Author Topic: тропане на спирачни апарати  (Read 4792 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:тропане на спирачни апарати
« Reply #40 on: 30-09-2010, 14:55:05 »
Колеги аз да попитам нещо.Значи като карам колата по неравности и отпред се чува едно тропане.Обаче ми направи впечатление, че като натисна педала на спирачката изчезва, а като го пусна започва пак да потропва.Дори като обера само луфта на педала и вече започва леееееко да намаля колата пак изчезва.От какво може да е и възможно ли е да е от тези спирачни апарати?
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #41 on: 30-09-2010, 15:00:08 »
Колеги аз да попитам нещо.Значи като карам колата по неравности и отпред се чува едно тропане.Обаче ми направи впечатление, че като натисна педала на спирачката изчезва, а като го пусна започва пак да потропва.Дори като обера само луфта на педала и вече започва леееееко да намаля колата пак изчезва.От какво може да е и възможно ли е да е от тези спирачни апарати?

Точно от това е ;)

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #42 on: 30-09-2010, 15:13:36 »

Точно от това е ;)

Сега и аз ще се вкарам във филми :cheezy:.
« Last Edit: 30-09-2010, 15:51:05 by Novaka »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #43 on: 30-09-2010, 15:38:28 »
При нас улицата е само с павета.Като слизам надолу и се чува дрънкане като на някаква  ламаринка само от лявата страна  :confused:

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #44 on: 30-09-2010, 15:53:55 »
При нас улицата е само с павета.Като слизам надолу и се чува дрънкане като на някаква  ламаринка само от лявата страна  :confused:

И при мен е само от лявата страна и най-вече се чува на павета.При мен се чува все едно шарнира се е прецакал, но няма логика да е от него като натисна леко спирачката и да спира тропането.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #45 on: 30-09-2010, 16:37:51 »
Чувате го от ляво защото сте от тази страна ако бяхте с десен волан щяхте да го чувате отдясно ;)

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #46 on: 30-09-2010, 16:50:48 »
Чувате го от ляво защото сте от тази страна ако бяхте с десен волан щяхте да го чувате отдясно ;)

Не знам дали е така, но колегата nass666 да не кажа ежедневно се вози с мойто купе и казва, че от дясно не се чува.Иначе бившите ми колеги от Фиат форума са му намерили цаката като омотат водача с тефлонова лента и отгоре намажат с грес и при самото вкарване в дупката се върти за да не се набира самата лента.Пишат, че има успехи с нея цък.На 2-ра страница колегата phoenix е писал за идеята и дори на 3-та страница има снимка вече намотаната тефлонова лента.Мисля да направя тая интервенция.
« Last Edit: 01-10-2010, 14:02:17 by stormi »

Offline tonitec

• Новак
  • *
« Reply #47 on: 01-10-2010, 15:26:43 »
Ще ви кажа как на мен ми решиха проблема с тропането и то преди една година. Майстора намота една две намотки изолирбанд на шпилките и отгоре нахлузи гумените уплатнения. Вече движението беше доста по трудно. Повече проблеми не съм имал и бях забравил дори, сетих се като видях темата.  От тогава минах над 20 000 км.

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #48 on: 05-10-2010, 19:21:54 »
Моят проблем е като карам и има дори и най-малките неравности от зад все едно ми хлопат корите в багажника, а всъщност не е това.. тампони ли за смяна да имам и колко струват ?

А от пред като натисна спира4ка се 4ува едно стъргане все едно ми дере диска, а накладките са ми запазени много като ги погледнах...
« Last Edit: 05-10-2010, 23:14:24 by chonkov »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #49 on: 05-10-2010, 20:08:03 »
За предните или са се изпекли или вътрешните накладки са износени (ти си погледнал външните).
За задните апарати има предостатъчно инфо вече. Като цяло ако вземеш втора ръка не се знае и те на какво дередже са. Най-добре си смени втулките на спирачните апарати и няма да имаш проблеми. Също така може да тракат от паднала метална пластинка на накладките.

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #50 on: 05-10-2010, 22:22:49 »
мерси за полезната информация  :)) така и ще направя

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #51 on: 05-10-2010, 23:18:37 »
А от пред като натисна спира4ка се 4ува едно стъргане все едно ми дере диска, а накладките са ми запазени много като ги погледнах...

Аз имах този проблем, след смяна на накладките всичко се оправи ( старите ми накладки изглеждаха доста запазени, но явно е било време за смяна ) М/у другото това при мен се получи при пътуването ни от Пловдив до Варна за НС миналото лято, при доста натоварено движение, постоянни изпреварвания и сътветно доста честото използване на спирачките някъде на Чирпан взех да дочувам кофти звук....

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #52 on: 06-10-2010, 18:36:33 »
То4но това мисля да направя 1во след ремонта на колата..

За предните или са се изпекли или вътрешните накладки са износени (ти си погледнал външните).
За задните апарати има предостатъчно инфо вече. Като цяло ако вземеш втора ръка не се знае и те на какво дередже са. Най-добре си смени втулките на спирачните апарати и няма да имаш проблеми. Също така може да тракат от паднала метална пластинка на накладките.
Тези втулки какви пари са и тази метална пластина също ?
« Last Edit: 06-10-2010, 19:03:44 by chonkov »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #53 on: 06-10-2010, 23:38:16 »
Пластината 3.5 (няма я никъде нова)
Втулките се правят на стругар....колкото ти вземе :)

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #54 on: 07-10-2010, 10:50:03 »
ужас като ги знам майсторите в Стара Загора..

Offline dineca

• Новак
  • *
« Reply #55 on: 22-10-2010, 21:26:04 »
аз навих на мойте тефлонова лента вместо да правя втулки и сега не тропат-да видим докога

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #56 on: 22-10-2010, 21:54:46 »
аз навих на мойте тефлонова лента вместо да правя втулки и сега не тропат-да видим докога

Колега и аз мисля така да направя утре.По-горе бях писал, че става с тефлонова лента и дори един колега от Фиат форума кара така вече около 8 месеца и не е тропнало нито веднъж.Иначе колега да те питам ти сложи ли грес върху тефлоновата лента?Понеже ми казаха, че е добре да се сложи за да може да се движи по-свободно?!?!

Offline dineca

• Новак
  • *
« Reply #57 on: 22-10-2010, 22:04:59 »
да сложих грес    и аз преди бях фиатаджия от там го знам   слагай тефлон и си свиркай

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #58 on: 22-10-2010, 22:12:40 »
да сложих грес    и аз преди бях фиатаджия от там го знам   слагай тефлон и си свиркай

Утре ще видя какво ще направя :).Ще пиша дали има някакъв резултат.

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #59 on: 23-10-2010, 17:52:15 »
Колеги преди малко се прибрах от вън и си реших и аз проблема с тропането на апаратите.Отвиват се 4 болта, които 2 с ключ 14 и 2 с ключ 17.След което се свалят апаратчетата.Там дето са болтовете с ключ 14 има маншонче и се издърпва навън като се хване и самият водач.По принцип е в грес за да се движи свободно!Махнах греста и навих около 2 пласта тефлонова лента.Поне при мен толкова трябваше да се сложи.След което намазах вече навитата тефлонова лента с грес и сложих маншончето на водача и с въртеливо движение по посоката на навиване на тефлоновата лента мушнах водача в дупката на апаратите.Вкарва се с въртеливо движение, защото както се сещате да не се набере самата лента.Зглобих апаратчето по обратният ред и воала - вече не тропа :P.Направи ми впечатление, че като беше разглобено апаратчето и като започнах да бутам самият водач нагоре и надолу се чуваше тракане и явно точно това ни дразни в движение.Преди да зглобя колата след като сложих тефлоновата лента и като сложих водача на мястото си нямаше никакво почукване :).Да уточня, че при мен тропаше само от към шофьорското място и само там така постъпих.Успех и дано да съм обяснил както трябва :).