Author Topic: Спортен филтър - газово?  (Read 3536 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Спортен филтър - газово?
« on: 21-06-2009, 19:51:44 »
Има ли проблем да се сложи спортен филтър на кола с газово? Ще трябва ли да се прави регулировка на притока на въздух?

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:Спортен филтър - газово?
« Reply #1 on: 21-06-2009, 21:17:08 »
Проблем ще имаш само ако ти гръмне газовата ;) Ако не ти гърми Ок и зависи какъв ще е филтъра  :yes:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #2 on: 21-06-2009, 21:20:29 »
Няма проблеми ;)

Offline Sonse

• Напредващ
« Reply #3 on: 23-06-2009, 13:25:58 »
За газовия инжекцион (а предполагам и за обикновенна), колкото повече въздух, толкова по-добре  :yes:

Слята публикация: 23-06-2009, 13:26:34
Аз съм с ГИ и с конусовиден филтър ;)
« Last Edit: 23-06-2009, 13:26:34 by Sonse »
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 23-06-2009, 18:00:16 »
Ако си с ГИ евентуално можеш да направиш една контролна центровка през ПЦ-то на газовото, но аз карах няколко месеца без такава и нямаше проблем.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #5 on: 09-10-2009, 19:43:05 »
добре де а няма ли да трябжа да се прави някаква настройка на притока на въздух, понеже доколкото знам при газовото ако не влиза колкото трябва и може да не върви на газ (ceasar - предполагам такава центровка имаш предвид? Понеже знам че при някои коли с газово като се смени въздушния филтър и се появяват проблеми и не върви/гасне колата. Виждал съм такъв случай с Fiat

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 09-10-2009, 19:45:10 »
Ако е инжекция се променят настройките на сместта за горене! Ако е обикновенно отново, само че ръчно на изпарителя :)

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #7 on: 09-10-2009, 19:53:09 »
Ако е инжекция се променят настройките на сместта за горене! Ако е обикновенно отново, само че ръчно на изпарителя :)

Т.е. трябва да ходя при газаджия?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #8 on: 09-10-2009, 19:56:37 »
Е желателно е!
Аз 2 седмици карах преди да отида и не видях особена разлика в последствие ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #9 on: 09-10-2009, 21:09:41 »
Номера е да няма гърмежи че тогава ще цъфни филтъра от личен опит знам!

Offline glarusa

• Напредващ
  • За тези 10 секунди съм свободен...
« Reply #10 on: 09-10-2009, 23:34:00 »
Извинявам се за спама, ама може ли да караш на газ и да слагаш спортен филтър. Честно казано сложиш ли газова уредба и да искаш да правиш някакви си тунинг оферти си е пълна идиотщина за мен. Все пак и аз съм човек и имам право на мнение, но този въпрос ме кара да се сме я със сълзи... :haha: :haha: :haha: Това българският манталитет е голяма работа - първо си купуваш гроба, после се изпикаваш и накрая чакаш да умреш. wtf  нищо лично към теб, но се замисли има ли смисъл изобщо от интервенцията.
Добрите момчета отиват в рая, лошите където си поискат !!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #11 on: 10-10-2009, 09:50:32 »
Идеята за ф-р е звукът - ако някой си мисли че ще му вдигне 55 коня на 1000 оборота... :party3:

Не виждам защо да не ти изкарва добър звук дори и да си на метан?! :)

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #12 on: 10-10-2009, 10:31:37 »
Извинявам се за спама, ама може ли да караш на газ и да слагаш спортен филтър. Честно казано сложиш ли газова уредба и да искаш да правиш някакви си тунинг оферти си е пълна идиотщина за мен. Все пак и аз съм човек и имам право на мнение, но този въпрос ме кара да се сме я със сълзи... :haha: :haha: :haha: Това българският манталитет е голяма работа - първо си купуваш гроба, после се изпикаваш и накрая чакаш да умреш. wtf  нищо лично към теб, но се замисли има ли смисъл изобщо от интервенцията.

