Author Topic: Сериозен проблем с моето S-купенце  (Read 1802 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dobri4kiq19Topic starter

• Напредващ
сега накратко да кажа за кво става на реч.  значи става на вапрос за скупе 1.5 12 в лс.  така един "голям шофиор" ми вкара  купенцето в една доста далбока локвичка и засмука вода през ваздушния филтар вода и вкара в единия цилиндар. след това са ма4ел да я пали на скорост, на дарпане, с важе. искривила  биелата (мотовилката), пукнала леглото на буталния болт.  имаше 4ипено пар4е от цилиндара  и така нататак. сменихме блока  сичко както си му е 4алама. стана оба4е доиде ред за палене.  какво става запали си няма проблем оба4е до там. неще да варви и тва е. даже  и на два пати спря да пали един пат ми смениха дат4ик на маховика вторич пат дат4ика е здрав накара ме да сменя бобина. запалителние кабели, стапков мотор, бензинова помпа и незнам си кво ли не и накрая колата си е на сащото дередже. в момента пак неще да пали доиде един еладжич и ме посаветва да закарам да ми проверят екуто за грешки понеже мотора е спрчл принудително. 4е икам савет от вас вазможно ли да излезе от това защтото ми бактиса да праскам пари на вятара и се на сащтото састояние да седи?

edit: Caesar
« Last Edit: 03-02-2010, 14:27:51 by Mickey »
Tърся жена с трактор

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Дано след едита, някой разбере какво си написал и да ти даде добър съвет за количката!

Може и да има грешки в компа на скупа.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Та... на мен ми намирисва на прецакан дебитомер. Вероятно и да е ECU-то, ама ме съмнява да е толкова интелигентно.
« Last Edit: 03-01-2010, 16:38:28 by caesar »
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Напредващ
а някои може ли ма да ми каже каде се намира тоя дебитомер?да го погледна и него .
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Той се намира след възд.филтър, по въздуховода, онова пластмасовото нещо, дето е хванато с две скоби, има две мембрани от двете страни които филтрират и ламинират въздуха, и вътре е самия датчик. Това нещо е много крехко и деликатно и ако наистина е минало доста водя може да се е повредил. Тоя датчик (MAF), ти определя пряко програмата за сместа и ако не е в ред, колата не пали, или запалва и изгасва веднага, всякакви промени в оборотите и т.н.,абе... комп-а се влияе много от него.

• Напредващ
батка виждам че ги чуваш тия работи , така да споделя по обстоино. след като запали имаше момент на мяшто работеше перфекно.но имаше леко ходене на оборотите. така когате реша да я подкарам като и давам гас по4ва да бу4и мотора и огася сеедно не и стига горивото. и медждо другото като и сменяха блока  зимахме от 1.5 12в с турбината които е , но моя нямаше търбина. и имаше разлика в буталата, моите бяха по плитки а тия са по далбоки.това може ли да оказва някакво вличние. даже в момента пак немога я запаля припалва само но неще и неще.последните няколко пати палеше на 3 цилиндара  и дайе последните оследните два на 2 тресе се цялата и гас до ламарината но няма никаква реакция,дарйи си там някакви 500 - 600 оборота и тва е. направих си една справка тоя дебитомер , доста скапи4ак ми се вижда  едва ли скоро ще мога си го позволя нов :( .но дано излези наистина от това 4е не мога си гледам машинката така. несам ч карал и 500 км както сам я зимал от лятото насам
« Last Edit: 03-01-2010, 21:58:12 by dobri4kiq19 »
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Еми колега, буталата са различни на двата модела както си видял. С буталата от GT компресията в цилиндрите е станала значително по-малка и просто забрави за някаква мощност в момента, на LS са плоски и по-леки. Това което ми казваш ми звучи точно като на развален дебитомер, пробвай да намериш от някъде само да смениш за момент да видиш дали ще има разлика и ако има, събираш парички. Ама... с буталата от ГТ-то, както ти казах... :(

П.П. Информативно да знаеш s-coupe MK2 има само един двигател и той е 1.5 12v s две модификации, атмосферен и с турбина ;)

• Напредващ
благодатя ти за инфото ще видя какво ще направя по вапроса и ще дам резултат
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Стискам палци, ще помагаме както можем и ни дръж в течение.

