много пари по една кола, тва са гумите! Абсолютно съгласен съм с колегата, че стане ли въпрос за връзката на автомобила с пътя, компромиси не бива да се правят. Предпочитам да карам още 2-3 месеца със зимни гуми, но като си купувам летни да са висок клас.

Точно такива съм си харесал и аз, Kumho Ecsta, жестока гума, браво за избора, колега!

Offline cool

• Загряващ
  • **
« Reply #62 on: 01-03-2009, 11:59:32 »
като се видим по-късно днес (дано успея да дойда де) ми напомни за въпроса с гумите да те пратя на едно място, където предполагам 4е 6те ти свършат работа :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #63 on: 01-03-2009, 13:51:58 »
Може ли аз да те одсетя за въпроса с гумите, че ... и на мене ми трябват тъкмо 4 броя :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline danny

• Напредващ
« Reply #64 on: 01-03-2009, 19:43:04 »
а какво мислите за по-широки за отзад над 205  :)
;]

Offline cool

• Загряващ
  • **
« Reply #65 on: 05-03-2009, 17:07:24 »
Цанко, още не са заредили с летни гуми, по принцип имат гуми от твоя размер, но не били като за нас :cheezy:обещаха да ми звъннат като им пристигне доставката, което най-вероятно ще е към края на другата седмица :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #66 on: 05-03-2009, 17:27:44 »
Аз не бързам, сега слагам старите летни... :)

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #67 on: 05-03-2009, 17:53:49 »
Аз ви предлагам Marangoni Zeta Linea /среден клас гуми/ на цена 135лв/бр. (при крайна клиентска цена 152лв) Гумите се държат много добре на пътя и са с високоскоростен индекс V - 240км. Има колкото искате  :# Аз лично карам с такива!

Ето я и гумата
« Last Edit: 05-03-2009, 18:01:51 by chef4o »
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
« Reply #68 on: 05-03-2009, 17:59:35 »
колежке чувал сам  добри  мнения за тези гуми, но незнам до колко е правилно но съм чувал и че марангони произвеждат пилен регенерат ... :whatever:
и в това ме увериха  и преди седмици когато си търсех летни,във всички вулканизации и магазаини.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #69 on: 05-03-2009, 18:00:22 »
Много добра гума и супер ефтина като за нас :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #70 on: 05-03-2009, 18:07:27 »
Преди около 1 седмица бях с парите в ръка да си купувам такива за предни. Реших да отделя 30мин в малко инфо ... отказах се почти веднага... а и малко се замислих за релната полза от тази шарка... :) Даже Кирето беше намерил много добра цена за тези...но предпочетох да се подсигуря ...

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #71 on: 05-03-2009, 22:35:15 »
Аз карам цяло лято и цяла зима (разбирайте зима в Гърция) с Марангони Зета Линеа и мога да кажа,че съм просто учуден от качеството не съм имал абсолютно никакви проблеми като се има и предвид факта,че са 195 а не 205 към морето лятото им скъсах шушоните а гумата не е мръднала.Да вярно е,че е регенерат ама адски добър.А относно шарката по време на дъжд не усещам разлика в сцеплението на гумата с пътя.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #72 on: 05-03-2009, 22:39:18 »
Преди време Делян караше с такива (205/40/17) и беше адски доволен... Та от човек, който е качвал такива гуми на колата си още не съм чул лоша дума, въпреки, че аз никога няма да се кача на нещо различно от водещите марки

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #73 on: 05-03-2009, 23:42:27 »
Чефо значи аз ще съм първият човек от който чуваш, че тия гуми са ебати боклуците! На вектрата една година ги търкалях докато не събрах пари за едни Йокахами, който исках преди това, но не ми бяха стигнали парите.
За марангонито никой не искам да задължавам с мнението си, но ще си кажа какво разбрах от тях. Никога повече да не си купувам марангони беше първото, второ някой виждал ли е чисто нова гума да се напука за 1 година? Едно ходене до морето и едно ходене до гърция и септември месец преличаха на гуми на 4 сезона. Купих ги с 7-8мм грайфер на края на лятото имаха не повече от 4! Супер бързо се търкат. Завалеше ли дъжд се държаха поносимо, но тръгне ли да съхне или само валне ли да намокри асфалта леко нямах спирачки. Другия ми сблъсък с гуми марангони е когато взех на джантите на вуйчо ми. На тях бяха сложени марангони ванто или нещо такова беше също отвратителна гума. Всичко е въпрос на избор все пак, но аз повече гуми освен Дънлоп, Йокахама, Бриджстоун или Континентал няма да си купя!
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Отг:Летни гуми съвети
« Reply #74 on: 06-03-2009, 20:06:49 »
Дайте някакви конкретни предложения за гуми ? че и аз имам нужда от 4 броя ... да си правя сметката от сега ... щото имам оферта завъпросните гуми марангони зета линеа ... и то добра 91лв парчето ... нови, ама ... така като чета, май са далеч дори от поносим избор, а да не говорим за добър ...

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #75 on: 07-03-2009, 13:18:40 »
Fulda или Nokian - на 175 лв.  ;)
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #76 on: 13-03-2009, 10:28:07 »
Fulda или Nokian - на 175 лв.  ;)

Аз ако имах толкова пари ... щях да си взема Dunlop за по 160лв :) нещо по-поносимо :)

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #77 on: 13-03-2009, 11:33:33 »
имаме в гаража 4 почти нови 195/50 Fulda и вчера ги сложихме, товя лято с тях ще се кара, догодина нови джанти с гуми

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #78 on: 13-03-2009, 11:47:11 »
И аз мисля това лято да закрепя със старите, а догодина живот и здраве нови гуми с нови джанти :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #79 on: 13-03-2009, 11:52:47 »
Колеги и колежки имам приятел който внася гуми от Германия в много добро състояние 2-ра употреба...Има маркови предложения има и обикновени 13,14,15 цола...цените са 50лв на бройка...ако имате интерес кажете ще помагам....

Иначе по темата: В момента карам все още със зимните Yokohama Wintercross... към края на март слагам летните -  Firestone (незнам каква модификация бяха )
Kia Clarus 1.8 16V DOHC