Author Topic: Студен двигател  (Read 562 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AirAndiTopic starter

• Новак
  • *
Студен двигател
« on: 09-12-2009, 10:27:51 »
Здравейте колеги, най-вероятно ще отида и до ИНД за следният проблем, но първо искам да споделя проблема и да видя дали някои има решение. Когато колата работи на място - загрява до средата на скалата където според мен са си 90 градуса и стрелката застава точно м/у двете точки, но когато колата е в движение особено в междуградски режим не загрява повече от буквата С на скалата. Според един маистор това било нормално, но според мен не е защото по този начин си ми гори повече между градско от колкото градско поради това че колата е студена. Съмнявам се за повреден термостат... ще ви бъда благодарен на съвет.  :yes:

Колата е RD2

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re:Студен двигател
« Reply #1 on: 09-12-2009, 11:13:47 »
Със сигурност не е нормално. Наистина най-вероятната причина е повреден термостат.

1.А парно имаш ли?

2.Защо ще ходиш в ИНД-а да ти дерат кожата? :)

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 09-12-2009, 11:21:57 »
незнам къде... нов съм в клуба, виждам че има добри отзиви и за сервиз Колос в София... чудя се къде да отида да проверя..., а иначе парното работи но не духа много топло а хладко когато е на дълъг път а в града когато си загрее колата нормално тогава си духа топло. Благодаря за отговора, благодаря предварително и на други ако кажат нещо по въпроса :)

Offline Abuse

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 09-12-2009, 11:32:45 »
незнам къде... нов съм в клуба, виждам че има добри отзиви и за сервиз Колос в София... чудя се къде да отида да проверя..., а иначе парното работи но не духа много топло а хладко когато е на дълъг път а в града когато си загрее колата нормално тогава си духа топло. Благодаря за отговора, благодаря предварително и на други ако кажат нещо по въпроса :)
Бих заложил на КОЛОС  :h:

Offline cumba35

• Напредващ
« Reply #4 on: 09-12-2009, 11:48:19 »
колега с сигурност това което става не е нормално и при каране след 10 мин максимум стрелката трябва да си иде между двете точки и колата да е загряла тай че трябва да идеш да ти я погледнат. но не се захакваи в инд.незнам как е при вас но в плд сервиза им е гола вода няма нито е мнение за него които и да е ходил от колеги (в това число и аз) никои не е останал доволен а ще ти вземат 2 пъти поне по скъпо от другаде.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #5 on: 09-12-2009, 12:34:07 »
Термостат блокирал е в отворено положение и двата кръга са отжорени постоянно в задръстване в градско няма как да не позагрее но на дълго се хваща ревматизам :)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #6 on: 09-12-2009, 14:34:58 »
И аз съм за термостат.В никакъв случай това не е нормално(поне при нашите коли).При други автомобили на дълък път наистина почват да свалят темперетура не съвсем малко.При нашите си стои винаги м/у двете точки.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Gospodarq

• Напредващ
« Reply #7 on: 09-12-2009, 14:39:08 »
Елементарент тест. Студена кола. Палиш и чакаш малко да почне да загрява. Пипаш маркуча който е зад термостата. Ако е затоплен, значи термостата ти е отворен и трябва да се смени. Тои така или иначе струва кам 15-20 лева.

Мога да пия и без да се забавлявам.....

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #8 on: 09-12-2009, 18:35:53 »
Мда аз имах същия проблем...1 към 1....термостата е виновен....постоянно отворен...клапата понякога клеясва.струва 28лв в магазина на Колос на бул.Хр.Ботев...
Иначе -НЕ ходи в сервиза на Колос....лично мнение...Не ангажирам никой не искам да се обижда никой но:
Дори незнаеха къде се намира термостата на Скупа(когато го откарах там)наложи се да им покажа...да не говорим че нямат хабер какво правят...Убедил съм се в това...няколко човека от форума могат да кажат същото...
Това е проблем който може да поправи всеки маалко по кадърен майстор...Успех!!!

П.С Отново се извинявам ако обиждам някого с мнението си за сервиз Колос...  :sorry:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 09-12-2009, 19:57:36 »
Благодаря много на всички ще се опитам в събота да го сменя и ще пиша дали има подобрение  :roll:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #10 on: 10-12-2009, 03:42:06 »
Колега, термостатът ще да е наистина :) И не е кой знае колко сериозен ремонт както вече казаха колегите :) нито пък е скъпа смяната му :)

Относно Колос ... наистина е въпрос на лично мнение и опит с момчетата там ... аз лично съм адски доволен от всеки един ремонт които са правили по колатами и като качество и като цени :) Колата ми ходи само там и никъде другаде, момчетата си пазят инфо какво са правили по нея и всичко е ток :) Но пак казвам ... сам си прецени къде да я караш колицата :) Успех!

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #11 on: 10-12-2009, 07:41:47 »
Проблема е ясен няма да се повтарям и да казвам и аз за термостата.

Абе Дани пиини си хапчетата брат. В Колос работят един съсед Коце и един бивш колега на баща ми Влади. Е тия пичове цял живот са били монтьори и ти казваш, че термостата не знаели къде се намирал. Излагаш се с такива постове. Аз само там си правя колата и съм супер доволен и от цени, и от бързина на работата, и от качеството им. Правиш антиреклама на хората и утре някой член на клуба ще се нахендри при някой дървен майстор и ще му одере кожата или ще му строши още 5 неща по колата, защото ги има и такива.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #12 on: 10-12-2009, 18:19:50 »
Колега не се халосвай да ходиш в Инд ама изобщо. Термостата ти е на два болта май, развиваш ги, махаш тръбата, отваряш, изваждаш термостата и го хвърляш, слагаш новия, слагаш новата гарнитурка и завиваш двата болта и си готов. А относно сервизите не се карайте, ся... двама човека не правят тоя сервиз Колос все пак, Дани сигурно е попаднал на някой некадърник, това е ясно. Аз от Колос примерно съм останал с лошо мнение, по ирония и аз също съм със скуп. Няма да издребнявам, но... като купих колата поръчах десетина неща от тях, 2-3 ми вършеха работа, колата ми е 95-та година, не е 59-та, може ли да ми дадат въздушен филтър за карбуратор и... абе... подобни тъпотии какво да ви кажа. Като гледам за какво ходят повечето форумци при тях, са едни и същи проблеми които и по каталог могат да ги оправят навсякъде. Също забелязвам че който е ходил с някакъв по-странен проблем после тука мислим една седмица всички щото там са връщали колегите :cheezy: :cheezy: :cheezy:, айде да не забравяме. Факт е че внасят евтини частите и имат намаления за нас, но... предпочитам сам да си правя гарнитурите (както правя) отколкото да получавам от тях за друг двигател  :cheezy: :cheezy: :cheezy: :cheezy: смях в залата, страх ме е да поръчам нещо за повече от 50лв да не се прецакам. Та стига офтопик, колега купи си термостат и го сменяй на паркигна за 10мин работа е.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Новак
  • *
« Reply #13 on: 13-12-2009, 13:05:43 »
Благодаря на всички за отзивчивостта! Заложих на Колос, искам да отбележа че съм повече от доволен от обслужването и от сервиза като цяло. Надявам се да не ми се налага често да го посещавам но наложи ли ми се втори път със сигурност ще е там.