Author Topic: Оксидиране  (Read 2908 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DelaneTopic starter

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Оксидиране
« on: 09-08-2009, 16:32:58 »
Ето как да защитим колата си от идващата зима,солта която мятат по улиците,песъчинки и ако сме задрали някъде пода или гредичките - да ги предпазим от гниене...Тъй като моя дядо Скуп е по-старичък имаше нужда от тази интервенция за да издържи и тази зима без ръжди и проблеми....Ето и какво трябва да направите...

1 Ако имате канал още по добре - ако ли не(като мен) ще се налага да си правите импровизирана рампа...
2 Откарайте колата на пароструйка или пясъкоструйка(ако е тръгнала отдолу ръжда)...Уверете се че е добре почистена....Ако нямате наоколо тази възможност(както аз  :roll: )мъркуча и яката четка с твърд косъм вършат работа ;)
3 С бензин или коресилин измиите всичко отдолу за да хване оксиданта
4 Най-добре се нанася с пистолет чрез едро пръскане но ако нямате такива пособия(както аз  :blush: )вземете бояджииска четка  с по твърд косъм...
Нанасянето става само в една посока.НЕ връщайте четката обратно тъй като идеята е да се запечати....Оксиданта  който ползвах е BODY 930...след нанасяне той стои мек като леко разтопен асфалт...Не се разрежда нанася се директно...може само да се поразбърка ако е станал на парцали но не вярвам да си предложат  толкоз стара стока...И все пак ако е така може да му капнете малко коресилин до образуване на хомогенна смес както е показано на снимката...
Това е цялата философия...ако някой има питания да казва...ще помагам ;)
« Last Edit: 22-04-2010, 03:16:00 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Отг:Оксидиране
« Reply #1 on: 09-08-2009, 16:50:13 »
Ами съжалявам за лошото качество на снимките но само това може старата нокия6600  :sorry:  пък забравих апаратчето в София и нямаше как да се върна :(
« Last Edit: 09-08-2009, 16:52:55 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #2 on: 09-08-2009, 16:57:51 »
Аз виждам всичко идеално.

Относно темата - това е добра идея. Дано ми остане време тази година да се погрижа малко за лебеда, че в тая Швейцария все едно са хвърляли ръжда по улиците... :(

suvaLkata

• Guest
« Reply #3 on: 09-08-2009, 18:23:38 »
Ам...тва има ли къде да ми го направят, в сервиз примерно :blush:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #4 on: 09-08-2009, 19:12:51 »
Идиотчееееее, на твойта кола още няма да го правиш това :cheezy:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

suvaLkata

• Guest
« Reply #5 on: 09-08-2009, 19:29:38 »
Идиотчееееее, на твойта кола още няма да го правиш това :cheezy:
ахаххахаха  :haha: :haha: :haha:
май пак се изложих  :blush: :cheezy: :# :blush: ихихиихии
Ем аз като видя, че нещо трябва да се прави и веднага и аз да съм върху филийката :blush:

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #6 on: 09-08-2009, 19:36:48 »
Ам...тва има ли къде да ми го направят, в сервиз примерно :blush:
Оги, ама тя твойта кола вече е възкръснала с ръжди цялата, бе  кака..... прекалено късно е за тия процедури! :cheezy: :cheezy: :cheezy:

Колегата е пуснал поста за нашите 10 годишни щайги, споко!  :PP
« Last Edit: 09-08-2009, 20:08:53 by chef4o »
ghoul1818

Online Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #7 on: 09-08-2009, 19:50:06 »
Дани ще си имеме разправия защо не се обади да използваш канала ? а се борих по поляните
Колкото повече толкова повече!

