Author Topic: Ужасен разход  (Read 1808 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline don_gepiTopic starter

• Новак
  • *
Ужасен разход
« on: 09-06-2009, 16:36:36 »
Карам Coupe RD2 1,6i 115к.с (85Kw) 

OMV
градско - 13.5л. - 13.7л.
Извън градско - 23л. - 24л. (120-130км/ч)
Rompetrol
Градско - 14л.+
Извън градско - 24л. - 25л. (120-130км/ч)

Закарах я на компютърна диагностика в Колос от там ми казаха че всичко е перфектно проверили са свеши кабели за течове казаха че е като нова и нямат представа от какво може да ми дава този разход.
Надявам се да ми дадете съвет.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отг:Ужасен разход
« Reply #1 on: 09-06-2009, 16:51:54 »
Ламда сонда е моето предположение.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #2 on: 09-06-2009, 17:25:07 »
Интересното е че ти дава по висок разход при извънградско където по-принцип трябва да е по икономична колата  :confused: :confused:

suvaLkata

• Guest
« Reply #3 on: 09-06-2009, 17:32:00 »
ми и при мен е нещо подобно..ама не вярвам да имам проблем в колата..извън градско например стрелката на манометърчето за моментния ми разход е непрекъснато на 20 или почти винаги, ама ако си я настъпваш е нормално иначе с една постоянна скорост би трябвало да си е нормален разхода.....градско също бая си гълта моята-13/14 си ги удря  :)
« Last Edit: 09-06-2009, 17:34:17 by suvaLkata »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 09-06-2009, 17:43:43 »
Градското наистина е нормално като разход. Давайте идеи за извънградското....обяснения за разхода си има отделна тема.

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #5 on: 09-06-2009, 17:58:38 »
да не караш само на първа  :PP :cheezy:
а сериозно, моята градско ми дава същия разход ама извън е 7-7,5

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #6 on: 09-06-2009, 18:26:20 »
Батко провери си бензинопровода който ти връща бензина от дюзите към резервоара. Щом на диагностиката няма нищо имаш теч в системата.
« Last Edit: 09-06-2009, 22:46:51 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 09-06-2009, 18:41:29 »
Батко провери си бензинопровода който ти връща бензина от дюзите към резервоара. Щом на диагностиката няма нищо имаш теч в системата.
И горе съм написал (Проверени са всички видове маркучи няма течове)

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #8 on: 09-06-2009, 18:52:02 »
Честно казано и аз си помислих за ламбда,но след като градския е в норми немога да си обясня,защо извън градско ти дава такова чудовище.Отиди евентуално в ИНД да я погледнат и те.

Offline Counter

• Photographer
  • Модератор
  • Напредващ
  • Фотограф
« Reply #9 on: 09-06-2009, 20:02:14 »
Пробвай във Вили кар диагностика цялостна и кажи какъв е проблема....не се набивай в ИНД освен ако нямаш излишни парички ...

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 10-06-2009, 00:00:59 »
А ако я закарам на центровка на двигател дали ще се поооправи?

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #11 on: 10-06-2009, 01:38:58 »
Колега дефинирай "центровка" Не се хвърляй на големите въдици, малко е късно и мисълта ми бяга, но имам една-две идейки, утре ще пиша :yes:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #12 on: 10-06-2009, 21:43:45 »
Помисли ли нещо за въздуха.Сложи спортен филтър.Провери датчика които отчита потока на въздиха дали е на място и дали работи.Според мен една ивестиция в ефтин на първо време филтър би дала ефект.Малко нереално...но изключи една от клемите на акумолатора за няколко минути  :whatever:

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #13 on: 10-06-2009, 22:38:01 »
Не е възможно, повтарям не е възможно да е ламда в никакъв случай. Не знам какви са тия глупости дето говорите!  :omg:

Колега колата харчи ли ти антифриз?
Имам и друго съмнение може и от дюзи, но трябва да е доста тромава и веднага ще я усетиш, че сместа и е много обогатена, така че и това отпада.

