Author Topic: Информация за Hyundai Coupe нужна преди покупка!!!  (Read 12931 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Отговор на: Кой модел да избера?
« Reply #60 on: 03-02-2009, 20:19:19 »
де да можех и аз да присъствам на следващото събиране ... кофти  :depress: или освен да паля звера и газ за БГ  :racer:

Offline Gospodarq

• Напредващ
« Reply #61 on: 09-02-2009, 02:56:06 »
Така ще ти излезне златно. По добре намери някаф чартер, и пиши тука кога си го ангажирал, пък ние ще се съобразиме с теб!!!

Мога да пия и без да се забавлявам.....

Offline borisnismo

• Новак
  • *
« Reply #62 on: 09-02-2009, 23:27:42 »
Надявам се лятото живот и здраве.. да съм в БГ .. и да присъствам на някое събиране , ще си умра от кеф ..  :me:  :P .. да не говоря тук че май се отклоних от темата  :omg:

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #63 on: 20-02-2009, 19:29:48 »
колеги утре отивам да гледам една кукличка и май направо ще я зимам , защото е от познат, 110 000 км със серв. книжка, РД2, сички екстри, 2.0 :)

Offline Zlati

• Новак
  • *
  • Just ME!!!!!
Плюсове и минуси на 1.6
« Reply #64 on: 23-04-2009, 22:27:23 »
в4ера си взех моето купе и 4есно казано не знам много за тази кола 1.6 16в 115  коня може ли да ми кажете кои са добрите и кои лошите страни на този автомобил
мерси предварително :hater:
« Last Edit: 23-04-2009, 22:31:00 by chef4o »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:Плюсове и минуси на 1.6
« Reply #65 on: 23-04-2009, 22:39:20 »
Ами като цяло купетата са доста здрави, стига да се грижиш добре за него! Сменяй всичко агр. ремък + двете ролки, масла на двг. и на ск. кутия и др. консумативи и ще си доволен от колата ;)
Иначе за плюсове кола с много стил в прекрасен външен вид, (мога да пиша още доста но...) минуси (За мен лично) 1.6 е по лошия избор, от гледна точка на вървежа и на разхода на гориво почти еднакъв е :)
Поздравления за добрия избор, със здраве и ще те чакаме на някоя от срещите ни .... :h:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #66 on: 23-04-2009, 22:48:52 »
Плюсовете на 1.6 са свързани според мен само по отнощение на данъците и таксите, които се плащат за автомобила.. Иначе като разход почти няма да усетиш разлика, а вървежът ще е значително по-малък... Но пък според мен това не трябва да те притеснява, върви си съвсем прилично колата, независимо, че е 1.6

Offline Zlati

• Новак
  • *
  • Just ME!!!!!
« Reply #67 on: 23-04-2009, 22:58:27 »
мерси за инфото а за сбирките сам навит само малко да го понаглася имам големи идеи за тва купенце  :devil:
« Last Edit: 23-04-2009, 23:04:21 by ZLATI »

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #68 on: 23-04-2009, 23:17:09 »
Живо и здраво да ти е.Найстина данъка е малкооо по малък 30-40лв ,но наистина понякога ти се иска повече мощтност.Но проблема не е колата,за тази кубатура са изтискани мн коне за времето си и трябва само да им се радваш,без да се вживяваш мн мн на сфетофарите....на магистралата след 4500 об/мин по може :)   :h:

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #69 on: 24-04-2009, 22:10:46 »
Колега поздравления за избора на возилото!

За минусите всички ти казаха двигател 2ка си е друго, но айде сега аз пак ще повдигна спора колко ви харчат двойките защото аз карам колата ми нормално, често я и настъпвам и повече от 8 разход не може да ми даде. Говоря градско в София! Аджеба колко ви дават 2ките та говорите глупости само, че в разхода била малка разликата? Са знам какво ще ми кажат хората който са имали и 1.6 и сега карат двойки ама няма какво да се лъжеме... и аз искам двойка щото разхода не ме интересува взимам 95 на 90 стотинки и 95 ънлишед на 1.20 и резервоара ми е вечно до горе, но не ме убеждавайте, че разликара е малка щото съм имал вектра 2ка и под 14 не я свалях.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #70 on: 24-04-2009, 22:30:19 »
и моето coupe градско дава към 9л/100км и е 1.6 мотора,ако се кара нормално разхода го сваля, но при настэпване качва доста понеже мотора е по-малък и се мъчи...докато 2,0 е друго нещо...Предищното ми беше 2,0 и разлика има, но едното е за сметка на другото, но за сега съм доволен от миксерчето (1.6) :hater:
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline Malone

• Новак
  • *
Моля за съвет [Hyundai coupe RD2]
« Reply #71 on: 13-05-2009, 15:25:50 »
Здравейте първо на всички.
Имам намерение в рамките на следващата седмица да стана собственик на такъв автомобил и с радост бих приел всякакви съвети, свързани с предварителния оглед на автомобила.
Въпросите ми са свързани с важни неща, конкретни точно за този автомобил, слаби места и неща на които задължително трябва да се обърне внимание.

Конкретен въпрос имам към горивната система и той се състои в това, дали мога на този автомобил да използвам обикновена газова уредба, а не газов инжекцион.
Доколкото разбрах, тръбите са метални, истина ли е това?

Другия въпрос, който ми препоръчаха да задам [майстора, който ще монтира газовата уредба] е дали има дебитомер, какъв точно е и има ли някакви особености, касаещи монтирането на обикновена газова уредба.

Питам, защото имам такава [Lovato] и мисля да монтирам нея, ако това е възможно разбира се.

Към момента не мога да кажа какъв ще е двигателят, т. к. съм се спрял на три автомобила.
Въпроса кой ще бъде е в цената.

Два от тях са 1.6, а третия, ако не се лъжа е с двулитров мотор. За последния не съм сигурен, нямах време да го огледам, а и [пре]продавача не знаеше.
Ориентирал съм се в цена около 6 000 лева или малко над нея.
Съвети в тази насока също ще са ми полезни.

Благодаря предварително на всички!
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
Отг:Моля за съвет [Hyundai coupe RD2]
« Reply #72 on: 13-05-2009, 15:41:26 »
Здравей, точно над темата, която си пуснал има важна тема за това какво трябва да гледаме при покупка на автомобил втора ръка :
http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,389.0.html

прегледай я, може да откриеш отговор на въпросите си :)

иии чудесен избор за кола, вземи си двулитровия двигател  :yes:
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline Sonse

• Напредващ
« Reply #73 on: 13-05-2009, 16:04:59 »
За мен покупката на обикновена газова уредба е компромис и икономисване на средства!

От както съм powered by: http://www.landi-bg.com/landirenzo.php
съм много доволен! Уверявам те, че 200 ше ги вдига без да натискаш педала до долу  :yes:
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #74 on: 13-05-2009, 16:27:14 »
Здравей бъдещ колега и добре дошъл в нашият форум!
Радваме се за твоят избор - накратко ще останеш доволен :)))

Това, което аз обикновенно гледам при купетата основно е двигателят. Паразитните шумове, които могат да се чуват от него са - верига м/у двата вала (намира се в дясната част на двигателя когато го гледаш отпред), хидравлични повдигачи, клапан/и (дай боже не). Веригата се сменя за около 100лв с труда - така че притеснения затова не трябва да имаш. Повдигачите и клапаните са по-скъпичко като ремонт. Също така важен белег е при леко форсиране на ниските обороти дали ги вдига веднага или има някакъв "лаг", който би ти показал, че двигателчето не е в кондиция. Също така в движение е хубаво да се чуе дали има шумове при преминаване през дупки и дали се чува лагер при по-висока скорост. Малка болка на количките след определени километри.

