От самото начало като си взех колата си сложих газова уредба. Гърменето се появява, когато на ниски обороти (моята е 2.0), примерно под 2000 - 2200 оборота, подам рязко газ. Над 2500 оборота, колкото и да натискаш няма да гърми.
Аз лично съм сменял и кабели и свещи и всичко, но проблема си остава.
Така че съветвам те, първо да идеш да ти настроят правилно двете дюзички отпред, които пускат газта. Възможно е сместа да е прекалено бедна (да са затворени) или да е прекалено богата на газ (да са много отворени). Това не решава проблема изцяло, но намалява доста пътите, когато ти гърми отпред.
Второ, аз намерих решение на проблема, но това е нещо, което трябва да се прави на около .... 5000 км пробег за да си доволен. При който и сервиз за газови уредби да идеш, ще искаш да ти "балансират изпарителя". Незнам как точно се прави, при мене не се вижда, но с едно шестограмче пипат нещо отдолу на изпарителя. Тогава като резултат наблюдавам вече доста дълго време, че разхода ми пада, колата върви по - добре, по - пъргава е и не на последно място не гърми. Незнам какво точно пипат, но съм забелязал, че след 5000 км пробег, това което са центровали се разцентрова и проблемите започват - почва да гърми, почва да е малко по - тромава и да качва малко разхода.
Трето, за да нямаш главоболия все пак от гърмежите ( а при мен това се изразява в изкривяване на въздушния филтър, разместване на капака на кутията на филтъра, изкривяване на металните закопчалки на кутията ... ) искай да ти сложат клапи, в случай че нямаш. Аз лично имам две и съм страшно доволен ... поне кутията на филтъра ми е здрава, за разлика от на някои мой познати, където направо я пука цялата.