Ми.. за мен има да. Колата си е моя все пак и ще правя каквото си искам по нея :) Освен това газовата не съм е слагал аз, а и ти си наясно само с част от картината в случая. И колата си върви доста добре на газ, разликата с вървенето на бензин е минимална. Какво като е на газ, защо да не изглежда и да не звучи добре? :)

Offline jackrock

• Новак
  • *
Re:Отг:Спортен филтър - газово?
« Reply #13 on: 12-01-2010, 17:05:49 »

ee много грубо колега  :whatever: човека иска да я докара на звук не на вървия , аз познавам хора с спортен филтър на дизелов автомобил който също не търсят коне просто искат звук така че къде е проблема да си сложи момчето филтъра.

« Last Edit: 12-01-2010, 17:10:25 by jackrock »

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Re:Отг:Спортен филтър - газово?
« Reply #14 on: 28-03-2010, 20:46:59 »

ee много грубо колега  :whatever: човека иска да я докара на звук не на вървия , аз познавам хора с спортен филтър на дизелов автомобил който също не търсят коне просто искат звук така че къде е проблема да си сложи момчето филтъра.

Ами всеки си има право на мнение, аз пък винаги съм се чудел на такива дето викат "ако сложа газово ще ме е срам да зареждам" или "бомба в колата не ми трябва". Спортен филтър отдавна си сложих и за всички хейтъри ще кажа че на газ колата е малко по-пъргава в ниските със спортния филтър (разбира се няма няква фрапираща разлика но достатъчно да се усети) макар че аз го сложих заради звука. Гори малко повече откакто го сложих но пък и аз доста си я настъпвам извън града.. Еми да сложих си спортен филтър, спортни дискове, кристални стопове, шорт шифтър, ксенони както и още някои неща и карам на газ.. на който му е забавно да се смее само че не съм аз смешния :) смея да твърдя даже че повече върви на газ, и това се усети още повече откакто смених инжекторите, колкото и да не им се вярва ня много хора  :aha:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:Спортен филтър - газово?
« Reply #15 on: 28-03-2010, 20:53:18 »
Не знам друго,ма поне по джоба се усеща доста,2 седмици съм с газ и си изби вече 100 кинта  :aha:
« Last Edit: 28-03-2010, 20:56:26 by stutsi »

Offline mart00

• Загряващ
  • **
« Reply #16 on: 28-03-2010, 21:43:05 »
И аз съм с газов инжекцион и съм със спортен филтар и я тунинговам и какво от това мене ме кефи дизайна на колата и няма никво значение със или без филтар няма никви настройки на нашия модел на мене не ми е правил проблем двигателя заради филтара. И вади приятен шум така че няма нищо срамно в това колата да е на газ и да е със филтар  :verycool: :yes:

Offline Ezdacha

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 28-03-2010, 21:50:12 »
добре де последно има ли някакав ефект от филтара освен шума

аз сам с газов инжекцион и които каквото да ми разправя  газта си е газ  на половина е цената спрямо бензина  и ако някои си мисли че е по голямо газе щото карал на бензин  ха    ми добре нека си мисли  :yes:
« Last Edit: 28-03-2010, 23:27:42 by Novaka »

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #18 on: 28-03-2010, 23:52:04 »
добре де последно има ли някакав ефект от филтара освен шума

аз сам с газов инжекцион и които каквото да ми разправя  газта си е газ  на половина е цената спрямо бензина  и ако някои си мисли че е по голямо газе щото карал на бензин  ха    ми добре нека си мисли  :yes:

Аз не разбрах какво искаш да ми кажеш .. че примерно аз като карам на бензин съм голямо газе ? Не разбрах общото между това да си на газ или бензин и филтъра .. Филтъра си е филтър , и ще има разлика само ако го набуташ някъде директно да взима въздух .. бил той спортен или не .. затворен ли е някъде , ефекта си е стоковите характеристики. А относно това за бензина .. ела ми на газ ако щеш и със 2 филтъра  :PP

Offline Ezdacha

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 29-03-2010, 08:04:05 »
ха ха братле аз не казвам че варя много даже спортен филтар нямам но  казвам че тес на бенз дет ги било срам да сипват газ  нека си мислят за газета щот кат ги гледам повечето по бензиностанциите сипва 5-10 лева бенз и са чуди до де ще стигне  аз с 20 лева минавам 190 км  пак нека да не сам газе