Author Topic: Катастрофирах пил какво да правя ?  (Read 625 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline capadonnaTopic starter

• Новак
  • *
Пребирах се към 4 от студентски и бяй пил и при 100 к, се завъртях и се блъснах в срещуположния бордиюр,какво е наи-одачно да направя ?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Първото което искам да кажа е, че това е супер мега безотговорно!!! Искрено се надявам нищо да ти няма, но ... помисли какво щеше да стане ако имаше хора на тротоара ... направо не искам да коментирам!!!

Относно това какво да правиш ... мисля, че никoй застраховател няма да покрие щети при подобна ситуация ... според мен единственият ти вариант е да си покриеш щетите сам ... така или иначе други виновни няма ... не можеш да го изкараш паркинг щета ... нито пък, че някой те е засякъл, тъй като при такава ситуация трябва да извикаш КАТ и те да ти съставят протокол ...

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Акъл за постъпката няма да давам ...

Според зависи какви са ти щетите. В случай, че си само с гражданска ... няма какво да се направи. Вадиш си от джоба и цакаш като поп ... което ще си ти напомня редовно следващия път да внимаваш повече. Ако имаш Каско ... вече зависи от щетите, не казваш какво е счупено, така че неможем да гадаем. Ако примерно е нещо броня / халагон / калник .... може и да го прекараш като щета на паркинг или вандализъм. В случай, че е по ходовата част, пак ще трябва да си цакаш сам.

Разбира се, в нито един от случаите не трябва да се разбира, че си бил пиян.  :P Успех в ремонтите.

• Новак
  • *
Да това е ясно , никакви ремонти няма да има колата е размазана от всякъде , въпроса е дали ще има някакви последици от това че колата си седи все още там и не съм се обадил веднага , а от там никога не минават хора ...

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Най-добре ще е да си я прибереш възможно най-бързо ... намираш си една платформа и ти я прибират щото иначе може големи разправии да имаш ... поне според мен ... честно казано не знам как е точно по закон, но ... едва ли ще остане безнаказано ... ако някой колега знае повече по въпроса ... да сподели!

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Еми... блъснал си се, блъснал... случва се, отивай си я прибирай и тва е. Никой не може да ти каже какво да правиш с блъсната кола, тя си е твоя в крайна сметка, не е имало жертви, така че поемайки щетите си изкупваш вината :) На КАТ няма кво да се обаждаш, за застрахователите не знам... Ако някой я е видял и се е обадил на полицията е рисково да кажеш, че си я блъснал сега (примерно) :) Трябва да питам един приятел, който наскоро имаше подобна ситуация, само че не остави колата, ми я дотъркаля до София... Не беше викал КАТ след удъра и чак и Каското му покри част от щетите... Та по-късно ще пиша пак

Offline Spaidy

• Пристрастен
Преди 2 години леко се завъртях с ръчна още със старата ми кола и се бях качил на един бордюр и видях патрулка на светофара. Те не бяха видяли удара защото беше станал 3 минути преди това, но спряха и ме питаха какво е станало и се обърнах към тях да ги питам какво да направя и единия ми каза да си разкарам колата по - най - бързия начин или да си избирам да ми пишат акт за несъобразена скорост и за причиняване на транспортно произшествие... двата акта горе долу ми излизаха около 200 лева + това, че нямах каско и трябваше сам да си правя колата... както и е да прибутах колата до нас и почна ходенето по майстори.

Колега за това, че си си позволил да караш пил ти сам си знаеш, че е нередно и трябва да ти е за урок и повече да не се повтаря, но от застрахователи и т.н няма смисъл да се занимаваш според мен. Само загуба на време ще бъде, защото не си ги информирал навреме и по - никакъв начин не можеш да докажеш дали ти си карал колата или някой други и дали си бил пиян или не си бил.
На никой не правя евала!!! ;)

• Новак
  • *
Мерси за съветите колеги.

Offline neda

• Новак
  • *
ами един познат те е видял, и се обадил да пита дали не сам аз, наистина е била жестока катастрофа, доколкото разбрах на симеоновско е станало.Според мен си прибери колата и отивай при застрахователите, ако можеш да вземеш нещо, въпреки че незнам какво ще обясняваш, и съвет - не карай пил повече, защото сега няма жертви, но другия път - не се знае!
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Иди и си прибери колата докато някоя кука не е направила справка...все пак на твое име се води или на роднина.Като нищо можеш да отнесеш акт дори и след 1 седмица да ти видят колата.Все пак това е ПТП ,независимо че си се пречукал сам.Може и на общинска основа да те прецакат за щети.После иди ако имаш каско и пробай.Ще кажеш завтъртях се (нали имате сняг в Сф поне) и се ударих.Уж е пълно каско,може и да изкопчиш нещо  :yes:

ПС:Хора не карайте пили ,че и аз ква зверска катастрофа видях снощи...  :depress:

• Новак
  • *
Колата си я прибрах сутринта , от районното ми казаха да ходя понеделник в кат щото неска не работят , а акт ще си има там 150, 200 мисля че щеее някъде . Не катастрофирах защото бях пил а защото ме засякоха брутално при висока скорост. И да не пускам нова тема колко горе-доло струва да ти преместят двигателя от 1 кола на друга приблизително ?

Offline orito

• Новак
  • *
Колата си я прибрах сутринта , от районното ми казаха да ходя понеделник в кат щото неска не работят , а акт ще си има там 150, 200 мисля че щеее някъде . Не катастрофирах защото бях пил а защото ме засякоха брутално при висока скорост. И да не пускам нова тема колко горе-доло струва да ти преместят двигателя от 1 кола на друга приблизително ?

Не те познавам,но сигурно  си добро момче , но според мене трябва да ти вземат книжката поне за 6 месеца. 1 карал си пиян. 2 с висока скорост.  Сега ми обясни кои те би през рацете и краката , че да караш с такава скорост ,ок пийнал си малко ама защо се състезаваш по улиците . Kазваш, че не минавали хора няма такова място в софия от кадето да не минават хора . Винаги се намира поне един. Имал си късмет ,че е нямало сега. Колата си я оправяй сам, без протокол от КАТ не знам как ще ти я приемат за ремонт от застрахователя.
« Last Edit: 26-12-2009, 16:59:14 by orito »
Няма да пия повече..........ама няма да пия и по- малко.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Е ако можеш да го завъртиш в кат ,че е имало друга кола и е избягала може и да получиш пари.И кажи най-после със пълно каско ли си или изобщо нямаш...да не го мислим толкова много.

• Новак
  • *
Никакво каско нямам

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Е щом нямаш никакво Каско значи нищо неможеш да направиш. Ти с тва да беше почнал. Оправяй си колата и гледай пред КАТ да овъртиш нещо .... незнам те проби с дрегер взимали ли са ти, знаят ли, че си пил ... Ако не знаят отричай до дупка, поне Акт да не ти пишат

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Аз имам какво да кажа по темата - със сигурност ще имаш акт от КАТ ако отидеш и им кажеш, че си се блъснал. Моят беше 150лв и то защото имаше поражения по двора на един дядо. Сега може да са вдигнали глобите. Щом нямаш каско изобщо не се занимавай с КАТ. Така или иначе само ще даваш пари за глоба, а няма смисъл щом нямаш каско. Оправяй си колата или я давай за части.

P.S. По отношение на това, че си карал пил и с 2 пъти повече от допустимата скорост - ти си абсолютно безотговорен за живота и здравето на другите хора! Нищо лично.