Author Topic: абс?  (Read 462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakazTopic starter

• Загряващ
  • **
  • hyundai
абс?
« on: 28-12-2009, 19:16:17 »
постоянно ми свети абс-а от какво може да е ? ходих на компиутърна диагностика и ми показа че самата машинка на абс-а не реагира? а странното е че някои път спира да свети за известно време и после пак? и като спре да свети бачка а после не?

Online pampo11

• Пристрастен
Re:абс?
« Reply #1 on: 28-12-2009, 19:21:51 »
Може някой датчик да е  :aha:

Offline himika

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 28-12-2009, 20:21:30 »
и аз го имах същия проблем,всичко може да е.При мене надкладките бяха за смяна ве4е,но това не беше основния проблем - гривната на АBS-a беше пукната
момчето от Морето,което разхожда Купе-то!

• Загряващ
  • **
  • hyundai
« Reply #3 on: 28-12-2009, 20:34:44 »
и аз си смених наклатките и несе оправи.
каде се намира тази гривна?

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #4 on: 28-12-2009, 23:28:32 »
И при мен от 2-3 седмици има съшия проблем.
Като загася двигателя и после като запаля и лампичката изчезва.
Утре сутринта ще ходя в Колос, дано да не излезе много дебело  :whatever:

Впрочем на мен преди месец-два ми смениха задни накладки, ама откакто ги смениха на заден ход почва да вие нещо, а и като гледам сега задните накладки не са успоредни на диска, а леко под ъгъл. Странното е, че на преден ход никакви звуци не издава. Дано с времето се поизтъркат и се изравнят.
Така или иначе досега съм нямал проблеми със спирането (дай Боже и занапред да е така)  :beer:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #5 on: 29-12-2009, 10:58:34 »
При мен абс-а ми светва като вдигна над 80км.Правиха ми диагностика в Колос и ми казаха, че един преден датчик ми е изгорял.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #6 on: 29-12-2009, 12:23:42 »
По проблема не мога да ви помогна но колеги изчаквайте да загасне лампичката докато е на контакт и тогава палете,заради тези 3-4 секунди преди години на друга моя кола се изръсих 400 кинта

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #7 on: 29-12-2009, 12:46:33 »
По проблема не мога да ви помогна но колеги изчаквайте да загасне лампичката докато е на контакт и тогава палете,заради тези 3-4 секунди преди години на друга моя кола се изръсих 400 кинта

Това е пълна глупост.Не е нужно да чакаш абс или аир баг инспекцията преди да запалиш, то си прави дори след запалването.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #8 on: 29-12-2009, 20:47:50 »
Днес заради тоя ABS цял ден откарах в Люлин  :confused: В Колос се оказаха невероятно отзивчиви, че и 20% отстъпка ми направиха нза купените кабели оттам, ама само това ми е утехата :D
Уж изчистиха всички грешки, ама се оказа, че буквално няма оправия. Проблемът бил в некъв хидравличен модул, дето после го видях отпред вляво под капака. Та един такъв струвал към хиляда  и нещо или 2 хиляди, не помня точно...аз като чух, че става въпрос за сума над хиляда и си забравих имената (rofl).
Та вече май ще се кара без ABS, че и катастрофилрали купета не се намират много-много напоследък (което е хубава индикация де)  :h:

• Загряващ
  • **
  • hyundai
« Reply #9 on: 29-12-2009, 21:01:34 »
аслиутно същата работа и при мен колега. и ас ходих на диагностика и на мен ми казаха че е  от тоз хидравличен. само че странно то при мене е че на месеца поне веднаж ми бачка за 20-30минути?странна работа...

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #10 on: 29-12-2009, 22:39:40 »
Аз имам такъв модул. Със сигурност ще се разберем за къде къд епо-разумна цена колега :)

Offline himika

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 29-12-2009, 23:53:44 »
и аз си смених наклатките и несе оправи.
каде се намира тази гривна?
гривната е на самото каре на полуоската>външното каре,ама то моето си беше за смяна и от там констатирахме защо ми свети лампата от време на време,иначе кой знае колко щях да се вайкам и аз
момчето от Морето,което разхожда Купе-то!