Колкото до разхода и за градско пак не е нормален. Моето купе градско харчи 8 точно, при положение, че го карам спортно понякога.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #14 on: 10-06-2009, 22:48:23 »

колега,няма как да ти кажат че ти е наред ламбдата ако не я закачат за диагностика....и да проверят как ти регулира смесите,ако е изгорял датчика на сондата,самата тя ще подава погрешна информация в електорниката и в двигателя ще нахлува или убеднена или обогатена смес....
при мен беше изгорял въпросния датчик и колата ми гореше 8 литра гориво на 40 км.-т.е. горивната смес беше обогатена....в купето нахлуваха полуизгорели газове и положението беше много гадно....смяната ми струваше 200лв в Бош сервиза,за два дни и всичко после беше "ок"...моя съвет е отиди на диагностика......

Явно аз съм тъп нещо....

:offtopic: Това с разхода ....и аз не го разбирам....явно повечето купета не са Уред... :)
« Last Edit: 10-06-2009, 22:49:42 by caesar »

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #15 on: 11-06-2009, 19:42:51 »
Колега сега се сетих,че и аз имах подобен проблем....и ми смениха някакъв датчик на двигателя за горивото....незнам как се казва,но момчетата от НемоКър ми го откриха макар да им трябваха 2 дни да разберат от какво е това....

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #16 on: 11-06-2009, 19:46:30 »
Колега сега се сетих,че и аз имах подобен проблем....и ми смениха някакъв датчик на двигателя за горивото....незнам как се казва,но момчетата от НемоКър ми го откриха макар да им трябваха 2 дни да разберат от какво е това....
ааа бинго ...и аз тва му писах на колега на личното,че и при мен беше същата работа...няква платка в инсталацията....за два дни в Бош сервиза срещу 200 лв.и всичко беше ОК.
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #17 on: 11-06-2009, 23:21:09 »
Баси, кажете най-накрая, платка ли, компа ли, лабда ли, датчик ли... вие изобщо знаете ли какво ви правят колите като ги оставяте в сервиза :confused: :omg:

• Новак
  • *
« Reply #18 on: 12-06-2009, 00:52:59 »
Колега колата харчи ли ти антифриз?
Имам и друго съмнение може и от дюзи, но трябва да е доста тромава и веднага ще я усетиш, че сместа и е много обогатена, така че и това отпада.
Точно това ми казаха момчетата от колос казаха че няма нагари по свещите че всичко било перфектно че сместа е нормална ако била обогатена щяло да има нагари по свещите
Честно признавам си карал съм я като олигофрен градско но както и да я карам не ми е качвала нито сваляла под 14

Днес смених горивен и въздушен филтър няма разлика.
Я кажете нещо повече за този сервиз на бош
И на двамата ли ви излезе по 200лв ремонта на тази "Платка"

За този сервиз ли става дума
ВЕКТОР
Искърско шосе 12
1592 - София
тел.: (02) 9731480
моб.: (0888 ) 34 30 14
« Last Edit: 12-06-2009, 01:10:31 by don_gepi »

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #19 on: 12-06-2009, 19:19:45 »
Значи на мен ремонта ми излезна около 80-100 лв в сервиза на Немо Кар в Пловдив....колежке незнам каква платка си сменяла ти,но на мен ми смениха някакъв датчик....Фроще обяснението на момчетата беше....."сменихме ти един датчик на двигателя за бензина"......от тогава разхода ми падна адски много....както казах колата ми гореше 30-40 лв бензин за не повече от около 40-50 км.....а за изгорелите газове да не говорим двайсеторно над нормите....

• Новак
  • *
« Reply #20 on: 10-08-2009, 18:41:40 »
Понеже колата ми в момента е в сервиз заради катастрофата и докато я опражят им казах да погледнат и този проблем.. За 2 дни не успяха да открият нищо. Казах им за въпросната платка/датчик и ме гледаха като индианец пишешта машина... казаха че за такова нещо не знаят. Така че искам ако е възможно тези които са имали същия проблем да ме насочат какво да им кажа да търсят.

Слята публикация: 12-08-2009, 22:54:41
Отговора на въпроса ми е задръстен дебитомер и дроздова клапа :)
« Last Edit: 12-08-2009, 22:54:41 by don_gepi »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #21 on: 13-08-2009, 00:07:25 »
А какво значи задръстен дебитомер? и дроздова клапа...? :whatever:
Ако може повече инфо да го имаме впредвид, че от време на време някой се оплаква от висок разход...

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #22 on: 13-08-2009, 10:53:43 »
Най- вероятно буклуци по MAP- датчика на дебитомера, а дроздова клапа сигурно е дроселова клапа, която е на входа на всмукателния колектор.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #23 on: 13-08-2009, 11:03:03 »
И аз достигнах до подобен извод, но все пак искам да уточним :hater:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #24 on: 13-08-2009, 11:14:00 »
Абе колеги какво да ви кажа,когато се наложи да отида в сервиза,проблема ми беше ужасен разход,20лв-40км,супер високи обороти,купе пълно с полуизгорели газове....и дори гаснене на ниски обороти,смомням си даже,че на кръстовищата спирах с ръчна за да мога да форсирам двигателя на свободна,за да не ми изгасне колата....отидох в сервиза като се съмнявах че ламбдата ми е отишла...оставих я за два дни и когато отидох да си я взимам...пича който се е занимавал е нея ми каза точно така....
   -Сменихме ламбдата,но проблема не се отстрани,после пак си я сложихме старата и остановихме със зор че проблема идвал някъде в електрониката...сменили някъква ПЛАТКА/изгоряла/...-/на което аз опулих очи/,и сега всичко било наред....цитирам ви думите му дословно...незнам дали проблема в действителност е била тази мистична платка или по скоро датчик,но сега като се замисля нищо чудно пича да се е опитал да ме успокои с по елементарно обяснение,и да ме отпрати по живо по здраво...но,ви обещавам да намеря документа в който е описано какво са сменили и да ви го покажа...
« Last Edit: 13-08-2009, 11:15:54 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #25 on: 13-08-2009, 12:16:02 »
МАР не е датчик на дебитомера ;) МАР = maximum air pressure, т.е. един датчик който измерва постъпилото налягане от въздух. Дебитомера също е вид датчик който обаче измерва постъпилото в всмукателния колектор обем от газ (MAF = maxumum air flow). Често се бърка МАР и MAF два различни датчика са. Дебитомера може да се задръсти... евнтуално ако някой е карал без въздушен филтър или със скапан такъв известно време, а тази мистична платка явно е прост датчик Силве :cheezy:. Един съвет, като си палащате в сервиза и ви дадат фактурата или там каквото е, искайте си частите !!! Нямата право да не ви ги дадат, обикновено бягат с номера "Ми ний ги фърлихми", така че предварително си направете уговорка.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #26 on: 13-08-2009, 14:31:18 »
Приятелю говориш за едно и също нещо  :) Просто означението е различно при различните производители При немските марки е MAP при японските MAF(или нещо такова беше)  ;) , но както и да е и двете мерят въздух постъпващ в мотора следствие на което нужното количество гориво се подава от дюзите , но и ламбда сондата участва в същите измервание така , че едно от трите да не работи ще има проблем.В повечето случаи при не работеща ламбда мотора минава на авариен режим и дори не свети чек лампата.За да се разбере дали работи си има специален уред с диагностика не става.

ПС горе изписаното е за автомобили с една ламбда сонда.При 2 сонди е малко по различно.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #27 on: 13-08-2009, 14:42:41 »
 :cheezy: :cheezy: :cheezy: Прав си че и двете мерят постъпилия въздух, само че единия измерва неговото количество (дебит), а другия налягането на въздуха. Прочети за турбинираните мотори и ще си обесниш разликата, функциите и приложението на двата.