Author Topic: Проблем с купето-газова уредба ?  (Read 935 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline totimilTopic starter

• Новак
  • *
Сложих си газова, но при рязко подаване на газ гърми. Смених свещите, но гърменето си остана. Казаха ми че трябва да смена и кабелите. Дали ще се оправи? Ако някой има кабели да пише и цена.
« Last Edit: 11-06-2009, 08:24:42 by Fx_factor_coupe »

Offline sir_efo

• Напредващ
земи си кабели от колос, струват 40-50 лв

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
В Колос-МС ... кабели + свещи + работа ми излезе на мен 82лв и колата ми беше готова за 15-20мин ... не повече :) Така че, звънни им на момчетата и си запиши един час при тях ... що се отнася до това дали след смяната на кабелите ще изчезне това гърмене ... не знам аз ... не разбирам от газови уредби :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline danny

• Напредващ
би трябвало да изчезне, обикновенно газово нали  :yes:
;]

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
От самото начало като си взех колата си сложих газова уредба. Гърменето се появява, когато на ниски обороти (моята е 2.0), примерно под 2000 - 2200 оборота, подам рязко газ. Над 2500 оборота, колкото и да натискаш няма да гърми.
Аз лично съм сменял и кабели и свещи и всичко, но проблема си остава.

Така че съветвам те, първо да идеш да ти настроят правилно двете дюзички отпред, които пускат газта. Възможно е сместа да е прекалено бедна (да са затворени) или да е прекалено богата на газ (да са много отворени). Това не решава проблема изцяло, но намалява доста пътите, когато ти гърми отпред.

Второ, аз намерих решение на проблема, но това е нещо, което трябва да се прави на около .... 5000 км пробег за да си доволен. При който и сервиз за газови уредби да идеш, ще искаш да ти "балансират изпарителя". Незнам как точно се прави, при мене не се вижда, но с едно шестограмче пипат нещо отдолу на изпарителя. Тогава като резултат наблюдавам вече доста дълго време, че разхода ми пада, колата върви по - добре, по - пъргава е и не на последно място не гърми. Незнам какво точно пипат, но съм забелязал, че след 5000 км пробег, това което са центровали се разцентрова и проблемите започват - почва да гърми, почва да е малко по - тромава и да качва малко разхода.

Трето, за да нямаш главоболия все пак от гърмежите ( а при мен това се изразява в изкривяване на въздушния филтър, разместване на капака на кутията на филтъра, изкривяване на металните закопчалки на кутията ... ) искай да ти сложат клапи, в случай че нямаш. Аз лично имам две и съм страшно доволен ... поне кутията на филтъра ми е здрава, за разлика от на някои мой познати, където направо я пука цялата.

Offline 4efo_1912

• Напредващ
и аз съм с газ,и моята гарми като бомба (понякога хората залягат по улиците) :# според мен за обикновенна газова спасение няма.отиди да ти направят 1 клапа която да отпуска въздиха под налягане и няма да ти гърми много много. :yes: иначе е въпрос на навик,докато и свикнеш и после няма да ти гърми. :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
1 - АКо смяната на свещите и кабелите не помогне значи имате друг проблем със запалителната система! НЯМА вариант газовото да гърми при изправна запалителна и електрическа система. Нашите коли са от 92 на газ - никога не са гърмели, въпреки, че са били с обикновенни газови. Аз на купето съм с инжекцион...ясно ви е че там няма грам проблем с нищо :)
Това с качването на разхода и тромавоста най-вероятно се явява в следствие на започването на износването на гумичките и уплътненията в изпарителя. И при инжекциона стана така.
2 - ГЪрмежите НЕ СЕ РЕШАВАТ със слагане на клапан, той просто ви обира голяма част от силата на гърменето! Ест. че е по-добре да се сложи, но това не е решение!

Пиши какво е станало :)
« Last Edit: 11-06-2009, 22:42:44 by caesar »

Offline ТодоR

• Новак
  • *
  • You''LL NeveR WalK AlonE
    • http://gaz-expert.com/
Смени газовата уредба  :yes:
Сложи газов инжекцион и край с проблемите :yes: :hater:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Смени газовата уредба  :yes:
Сложи газов инжекцион и край с проблемите :yes: :hater:

Аз съм с обикновенна и проблеми нямам - писала съм го вече ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Асе, то е ясно, че не трябва да има проблем. Идеята е Защо колегата има....  :PP

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Според мен,най-големия проблем е че си сложил обикновенна газова уредба.Аз преди да взема,моето купе спрециално проучих въпроса за газ'та,помеже паричките за газов инжекцион са достаи се оказа,че на тези коли само това е единственият вариант в който няма да имаш ядове.След като взех колата отидох и ми монтираха Газов инжекцион,с който се родих.Разход на гориво-перфектен и вече 11 месеца нямам и точка забележка по него идеален е.Малко ми придърпваше на първа под 1500 оборота.Но като смениш свещите вече пеее.Моя съвет е да отидеш при някой,сервиз за газ и да ги питаш дали има вариант да ти сложат нещо допълнително за да се оправи.Но монтираж ли Газовия,решават проблема за цял живот.  Успех
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)