Здравейте! Спрял съм се на покупка на RD2 защото ми харесва нестандартния му дизайн и ми се струва много хищна отпред. Понеже не искам да отварям нова тема имам няколко конкретни въпроса за Купето:
1. Ако ми се наложи някакъв ремонт има ли добри сервизи в София, които да правят добри ремонти на този модел? Изключвам фирмените.
2. Сега карам Пежо 308 и съм му свикнал с габаритите, трудно ли ще привикна с Хюндай Купе? До колкото видях данните Купето е малко по-дълго от 308-цата, но пък е по-ниско, което си има и предимства. 308 е доста тумбеста, докато Купето, макар и с овални форми не е толкова тумбесто, а е някак си издължено. Маневрена ли е при паркиране и каква е видимостта особено задната?
3. Купетата стават ли често жертви на вандалски прояви, защото прочетох една тума тук и ми се изправи косата. Завиждащи винаги ще има, обаче често ли ги драскат и т.н. и ли си е до късмет?
4. Представителството на Хюндай за България продава ли употребявани автомобили? Дали е по-добър избор от частен продавач?
5. Колко харчи с мотор 1.6 (за София)?
6. В mobile.bg са около 4000-6000 лева цените за RD2. Това реални ли цени са, защото ми се струват твърде апетитни като за едно спортно купе. Та един смотан Голф (мразя Голфове), който е по-долен клас е на тази цена (става въпрос за сходни години 2000-2001). За мен това си е доста изгодно като се има предвид, че RD2 е хиляди пъти по-красиво от кутията за обувки Голф.
Спомням си като ученик как се зазяпвах в едно RD1 и толкова ми харесваше, а RD2 ми хареса дори още повече като излезе, така че ако си го купя, за мен това ще е една сбъдната мечта. Съжалявам, ако въпросите са твърде много.