Author Topic: Данък за купето  (Read 3502 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline AbuseTopic starter

• Новак
  • *
Отг:Данък за купето
« Reply #40 on: 13-11-2009, 14:01:45 »
Deacon Frost

На абсолютно същото мнение съм,но като не можеш да си паркираш пред вас ,заради неплатен данък...  :supermad: и още по 70 кинта на година за паркирането и яко купон ... :omg:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Отг:Данък за купето
« Reply #41 on: 13-11-2009, 16:21:03 »
Те пък като решат да ми друсат данъците един ден... евентуално, ще ги зачопля една година само за това че пишат грешна информация в талон-а :cheezy:

stutsi аз не казвам "не си плащайте данъците", казвам не си плащайте съчинените данъци  :yes: Аз просто нямам убеждението, че трябва да ръся пари за всичко което държавата ми наложи това е, а този "данък" на автомобила... леле мале... да се замислим коооолко безбожни такси, данъци, застраховки т.н. плащаме. Да видим по-поробените държави от нас, там плащат като попски чеда да се движат по магистрала, всякакви такси за излизане от границата, застраховки... абе... смехотворно е. Бях чел някъде че сумарно ако искаш да използваш автомобила си за абсолютно всичко за което може да го ползваш се събират близо 20 данъка и такси :cheezy:, аз за какво да живея, да се оглеждам като гърмян заек в тръстика откъде ще ме боцне държавата или да се чудя как да си купя луканка след като платя всички сметки и с идиотската си заплата да живея нормално :cheezy: Да даааам сетих се... отивам в общината и давам 200-300кинта за някъв данък, за 10 годишна кола която с 300 зора съм си купил, която на всичкото отгоре МВР не си е направило, ама изобщо труда дори да регистрира като модела и кубатурата, който тя реално е.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline goori

• Новак
  • *
Re:Данък за купето
« Reply #42 on: 17-11-2009, 19:04:12 »
Пи4ове ако е минал период пове4е от 2 години пла6тате само данака за тези две години като избягвате глобата знам го от опит :yes:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #43 on: 26-12-2009, 23:14:43 »
хахаххаах аз да ви се похваля....не ми мина номера с регването в данъчното,....отлагах-отлагах и после го "изядох големия"....получих писмо в което ме привикаха да отида в период от 3 дни да си оправя сметките ....и аз като послушно момиче разбира се го направих....спретнах на бързо една данъчна отценка....12лв.,платих 50лв.глоба под формата на АКТ съставен към мен в следствие на закъснението...и после кихнах още 25лв.такса за това че не съм минала през нотариус...ала бала и после ми изчислиха данък дължима сума.....от 105.27 за 8 месеца; и 140.70 за 12 месеца....тотал:332.92лв....хахаххаха и най-интресното е че "любезната дама"която ме обслужваше каза,че данъка бил плаващ....хахаххаха...т.е.другата година не се знае в какъв размер ще бъде той....пълен смях....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Luc0

• Новак
  • *
« Reply #44 on: 27-12-2009, 06:44:04 »
Само не мога да разбера защо като имам по-нова година кола трябва да плащам по-висок данък?? И за какво ми е този катализатор като не ползвам никакви отстъпки.. Много дебилно са го измислили !!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #45 on: 27-12-2009, 19:12:45 »
Само не мога да разбера защо като имам по-нова година кола трябва да плащам по-висок данък?? И за какво ми е този катализатор като не ползвам никакви отстъпки.. Много дебилно са го измислили !!!

Такава е логиката в БГ. Щом караш нова кола, значи можеш да даваш повече пари за данък отколкото някой дядо с 25г. кадет!

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #46 on: 27-12-2009, 19:15:25 »
хахахах защо,защото трябва да се муфтят от някой пари за това...а за катализатора и аз не го схващам много ама е факт....щом си над 75kw.....това дали имаш катализатовар или нямаш няма никакво значение....малоумна работа....

Слята публикация: 27-12-2009, 19:19:31

Такава е логиката в БГ. Щом караш нова кола, значи можеш да даваш повече пари за данък отколкото някой дядо с 25г. кадет!
именно щом си си позволил нова кола значи си платежоспособен....а това,че колата ти е по нова и съответно по екологично-подобрена,никой не го отчита....
« Last Edit: 27-12-2009, 19:19:31 by hyundai3016 »

Offline himika

• Загряващ
  • **
« Reply #47 on: 27-12-2009, 21:59:41 »
188 лв - за Бургас... :shock: луди ли са тия хора,малко фотошоп на големия талон за пред данъчните и готово - цената пада драстично  :)
момчето от Морето,което разхожда Купе-то!

