Author Topic: Ангр.ремък - смяна  (Read 1132 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline pakazTopic starter

• Загряващ
  • **
  • hyundai
Ангр.ремък - смяна
« on: 24-06-2009, 19:42:17 »
предстои ми 1-ва смяна на ремъка,може ли сам да си го сменя и имали някои схема на смяната,по точно белезите??? и можели някои да ми помогне искам да си долея малко масло в скоростната кутия-какво по точно трябва да си сложа и къде е мястото за наливане на маслото??? :ohno:
« Last Edit: 30-06-2009, 18:39:31 by Mickey »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отг:aнгр.ремък???
« Reply #1 on: 24-06-2009, 19:56:50 »
Това ти е схемата на ангренажния. За скоростната ако ти е ръчка отгоре имаш една пробка. Не ми работи autodata-та за да ти постна схемата.

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #2 on: 24-06-2009, 20:29:35 »
Колега, ако не си се занимавал досега по-сериозно с коли - няма да можеш да го направиш сам.... Работата ти е за около 5 часа... Само че, едва ли ще можеш да развиеш сам болта на шайбата на коляновия вал - трябва си инструмент. Иначе белезите можеш и сам да направиш с маркер...

Относно маслото... Като застанеш точно срещу колата отдолу има един шестограмен болт /хоризонтален/... Той се развива, дотам ти е мярката и доливаш масло /синтетично - 75W90/. Хубаво е да поизточиш около 300гр. от него, за да изпаднат стружките /ако не се сменя цялото/... Ако имаш още въпроси питай ;)

Offline pakazTopic starter

• Загряващ
  • **
  • hyundai
« Reply #3 on: 24-06-2009, 20:48:31 »
мерси много!!!ако някой има да добави нешто ...повече имформация няма дами е лошо да имам ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:Ангр.ремък???
« Reply #4 on: 24-06-2009, 23:50:03 »
Аз бих добавил, че е пълна лудница сам да си сменяш ангренажа  :omg: Лично мнение  :cheezy: :P

Offline djeri9050

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 29-06-2009, 21:45:49 »
СМЯНАТА НА РЕМАК Е 140 ЛЕВА НЕ Е МНОГО СКАПО А И НЕ СЕ СМЕНЯ ВСЕКИ ДЕН ТАКА 4Е АКО НЕ РАЗБИРАШ НЕ БАРАЙ 4Е ПОСЛЕ ЩТЕ ТЕ БОЛИ ГЛАВАТА ПО ДОБРЕ ЬОДИ НА МАЙСТОР

Изключи капса (CAPS LOCK)!!! Спазвай правилата на форума! Всяка следаващо мнение ще бъде трито
« Last Edit: 29-06-2009, 21:53:32 by chonkov »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #6 on: 30-06-2009, 10:51:05 »
СМЯНАТА НА РЕМАК Е 140 ЛЕВА НЕ Е МНОГО СКАПО А И НЕ СЕ СМЕНЯ ВСЕКИ ДЕН ТАКА 4Е АКО НЕ РАЗБИРАШ НЕ БАРАЙ 4Е ПОСЛЕ ЩТЕ ТЕ БОЛИ ГЛАВАТА ПО ДОБРЕ ЬОДИ НА МАЙСТОР

Слята публикация: 30-06-2009, 10:54:59
Абе колеги осъзнайте се...какви са тези пари...Смяната на всичките ремъци е не повече от 60 лв. и се сменят за час някъде.....:)
« Last Edit: 30-06-2009, 10:54:59 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline IRIZAR

• Напредващ
Re: Ангр.ремък - смяна
« Reply #7 on: 28-11-2011, 01:46:42 »
Колеги налага ми се да сменям ангренажния ремък и ролките, понеже вече са на над 100000 км и имам опасения че няма да изкарат зимата. Схемите и снимките от предните постове вече не са активни, затова моля някой да ги качи отново.Както и малко хронология на това което трябва да се направи.  :h:

Offline ifgenio3

• Новак
  • *
« Reply #8 on: 30-11-2011, 09:57:02 »
колега аз ги смених миналата година в пловдив ;) на бул.източен се намира магазина за корейски коли от там си взех ремъците и после на бул.санк петербург има едно сервизче малко преди макдоналд се намира там ги смених и даже ми излезна много евтино ама гледай да си вземеш ремъци геитц :)
Английски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и теб те питат
Български форум - питаш ... и ти обясняват колко си тъп и неграмотен.