За газовите - не е проблем да си сложиш обикновенно газово, доста колеги имат такива. Ако ти е читаво двигателчето, сменил си свещи + кабели (абсолютно задължително ако ще слагат ОГ) и всичко по ел. системата ти към двигателя е наред - не би трябвало ад имаш проблеми.
За дебитомера аз така или иначе не разбрах дали ние сме с MAP или MAF сензор (винаги забравям). На газаджията би трябвало да му стане ясно.
Задължително се спри на 2-ка двигател. Има достатъчно теми може да се ориентираш :)

Успех и да се похвалиш!

Offline Malone

• Новак
  • *
« Reply #75 on: 13-05-2009, 17:48:13 »
Благодаря за съветите до тук.
Специални на Eli[diAngelo].
Не бях видял стикнатата тема, обикновено пропускаме очевАдните неща.

За мен покупката на обикновена газова уредба е компромис и икономисване на средства!

Абсолютно съм съгласен, но но в случая няма да купувам нова, а имам уредба, тази от този автомобил, с който ще се разделя.
Така или иначе ще го давам без пари, поне уредбата ще се опитам да ползвам.
Иначе ... при всички случаи бих предпочел газовия инжекцион.
Това така или иначе ще се случи, но нека малко си взема въздух след покупката.
А Lovato-то ще отиде, където му е мястото. На един чисто карбураторен Fiat Tempra, да и се радва баща ми.

Дано успея да запомня всички съвети от горната тема, че иначе ще се чувствам глупаво с листенца в ръката и да отмятам.
Като на изпит с пищови.

Непременно ще се похваля, само покупката да стане факт.

Огледах подробно, двулитров е двигателя на последния, който разглеждах.
Дано собственика се съгласи с цената, на пръв и съвсем бегъл поглед автомобила изглежда добре.
Дано и задълбочения оглед не покаже непреодолими дефекти.
Пожелайте ми късмет, тъй като винаги е нужен при автомобил "втора ръка".
« Last Edit: 13-05-2009, 17:53:52 by Malone »

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #76 on: 13-05-2009, 20:22:20 »
Първо добре дошъл на бъдещият колегата :) Та.... по темата.....

... Няма проблеми да сложиш обикновенната газова уредба, аз лично съм с такава - даже е Ловато :yes: Трябва да и сложиш емулатор... Някой от купетата са с дебитомер, някой не... Мойта няма ;)

Offline Malone

• Новак
  • *
« Reply #77 on: 13-05-2009, 20:46:02 »
Благодаря.  :)
Baci e abbracci и на теб Asya.

Въпроса на майстора беше свързан с това, че [по негово мнение] някои от "оризарките" [без лошо чувство] са с доста екзотични дебитомери. От техническа гледна точка. В тази връзка исках да го улесня в монтажа, ако има някакви широко известни особености.

Ceasar ... дори и при двулитров двигател, дори и с автоматична кутия ... струва ми се малко висок този разход в сигнатурата ти.
За бензин ли става дума или за LPG?

Работата ми е такава, че месечно ми се налага да изминавам около 5 500 километра [до работното място и обратно] и в тази връзка ... не че съм "чичо Скрудж", но разхода ми за гориво има значение.
Принципно шофирам умерено и до сега с [италианска, пословично неикономична] 1,6 литрова моноинжекция рядко съм прехвърлял 10/100 [газ].
Обикновено съм в границите между 9.2 и 9.8 литра.

Естествено нямам наивното убеждение, че сте постигна същото и с двулитровия двигател, но разликата ми се струва непропорционална.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #78 on: 14-05-2009, 10:27:36 »
Колега тук има повече информация за разхода:

http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,639.0/highlight,разход.html

Честно да ти кажа с моето каране мисля, че е нормално за автоматик разхода (градско). Приемам и факта, че има и по-икономични купета от моето, но разликата не е съществена. Така или иначе двигателчетата ни горят... :(

Offline Sonse

• Напредващ
« Reply #79 on: 14-05-2009, 10:33:40 »
Градско 25лв за 300км
Извънградско 17-20лв за 300км

Имай в предвид, че при мен икономия НЯМА!!! :beer:
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!