• Напредващ
да попитам тоя дебитомер може ли да се провери с някакав уред? свалих го и имаше ражда ватре.пластинката която е ваттре от едната страна има разтояние като цепнатина  е. има ли си някои на идея така ли трябва да е или трябва  се ориентирам за друг. за савета на колегата да си намеря друг просто да пробвам не е лошо като идея но нямам друг познат с хюндаи  :depress:. другия вариянт е да си зема от морга с опция да го варна ако са сагласят .  бях пропуснал да кажа че цапа свещите и страшно пуши
« Last Edit: 07-01-2010, 21:11:34 by dobri4kiq19 »
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Е колега що не започна с това последното. :shock: :shock: :shock: В такъв случай дебитомера ти е най-малкитя проблем чесно казано. Бягай в най-близкия сервиз да ти замерят компресията, ама преди това седни на стол, че да не паднеш прав, съжалявам. Относно дебитомера, утре ще си погледна моя да видя на какво прилича вътре и ще ти пиша, че толкова подробно не съм го оглеждал.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
За  мен е нормално да пуши и да не пали при положение, че е сложил глава от ГТ, то нищо общо няма.

• Напредващ
колеги разбра се какво му има на моето скупенце. блока които сме го вземали има друга степен на згастяване и за целтла трябва да си сменят бутала  :depress: или глава и компютар.

Колеги вазможно ли е сас шлаиф на главата да се оправи положението. Тва ме посаветваха да направя,но не сам се консултирал сас специалисти. Трябва да и са намали малко горивната камера, немойела да вазпламени бензина.Тая диагноза ми я даде един елкон от варна,Иво се казваше :)   
« Last Edit: 03-02-2010, 06:21:47 by dobri4kiq19 »
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Колега това или си го мислех или ти го бях писал на лично, не се сещам  :cheezy: Със шлайф не виждам как ще стигнеш до нужната компресия, буталата бак ще си останат в вдлъбани чела :cheezy:, не съм сигурен но мисля че блоковете на двата модела са еднакви,единствено буталата да смениш, какъв е проблема ;) Ще си проверя pdf -те да видя дали не те пращам да береш гъби, но съм почети сигурен. Незнам какво сте очаквали като на атмосферен двигател се прави трансплантация от такъв с принудително пълнене ;)

• Напредващ
да двата блока са еднакви само буталата са различни. След консултация сас специалисти в областа казаха,4е няма да има никакав проблем да се сложи. Зна4и си остават двата вариянта,да си избирам бутала ли да сменям или да купувам глава и комп
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Гледах снощи чертежите както обещах, единственото което може да ти свърши работа като инфо е, че ...да наистина няма разлики, само буталата са различни. Разликата в дълбочината на челата е 6.3 мм което е ужасно много и не виждам със шлайф или гарнитура как ще се компенсира. Другото което е, блока на турбо модела трябва да има пътища на маслото които отиват към турбината, или те май излизаха от главата през един охладител, не съм сигурен. Ти беше с глава на атмосферката, нали ?

• Напредващ
да с нея глава сам, и наистина на блока има едни марку4и за турбото които са били. а да знаеш ориентирова4на цена на буталата. сигментите 4е ше са сменят ще са сменят, ама биелните лагери и тях ли трябва да сменям 4е са подсилени зарад турбото.
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Тука ще почна много да лъжа, идея си нямам. За справка се сещам един приятел като си купува да прави ремонт, буталата с карантията покрай тях беше от рода на 400-500лв, но това преди 1 година.
« Last Edit: 05-02-2010, 21:57:41 by Deacon Frost »

• Напредващ
Аха благодаря за инфото аз като ми остани малко свободно време ще пообиколя магазините  :yes:

колеги така да кажа аз какво излези в краина сметка. след смяната на блока сега се оказва,че са ми сложили коляновия вал на атмосверката.Също така не ми била стегната и обтяжната ролка на агренажния ремак,след загубата на центровката пуснала и бензин в маслото. Сега пак е на 4и4ко доктор за смяна на сигменти, биелни,основни лагери. да се надяваме 4е в наи скоро време и аз наи сетне ще мога да си подкарам  колицата  :mighty:
« Last Edit: 27-03-2010, 18:25:51 by caesar »
Tърся жена с трактор

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Малеееееееее, теб са те вкарали в джаза яко бе колега, кви са тия твоите майстори :cheezy: