Author Topic: цена на наи-обикновенните спортни филтри?  (Read 1831 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakazTopic starter

• Загряващ
  • **
  • hyundai
горе долу каква е цената на един горе долу евтин спортен филтър?и дали ще ми вдигне няколко коня мощност???

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Ефтини има по 10-20лв! За коне не се надявай :) Звука ще ти се промени това е! ;)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Най-евтино за 20-35 кинта съм виждал, но беше преди време. Върши същата работа като тия от 200лв, евентуално металния корпус да е по-крехък, но едва ли ще го подритваш наляво надясно, така че не се замисляй да си вземеш. Коне няма, има няколко стотин страници мисля по темата сме изписали за щяло и нещяло. Звук-а не виждам как се променя :whatever: Променя се това че може по-отчетливо да чуеш засмукването от дросела като подадеш рязко газ, иначе на място пробвай като си махнеш изобщо филтъра да чуеш какво ще се получи, това е.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline 1.6fx

• Напредващ
а тия дето са по 100 - 150 лева ... те ли са реалните които дигат коне( и колко коня дигат ... 5;  6 ? ) щом като има ментюги за по 20 лева

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Тези от 200 лв. колеги са цял кит с филтъра и траби за изнасянето му отдоло да дърпа студен въздох от земята не отгоре от двигателя.Найстена вдигат малко конете до към 5-6 коня,но треба да внимавате да не минете през някой голяма локва да дигне и вода и става страшно тогава и двигателя може да блокира,тоест не са много практични за България.Тези от 20лв. могат да се модифицират и те да дигат коне иначе ако са само филтри не дигат нищо само леко се променя звука и се чува повече дроселовата клапа.

Offline PhantomDust

• Загряващ
  • **
  • Ръгби България !
а да питам ако се тури 1 ментенце от 20-30лв добре не дига коне, а ще се дигне ли разхода на гориво ?
Ръгби Клуб Локомотив София

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Колеги, а замисляли ли сте се, че тези по-евтините пропускат и повече боклук от по-скъпите (K&N или JR).Все пак тези по-скъпите се третират с препарати и така задържат повече боклук по филтъра.Аз не бих сложил от евтините поради тази причина и мисля, че не си заслужава само заради звука.Все пак това си е мое лично мнение и не искам никой да разубеждавам.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline djemodj

• Загряващ
  • **
Няма да ти се вдигне разхода но вериатноста да скапеш двигатела се вдига и то доста. Евтиното ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ МНОГО СКЪПО.

« Last Edit: 27-09-2011, 23:10:24 by caesar »

Offline D-I-D-O

• Новак
  • *
Според мен изобщо няма смисъл да си давате парите за скъп филтър като няма да усетите разликата между този за 10 лв и този за 200, то си е просто един филтър .А и няма какво да навреди на двигателя ако се сменя на 20 30 хил. км  ;)

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Според мен изобщо няма смисъл да си давате парите за скъп филтър като няма да усетите разликата между този за 10 лв и този за 200, то си е просто един филтър .А и няма какво да навреди на двигателя ако се сменя на 20 30 хил. км  ;)
И аз тъка мисля като теб колега,освен това на евтиния може дa се направи лека доработка както направих и на моя.Беше се скъсал и го залепих с силикон,също го напръсках с вд40 тeчно масло и сега замислям някак да го отведа доло зада дърпа студен въздух от пода не както е сега отгоре да дърпа горещ въздух от двигателя,което именно е фактора и за конете при скъпите и при ефтините филтри.Самия филтър не дига коне но е много важно къде се намира и към него да има осигорен студен въздух от отвънка и ето това вече дига 2-3 коня зависи де от други работи.
« Last Edit: 24-10-2011, 11:55:46 by kalokasa »

Offline D-I-D-O

• Новак
  • *
Да и аз мисля да донадя тръби и да го сваля по ниско.В студения въздух има повече кислород и би трябвало да се усеща малка разлика във вървенето.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Вие хубаво ще монтирате филтъра долу, но какво ще стане през зимата и при дъждове?За това хората са измислили Cold Air Intake и филтъра е горе!Също така като се свали по-надолу филтъра е по-голяма вероятността да прецакате двигателя тъй като през зимата и през дъждовните месеци може да "дърпа" и малко количество вода ("Hydrolock - The intake opening is closer to the street than an original-equipment air intake, and more likely to introduce water into the engine when fording streams or flooded roads.").Това е факт!Ваша си работа и още веднъж не искам никой да откажа от неговата идея къде да си сложи спортният филтър.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline djemodj

• Загряващ
  • **
Спортен филтър слагаите от по скъпите и ползваите спреи иначе ще правите двигатели. Пътищата ни са по всякаква критика прахта от пясъка които хвърлят зимата ще отида на филтъра а ако си с евтиния ще ти отиде в двигатела а от там знаете какво следва......