Автор Тема: Въпроси относно купенцето  (Прочетена 1107 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен TufakaTopic starter

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 61
  • :11-07-2010, 21:19:30
Въпроси относно купенцето
« -: 17-09-2008, 14:32:22 »
Колеги искам да ви задам няколко въпроса относно любимата ми...значи
1-во...Искам да сменя свещите и кабелите им,мисля че им е време,та въпроса ми е къде и как да го направя най бързо,най евтино и най качествено...регион софия
2-ро...искам да махна катализатора(какво ви е мнението за това..с няколко думи)...или направо цялата система да сменя с ремус...къде и как да го направя най бързо,най евтино и най качествено...регион софия
3-то...от отзад в дясно се чува едно пилящо мозъка ми тропане,като минавам през малки неравности(според мен е тампон защото аз ги сменях и след месец-два след това се появи тракането,но няма да се върна повече в онзи сервиз)за това къде и как да го оправя най бързо,най евтино и най качествено...регион софия
Моля помагайте...Благодаря предварително! Ще има черпане  ;)
« Последна редакция: 08-01-2009, 10:46:43 от chef4o »

Неактивен chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
  • Публикации: 1 725
  • :Вчера в 05:08:02
    • Hyundai Coupe Club
1. Аз нали съм фен на Колос  :P

Та там бих те посъветвал да отидеш...

2. За катализатора- аз съм със спортни колектори и крайно гърне, излезе ми към 400 лева цялото удоволствие ;) Ако искаш всичко да е Remus (от колекторите назад) си приготвяй 1500 лева и го имаш, ако искаш само крайно гърне Remus - 430 лева беше миналата година модела за Coupe (с две кръгли тръби). Ако те интересува- ще ти кажа къде в София се продава оригинален Remus ;) Относно предимства и недостатъците- предимството е изключително голямо отпушване, много бърз отговор при подаване на газ и страхотен звук! Недостатъци- кофти за околната среда, задължителни глоби при напускане на страната и ужасно натоварване на главата при дълъг път... Решавай си.. Ако смениш САМО колектори, без изпускателната с-ма след меката връзка, получаваш една идея по-гърлен звук и приятна разлика във вървежа, без фрапантна разлика в шума.

3. Колос :blush:

• Загряващ
  • **
1. Аз нали съм фен на Колос  :P

Та там бих те посъветвал да отидеш...

2. За катализатора- аз съм със спортни колектори и крайно гърне, излезе ми към 400 лева цялото удоволствие ;) Ако искаш всичко да е Remus (от колекторите назад) си приготвяй 1500 лева и го имаш, ако искаш само крайно гърне Remus - 430 лева беше миналата година модела за Coupe (с две кръгли тръби). Ако те интересува- ще ти кажа къде в София се продава оригинален Remus ;) Относно предимства и недостатъците- предимството е изключително голямо отпушване, много бърз отговор при подаване на газ и страхотен звук! Недостатъци- кофти за околната среда, задължителни глоби при напускане на страната и ужасно натоварване на главата при дълъг път... Решавай си.. Ако смениш САМО колектори, без изпускателната с-ма след меката връзка, получаваш една идея по-гърлен звук и приятна разлика във вървежа, без фрапантна разлика в шума.

3. Колос :blush:
а за махане на катализатора само...какво ти е мнението :)
иначе за другите неща още сега тръгвам към Колос :)
« Последна редакция: 18-09-2008, 09:17:04 от Tufaka »

Неактивен chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Ами карал съм и само с изтърбушен катализатор (за да го махнеш, трябва да сложиш спортни колектори, друг вариант няма.. има де, ама е много сложен и няма смисъл) Иначе режат едно парче в катализаторното гърне и натрошават всичко вътре, изкарват го през дупката и заваряват парчето пак.. При мен имаше един метален звук, леко дрънчащ, някои колеги казват, че не е имало такъв ефект, ама мен си ме дразнеше доста... Иначе колата става малко по-шумна и се отпушва в известна степен.. Ако нямаш пари на тоя етап, само го изтърбуши- лошо няма (освен за птичките, дръвчетата и озоновия слой) :(
« Последна редакция: 12-10-2008, 21:33:46 от chef4o »

• Загряващ
  • **
Ами карал съм и само с изтърбушен катализатор (за да го махнеш, трябва да сложиш спотрни колектори, друг вариант няма.. има де, ама е много сложен и няма смисъл) Иначе режат едно парче в катализаторното гърне и нартрошаат всичко вътре, изкарват го през дупката и заваряват патето пак.. При мен имаше един метален звук, леко дрънчащ, някои колеги казват, че не е имало такъ ефект, ама мен си ме дразнеше доста... Иначе колата става малко по-шумна и се отпушва в известна степен.. Ако нямаш пари на тоя етап, само го изтърбуши- лошо няма (освен за птичките, дръвчетата и озоновия слой) :(
да де аз говорих за изтърбушване...в колос ми искат 35 лв за това...но ми казаха че при минаване на преглед имали някакви анализатори които засичат вредните емисии и може да ми направят проблем...та това и този дрънчащ звук за който говорите ме отказаха...все още се чудя дали да го направя :)

Неактивен LanShot

• Член на клуба
  • Пристрастен
  • *
  • Публикации: 562
  • :03-09-2010, 17:17:09
  • ЛанШота ти ;]
Чефо .. ти пак ме караш да те питам ... като каза 400 лв всичко .. абе тея колектори от каде си ги взе ?! Аз съм виждал само поръчкови извън БГ.  400-500 лева само те ..  :confused:

Неактивен chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Не си гледал където трябва :P :P В eBay взимаш за 120-130 $ + още 60-80 за доставка супер добри колекторчета 4-2-1, гаранция карат много, щото вече сме няколко колеги с такива и няма оплаквания :) Трябва да се изтъкна, че аз открих топлата вода :P :P :P Та поръчваш си от нета и за 2 седмици идват, отиваш на заварчик, маааалко се нагряват евентуално, за да се изкривят, че чупката не пасва на 100% и получаваш прилична генерация до меката връзка за малко пари :)

Неактивен cool

• Загряващ
  • **
  • Публикации: 75
  • :09-09-2010, 17:20:39
моите колектори стъпиха на 350 долара, 175 за самите колектори и още 175 за доставката до вкъщи, имаше малко за доизпипване при слагането, но като цяло няма проблем, звука оба4е определено се промени, на ниските обороти е тихо, при вдигане на оборотите има един диапазон когато се полу4ава един интересен "метален" ефект, който малко дразни :)