Author Topic: Въпросче относно турбо конверсия на G4GF  (Read 1936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yajoTopic starter

• Новак
  • *
  • Кара HYUNDAI COUPE 2000I И HONDA CRX 190 hp. 13.9
Здравейте колеги както някои от вас знаят от скоро имам купенце и днес успях да го разгледам обстойно, забелязах че стоковия изпускателен колектор е перфектен за турбо конверсия! махам катализатора, правя си един преходен фланец от колектора към турбото, опъвам си маслените магистрали, интеркулер и всички необходими части за конверсията. интересува ме само дали стоковата карантия на G4GF би издържала на нежния надув от около 0,5 бара? ако има хора които са правили подобно нещо дори и с 1,6 литровия мотор, нека споделят мнения и препоръки какво са сменяли, буталата и биелите достътачно здрави ли са? колата ще си я карам ежедневно просто искам от време на време да ми съска блоуофчето голяма тръпка е :#
Само Хонда и Хюндай баце!!!

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Мдам, имам познати от Гърция, които без проблеми надуват на 0.4-0.5, единият е с 2.0, тоя на 0.5, другия е с 1.6 на 0.4
Говорим .. стокови бутала, гарнитури, клапани, инжектори...
Останалото е пипано, като най-важните елементи , за които ми казаха да внимавам са бензиновата помпа и MAP сензора, задължително се сменят
« Last Edit: 14-10-2009, 23:45:18 by chef4o »

• Новак
  • *
Ами да ти кажа при 0.5 налягане може да се кара и със стоковия мап, по принцип на хондата мапа държи до 0.6 не би трябвало на хюндая мапа да не се справи с подобно налягане, но ако трябва ще се смени, все пк един мап до 1 бар нее повече от 100$. трябва да се разтърся но мислата ми е че колата стоково е на 50 % потготвена за турбо просто като видях този колектор ми светнаха очичките а и като знам че имам една Т2 в гаража която не се ползва...
А до какво налягане би издържала стоковата карантия имате ли идея?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Според тях тва е предела, към 0.5-0.6

• Новак
  • *
А някой от този форум слагал ли е турбина на такъв мотор или аз ще трябва да съм първия :yes: щото днес с един колега Хонда фен я гледахме, понеже той сложи турбо на хонделата и ми каза че нее никакъв проблема с монтажа, единственото което притеснява и мен и него е настройката на смесите! не знам дали някой можеда го направи това нещо но ако не се настроят, с газова инжекция всичко ще си дойде на място  :h: със турбо съскалка

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Все някой трябва да е първият :)
ако ти си пръв ще те търся за съвети аз да стана втори успех пиши какво се случва че и на мен ми е много интересно  :aha: :yes:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Нямаме турбинирано Купе още ;) Успех с начинанието :)

Ако го направиш в рамките на 5-6 месеца ще си първият вероятно :beer:
« Last Edit: 15-10-2009, 20:45:34 by chef4o »

• Новак
  • *
Ще направя всичко възможно да стане, аз до сега съм правил само атмосверки, но във Враца имам приятелче което прави турбо машини и се надявам с негова помощ да станат нещата, може и повече от 5 месеца да ми отнеме но ще го направя надявам се и други колеги да го сторяр :yes:

Offline BaiMitiu

• Новак
  • *
Има турбинирано Купе 2.0 което е 211коня. Мой приятел го е виждал и го е разпитвал, но явно човека не влиза по форуми а си кара колата.

П.п. колата е правена в чужбина някъде в европа но непомня къде. И е регистрирана в БГ с мод-овете така че по документи е 211коня.

Успех с турбинирането! Разказвай отвреме на време как вървят нещата.
Come out and play

Offline muncho_

• Пристрастен
Според мен колата ще държи на до 0.4-0.5, но не много и май ще траябва гарнитурата на главата да се смени.Или поне да се сложат 2-3 една върху друга.Те са метални и мисля, че няма да има проблем да се сложат поне 2.Отделно ако се кара на бензин не виждам как с тази помпа и дюзи ще станат нещата.То ще стане ма няма да се постигне очаквания ефект, сместа ще е бедна при всички положения.Също така на 0.3-0.4 едва ли ще надхвърли 180 коня и човек трябва да се замисли дали си заслужава.Другото нещо което знам е, че сегментите на нашите коли са доста меки и при най-малкото прегряване се прецакват.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Не знам за вас но този тайландец ме изпълни как го е набутал този звяр под капака
http://www.cardomain.com/ride/710414
Ах само да паднат кинтии

Offline Troshko.

• Новак
  • *
Не знам за вас но този тайландец ме изпълни как го е набутал този звяр под капака
http://www.cardomain.com/ride/710414
Ах само да паднат кинтии

Всичко е от мицубиши лансер ево 4, набутано в хюндай купе. Демек купето е използвано само за платфрма :-)

Offline Bobito_veliko_tarnovo

• Новак
  • *
Е така разгадах мита за.конверсия от 1.6 към 2.0, а сега..турбо конверсия на 2.0... Ако някой е решил да си направи експеримент..е опитайте, при мен се получи...несполучлив вариант...след една камара време разкарване по стругари най-накрая успях да направя един фланец който да се закачи за колектора ми от 1.6, закачих турбина от опел калибра, без изобщо да слагам кулери и каквото и да е било. Наредих тръбите до всмукателя, и реших да пробвам какво ще се получи с риск да унищожа перфектния си мотор. Ламбдата я вкарах във фланеца! Та запалих колата отначало без да свързвам търбината..просто разкачих тръбите...важно е да мхнете и плюсовата клема за 5 мин преди да запалите...та след запалеането...малко да загрее и газ до дупка по едни междуселищни пътища...колата трябва да е постоянно във високите обороти...закачих турбината и проба ама грешка...като пуснах педала на газта тръбите се разхвърчаха под капака...та хайде до вкъщи обратно...кой да се сети да сложи инсталацията с клапаните...закачих всичко и турбо машинката заработи...колата се превърна във звяр...но до 5600 и 700 след това не искате да разбирате какво се чува...детонации...та не останах доволен от евтината турбо разработка, а и беше само експеримент...в крайна сметка колата от 3000 оборота на 0.7 тръгва ужасяващо...но не разбрах защо компа не успя да се справи с детонациите и защо ми изчезнаха спирачките....педала твърд...като камък....