Author Topic: За какво е бутона над халогена и стопа за мъгла на RD1 (круиз контрол)  (Read 1119 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline nikgerTopic starter

• Новак
  • *
вчера си сменявах бутона за аварииният мигач, за целта се наложи да сваля таблото. Като разкачах буксити ми направи впечатление, че над бутоните за халогените и стоповете за мъгла има букса която не е закъчена за бутон (има си буса има е място за бутон, но на негово място е сложено капаче имитация).
Някой на ясно ли е какво може да има на това място
« Last Edit: 13-08-2009, 00:06:28 by caesar »

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
хм айде колеги с РД1 подсказвайте,аз нямам такава майна....всъщност имам пада се  по средата между светлините за мъгла и халогените,но там няма нищо....и незнам дали всъщност може да има....така като се замисля,пък може и да може да се сложи някаква екстра...я по запознатите да споделят...
« Last Edit: 12-08-2009, 22:21:27 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Cruise control.
Аз имам ама нямам снимка да ти покажа :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
Cruise control.
Аз имам ама нямам снимка да ти покажа :)
ъъъъъъъъ ама активно ли ти е тва копченце бе Цанич...моето не мърда.....хахаххах

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
 :yes: Щом казвам, че имам - значи работи. И Жорето има на новото купе, въпреки че е ръчка (мислех че го слагат само на автоматиците).

• Новак
  • *
за какво служи ми е интересно

Слята публикация: 12-08-2009, 22:52:57
който не чете изглежда тъпо
имаш ли представа дали това , че има букса и кабели означава, че е налична тази система
« Last Edit: 12-08-2009, 22:52:57 by nikger »

Offline hyundai3016

• Пристрастен
:yes: Щом казвам, че имам - значи работи. И Жорето има на новото купе, въпреки че е ръчка (мислех че го слагат само на автоматиците).

е моля ти се бе  caesar не съм се усъмнила в твоят бял лебед...ето при мен например-имам ама не ми е активно...изостанала съм...

Слята публикация: 12-08-2009, 23:17:12

който не чете изглежда
Адаптивна система за поддържане на постоянна скорост Cruise Control
Адаптивнта система за поддържане на постоянна скорост Cruise Control представлява система, която управлява газта и спирачките, за поддържане на безопасно разстояние спрямо автомобила, който се движи пред вашия автомобил.
« Last Edit: 12-08-2009, 23:17:12 by hyundai3016 »

• Новак
  • *
това го знам просто чета, а усмислям какво съм прочел по-късно :cheezy:
по-интересно е дали ако се сложи бутон ще проработи

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Системата не е един бутон :)
Има си допълнително "нещо" под капака, което напрактика ти управлява газта и спирачката. Досега съм достигнал до извода, че работи на принципа на вакуума (поне за газта), а автомата ми може да сменя и скоростите на по-висока или по-ниска според ситуацията.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
На автоматите ги слагат в 90% от случаите, Цанко каза защо в последното си изречение, за ръчка не е много удачно.

П.П. Цане, целия двигател работи на принципа на вакуума :cheezy:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline muncho_

• Пристрастен

е моля ти се бе  caesar не съм се усъмнила в твоят бял лебед...ето при мен например-имам ама не ми е активно...изостанала съм...

Слята публикация: 12-08-2009, 23:17:12

който не чете изглежда
Адаптивна система за поддържане на постоянна скорост Cruise Control
Адаптивнта система за поддържане на постоянна скорост Cruise Control представлява система, която управлява газта и спирачките, за поддържане на безопасно разстояние спрямо автомобила, който се движи пред вашия автомобил.