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #8 on: 09-08-2009, 20:06:42 »
 :blush: ми не си бях в Софията и затова...но ако някой иска или ако ти искаш може да го ползваме за твоя красавец ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #9 on: 10-08-2009, 09:15:42 »
Мойто мнение отностно това е:е пълна глупост!!!Това се прави само на нови автомобили които нямат ръжда.Като го напръскаш или намажеш ръждата си остава от долу и си действа(ръждата и жената тръгне ли спиране няма :cheezy:).След известно време започва да се люпи и цепи.От там влиза вода и кал и се задържа и става още по зле.Докато при новите автомобили няма ръжда и основата е здрава и като се нанася шегрена не се дели и цепи.
Nobody's perfect i'm Nobody

suvaLkata

• Guest
« Reply #10 on: 10-08-2009, 09:24:50 »
Мойто мнение отностно това е:е пълна глупост!!!Това се прави само на нови автомобили които нямат ръжда.Като го напръскаш или намажеш ръждата си остава от долу и си действа(ръждата и жената тръгне ли спиране няма :cheezy:).След известно време започва да се люпи и цепи.От там влиза вода и кал и се задържа и става още по зле.Докато при новите автомобили няма ръжда и основата е здрава и като се нанася шегрена не се дели и цепи.
Сиреч за профилактиката мога и аз да го направя....пфуууу обърках сееее вече :sorry: :blush: :sorry:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #11 on: 10-08-2009, 09:29:17 »
Можеш естесвено защо да не можеш!!

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #12 on: 10-08-2009, 14:23:05 »
muncho_ той каза че е изчистил колко ръжда е имало, ръждата се маха ;) после с този грунд и се запечатва, не виждам какъв е проблема, а и това ако е направено кадърно, не вярвам да се напука и т.н., Дани да каже.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #13 on: 10-08-2009, 14:39:28 »
Е щом можете да махнете ръждата от пода на 15 годишна кола добре.Да речем на мойта няма как да се махне просто е достатъчно много.Швейцария какво да се прави.Колкото и да я махаш ще остане и ще продължи да си работи.Това е мое мнение не ангажирам никого с него!!

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #14 on: 10-08-2009, 15:07:13 »
ххихи, не говорим за мнения а за физика :P Ръждата винаги може да я събориш, тя е просто най-горния слой на метала който има досег до кислород и съответно корозира ако няма добро защитно покритие. Винаги може да се махне и да се стигне до здравия метал, вече... както казва... ако е твърде много, може да не е добра идея понеже много ще изтънее гредата примерно, но чак толкова зле не вярвам да са корейците, но... Швейцария си казва тежката дума. btw видях наскоро една корсичка дето беше толкова изгнила под капака на всякъде всичко което не беше пластмаса, че където и да натиснеш с палец и се чупеше, е в такива случаи не е препоръчително да се стърже ръждата :cheezy:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #15 on: 10-08-2009, 15:41:40 »
И на мен много ми се иска да си направя тази процедура и то не заради ефект толко колкото е келешлък.Разбрах имало някакъв грунд PKW който в него имало и нещо като преубразовател за ръжда и ставало много добре с него.Но литъра бил към 70-80 лева.Трябва да се проучи въпроса ще се занимая с случая и ще докладвам  :yes:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #16 on: 10-08-2009, 16:41:53 »
Ухааа верно ? Това ще е яко с преобразователя, дано да чуем отзвук ако го пробваш или някой друг.

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #17 on: 10-08-2009, 18:59:14 »
Относно това което говорите...Най-добрия вариант който може да има за момента и за тези пари...Дори има и гаранция(ако не се лъжа 1 или 2 год) след нанасянето(ако е  кадърно както казахте) че няма да има проблем с него...Но тъй като ми беше останало това BODY 930 от Ситроена дето кърпих го ползвах и за Скупа...Той също е много добър оксидант и ако е подготвен добре преди нанасянето ще държи дълго...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #18 on: 11-08-2009, 09:25:24 »
Не мога да открия нищо за този PKW грунд, отностно как и при какви обстоятелства се използва.Има го само в Лазурит и ще звънна там или ще отида на място, че съм решил и аз да правя такава операция с моя под.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #19 on: 11-08-2009, 13:04:13 »
Дани аз въпреки всичко си мислех че джилезото на скуп-а не гние, твоя къде се е скапил така ?