Offline dan4otomov

• Новак
  • *
Re: Отг:aнгр.ремък???
« Reply #9 on: 01-12-2011, 21:58:50 »
Колега, ако не си се занимавал досега по-сериозно с коли - няма да можеш да го направиш сам.... Работата ти е за около 5 часа... Само че, едва ли ще можеш да развиеш сам болта на шайбата на коляновия вал - трябва си инструмент. Иначе белезите можеш и сам да направиш с маркер...

Относно маслото... Като застанеш точно срещу колата отдолу има един шестограмен болт /хоризонтален/... Той се развива, дотам ти е мярката и доливаш масло /синтетично - 75W90/. Хубаво е да поизточиш около 300гр. от него, за да изпаднат стружките /ако не се сменя цялото/... Ако имаш още въпроси питай ;)
къде по точно отдолу, на самата скоростна кутия ли ?

Offline Spaidy

• Пристрастен
Re: Отг:aнгр.ремък???
« Reply #10 on: 03-12-2011, 09:44:09 »

къде по точно отдолу, на самата скоростна кутия ли ?

Не брато, маслото на скоростната кутия се сменя от волана...  :omg:
На никой не правя евала!!! ;)

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #11 on: 04-12-2011, 12:45:09 »
Смяната е около 2 часа.Ако не си сменял никога ангренажен ремък това не е подходяща кола на която да се учиш. Ако си ентусиаст почвай задължително си вземи коректор (бял за машинописки) и си направи ясни марки на колелата и нещо не подвижно!!! Евнтуално ще имаш проблем с развиването на болта на коляновия вал, вариантите са: през 5 скорост и спирачки; отверка в венеца на маховика; гаиковерт на въздух или ел.; през стартер - ОПАСНО да се внимава много!!! почва се в тази последователност, ако не стане се ходи на гумаджия за камиони те имат едни "колички" за развиване на гаики на камиони

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #12 on: 15-01-2012, 16:35:13 »
Ок колеги.. в неделя се захващаме трима да сменим ремъка. Искам някой който го е правил, и е с пресни спомени за това да ми каже, кои неща се свалят за да се стигне до ангр. ремък. Каква е последователността.

Offline titara

• Напредващ
    • http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11253482564559538&f1=details
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #13 on: 16-01-2012, 00:40:17 »
отиди на майстор  и не се  прави на циганин  за 20 лв за смяната,,, после може да се окажеш много назад с парите,ако не го направиш добре ,,, а и ще си изгубиш цял ден, на мен ми го смени мойто майсторче докато изпия   1 бира !!!!  :beer:
ТОТАЛНА РАЗПРОДАЖБА !!!!

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #14 on: 16-01-2012, 01:28:18 »
отиди на майстор  и не се  прави на циганин  за 20 лв за смяната,,, после може да се окажеш много назад с парите,ако не го направиш добре ,,, а и ще си изгубиш цял ден, на мен ми го смени мойто майсторче докато изпия   1 бира !!!!  :beer:
брей... къде го този твой майстор, та да взема и аз при него да ида... който и да питам ми казват от 50 до 70 лева само за работата, по смяна на ремък и ролки. А в таз криза... и съм безработен... някак ми е трудно и 20 да дам, но това е друга тема.  :whatever: инженер електротехник и механик съм. 3 години работя с хидравлични машини и автоматика... така че имам си понятие от подобен вид работа, и от това как се използват инструменти.... не смятам че и техническата мисъл на онзи там в сервиза е много по висша от моята. Мисля че помолих за нещо в предният си пост.. не съм очаквал упреци, и да бъда подценяван. Зададох въпрос, който е доста присъщ и уместен за форума в който се намираме, и очаквам подобаващ отговор.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 16-01-2012, 11:28:58 »
Ето ти и белезите за ангренажа.