Cruise Control-а не може да следи дистанция м/у два автомобила!!!!Той поддържа зададена скорост.Има го и автомобили с ръчна скоростна кутия.Мойто купе има Cruise Control.Освен бутона има и ситема която смесена(хем механична, хем на вакум работи).
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline hyundai3016

• Пристрастен
колега ....muncho_ ....само да уточня,че написаното не съм го съчинила аз...http://www.toyota.bg/safety_section/understanding_active_safety/adaptive_cruise_control.aspx........
нещо не ми е ясно...ама кажете да разбирам ли че има разлика между адаптивен CruiseControl и само CruiseControl......хахахах извинете  за тъпия въпрос предварително.....
« Last Edit: 14-08-2009, 21:45:01 by hyundai3016 »

Offline muncho_

• Пристрастен
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Cruise Control - при купетата е само и единственно да подържа определена скорост, нищо повече! 
   Отностно това дали ако сложоиш копче ще проработи и при теб, може да си сигурен че няма да стане, просто всички купета са стандартно обурудвани и окабелени за всички възможни екстри! Друг е въпроса след това какво им се слага ;)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
ОК Жоре,то е ясно,че или го имаш или го нямаш ама ето да вземем за пример моето купе....2001г.пълен пакет екстри,стандартно окабеляване за модела/механична скоростна кутия/...пък Круиз Контрол йок....
логиката ме навежда на мисълта,че явно базовия модел няма тази екстра,но вече върху базовия по желание на клиента се поставя и въпросната екстра....за това и налице е разликата..между твоето и моето купе например....бля бля...може и да греша...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Цялата работа е зависила от човека който го е купил от представителството на Hyundai на времето чисто ново той е казвал кво ще има вътре и кво не и съответно си е плащал за всяка допълнителна екстра както е и сега с новите коли ;) така че не се косете че някой няма нещо  :PP

Offline hyundai3016

• Пристрастен
Цялата работа е зависила от човека който го е купил от представителството на Hyundai на времето чисто ново той е казвал кво ще има вътре и кво не и съответно си е плащал за всяка допълнителна екстра както е и сега с новите коли ;) така че не се косете че някой няма нещо  :PP
да това е ясно,че е зависело от клиента,
хахаххаха и  не се косим бе Жоре,просто отбелязваме разликата..
а я сега да попитам между другото,за джаджата с която регулираме височината на фаровете,.......някой имал ли е проблем с нея....моята не работи и се чудех ако нее много сложно направата и да се захванем с баща ми и да я оправим....хайде помагайте...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
То устройството и не е нищо сложно, но не се знае кво й има дали е изгоряло самото копче или пък ти работи а машинките на фаровете да са заминали (още един варянт) иначе ако искаш аз имам такова копче от старото купе може да го пробваме ;)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
То устройството и не е нищо сложно, но не се знае кво й има дали е изгоряло самото копче или пък ти работи а машинките на фаровете да са заминали (още един варянт) иначе ако искаш аз имам такова копче от старото купе може да го пробваме ;)
така ли,ами може да го пробваме,ама незнам то на какъв принцип е тая джаджа....с жило ли е?...като слагах ксенона си спомням,че механично се регулираха фаровете,но от копчето не....ама то ще трябва разголбяване  тва е ясно....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Е копчето е само с една букса отдолу ;)

Offline haspi

• Новак
  • *
здравеите, искам пак да подхвана тая стара тема
имам капаче имитиращо копче зад което има букса, при мен не е крус контрол защото имам работещ такъв.
Много ме интересува за какво служи, има ли някой без капаче на таблото? само с работещи копчета
« Last Edit: 18-04-2010, 19:50:58 by haspi »

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Подгряване на седалките? :) :whatever:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Подгряване на седалките? :) :whatever:

Kопчето за подгряване на седалките е до ръчната ;) в малката дупчица прилича на триъгълник ;)

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен

Offline haspi

• Новак
  • *
Може би капачето и буксата зад него имат нещо общо с липсващите три светлини на таблото една от която вече знам че е за коланите

Offline XeonZone

• Напредващ
То по принцит има много екстри които на някои на са включени ;)
« Last Edit: 19-04-2010, 12:57:32 by XeonZone »

Offline haspi

• Новак
  • *