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #48 on: 27-12-2009, 23:00:00 »
188 лв - за Бургас... :shock: луди ли са тия хора,малко фотошоп на големия талон за пред данъчните и готово - цената пада драстично  :)
хахаххаа и как ще стане бе колега нали ти искат копие и оригинала...???

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #49 on: 28-12-2009, 04:25:45 »
неми се смисли какъв ще е данака смятам в първите работни дни да разбере че не е гот да закъсняваш аз нея бях обявил година и лелката ми вика ми глобата е от 50 до 200 минах с пари подмасата ама си платох данака и за минала и за тази с лихвата мисля някаде към 400 дадох за 2те години и като гледах как ги смятат тази 6те е мн над 200 :( и с многото коне кадето ги има под капака 114 мн пара :(
Колкото повече толкова повече!

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #50 on: 28-12-2009, 16:01:52 »
Днес си платих данъка и е в размер на 223 и някакви стотинки.Става дума за купе 2000 кубика за София! :depress:
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Miroslav_Vasilev

• Новак
  • *
Данък за купето
« Reply #51 on: 28-12-2009, 18:48:22 »
И аз днес си платих данака....Купето ми е 1.6 и платих 136,95 + 9,23 лихва ....Тарговище :h:

Offline neda

• Новак
  • *
« Reply #52 on: 01-01-2010, 22:02:14 »
Моята кукла я купих края на юли, но и аз не съм я регистрирала, незнам, обаче една близка работи в данъчното и каза, че близките 6 години КАТ и данъчното няма да работят заедно и се надявам да мина между капките, а при продажба - вносна бележка в банката за 20 лв и си готов с нотариуса
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Offline pesho_pbs

• Новак
  • *
колко ще е данъка на coupe-то за 2010г.
« Reply #53 on: 09-01-2010, 09:51:12 »
здравйте, моето купе е в бокса , но дойде новата година и трябва да му платя масрафите,та в този ред на мисли имате ли идея колко ще е данъка за 2010 ( знам че в различните градове е различно , но ориентировъчно )
« Last Edit: 09-01-2010, 10:03:03 by Novaka »

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
Re:колко ще е данъка на coupe-то за 2010г.
« Reply #54 on: 09-01-2010, 11:39:35 »
http://www.pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html  има вече такава тема колега :)
...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #55 on: 09-01-2010, 15:53:27 »
хахаххаах аз да ви се похваля....не ми мина номера с регването в данъчното,....отлагах-отлагах и после го "изядох големия"....получих писмо в което ме привикаха да отида в период от 3 дни да си оправя сметките ....и аз като послушно момиче разбира се го направих....спретнах на бързо една данъчна отценка....12лв.,платих 50лв.глоба под формата на АКТ съставен към мен в следствие на закъснението...и после кихнах още 25лв.такса за това че не съм минала през нотариус...ала бала и после ми изчислиха данък дължима сума.....от 105.27 за 8 месеца; и 140.70 за 12 месеца....тотал:332.92лв....хахаххаха и най-интресното е че "любезната дама"която ме обслужваше каза,че данъка бил плаващ....хахаххаха...т.е.другата година не се знае в какъв размер ще бъде той....пълен смях....

Силве споко и аз така като теб, викам няма да я регистрирам ама дойде едно писмо и се наложи да я регестрирам :D :)

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #56 on: 08-04-2010, 20:06:35 »
колеги за 2010г. колко ни е данъка, нека който го е плащал да сподели и по конкретно за двойката двигател :)
...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #57 on: 08-04-2010, 21:56:17 »
Има калкулатор още на първата страница ;) Виж там :)

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #58 on: 08-04-2010, 22:24:05 »
този калкулатор не е деистващ вечеи и въобще  в нета няма актуален калкулатор който дава точната стойност, за това питам ако може някой ако е плащал скоро да каже колко е  :verycool:
...

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #59 on: 09-04-2010, 11:00:28 »
В София заплатих данък за тази година в размер на 200 лева точно.
Миналата година заплатих данък за 6 месеца (юли-декември) - 123,17 лв.
Купето е 98ма година, 2000 кубика.
Калкулаторите в нета нещо ме съмняват, скоро пробвах един и ми изкара за тази година, че данъка ми е 169 лв., демек дава откат с около 30-тина лева :P

този калкулатор не е деистващ вечеи и въобще  в нета няма актуален калкулатор който дава точната стойност, за това питам ако може някой ако е плащал скоро да каже колко е  :verycool: