Author Topic: Проблем, колата не си регулира смесите  (Read 1649 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline BaiMitiuTopic starter

• Новак
  • *
Халло,

имам проблем, колата не си регулира смесите навреме. Принципно доколкото знам корекцията на сместа трябва да става за около 2 МИЛИсекунди, при мен този феномен става за над секунда и пак не като хората. Та интересува ме (щото имам гас де) дебитомер как се чупи , кво става кат се строши иии има ли някакви други варианти защо не върви? :depress:  Тествах я вчера на втора едвам 100 прави и одарих прекъсвача, а преди без да стигам прекъсвач май към 110 стигаше  :ohno:
(Всички тестове са проведени на безопасно място в контролирана среда (бул.Тодор Александров) и на бензин)
« Last Edit: 10-09-2008, 16:42:33 by chef4o »
Come out and play

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Отговор на: нещо не върви машината
« Reply #1 on: 10-09-2008, 15:10:43 »
Аз вибвам прекъсвач на 85 на втора, ше си ударя гъза у таваня ако чукна 100 :haha: От мен, а и не само от мен да знаеш, твърде високите обороти за секунда могат да разкажат играта на нещо по колата. Виждал съм как мазда докато пържи на място до прекъсвач пръска колектори и бутала  ;)
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline BaiMitiuTopic starter

• Новак
  • *
Отговор на: нещо не върви машината
« Reply #2 on: 10-09-2008, 16:10:46 »
оказа се 4е свещите не били с точното разстояние, и някъв датчик се бил откачил (не разбрах точно), а и бай дъ уей тия ми казаха че купето нямало дебитомер, което ми се стори доста странно,  но както и да е. таа сега колата е ОК.

А относно прекъсвача, той е сложен на 7000 оборота точно зза да не гърмят кви ли не неща, а тази мазда не е била в кондиция просто .. като е смляна една кола и само до 3000 оборота да я караш пак ше отидат и бутала и колектори и цялата карантия на двигателя. А и все пак ако искам да си карам колата с всички коне трябва да я карам на 6000об/мин, реално само тогава имам пълната мошност, така че не би трябвало да пречи защото самия двигател е сметнат за такива натоварвания
Come out and play

Offline shamy

• Новак
  • *
Един малко глупав въпросама още съм индиянец!  :blush:
Какво прави тоя прекъсвач икакво се случва когато се включи(или каквото там прави)?

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Един малко глупав въпросама още съм индиянец!  :blush:
Какво прави тоя прекъсвач икакво се случва когато се включи(или каквото там прави)?

ще се качиш някой път при мене и ще ти покажа  :cheezy: :#
иначе ... като цяло в момента в който оборотите ти са малко на 7000 започва да удря прекъсвача, което не позволява на колата да набира повече ... поне не на тази предавка ... и дори губи мощност ;) не знам колко ясно и точно е обяснението ми ... но си мисля, че точно това се случва :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline shamy

• Новак
  • *
А прекъсва ли или само губи мощност

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
и двете първо почва да прекъсва, което е знак да смениш предавката ако ли не започва да предърпва една такава.... абе кво ти обясняваме вземи пробвай за да го разбереш най-добре ;) първа и газ колкото може и ще усетиш сам кво почва да прави за по-добро изпълнение го направи на 2ра предавка ;)  :verycool: После кажи как е било  :hater:

Offline shamy

• Новак
  • *
Значи тея въпроси ги задавах защото имам проблем!Колата ми е от няма и месец!Оня ден карах по цариградско и тръгнах да изпреварвам един автобус (на 4-та) натиснах педала по-рязко тръгна да набира и по средата на рейса почна да придърпва(не видях на колко оборота беше) стреснах се и отпуснах газта!После в квартала реших да видя дали пак ше стане така и 1-ва до дупка 2-ра до дупка ама не придърпа пак! На другия ден я изрязах на 3та и пак предърпа!Днеска ходих до сервиза смених кабелите на свещите бензиновия филтър и въздушния филтър!На връщане реших да я пробвам и пак същата работа!Сичко тва става на по-високи обороти ама се забравям да видя на колко щот се шашкам като предърпа и забравям  :) ! И та дали тва е от прекъсвача или нещо друго не е наред???

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Това е нещо като защита.. да не превишава определени обороти (максимaлните обороти на даден двигател).Toва което прекъсва.. е инжекционът .. (впръскване на гориво в цилиндрите).На определените обороти в случая (Hyundai Coupe) .. а междо другото ми се струва 7000 RPM за купето.. прекалено, сигурни ли сте че ви прекъсва на толкова ? Да не е барано нещо по инжекцията , има едно болче там вълшебно .. да не сте го бутали?  :cheezy: .. та както и да е.. на купето поне на мен.. ми стига до 6700 .. при тези обороти прекъсва впръскването на горивото.Това е като цяло.. може и да не съм обяснил добре.. дано ме разберете.. не разбирам кой знае колко по автомобили.. но си имам бегла представа.Ако ти стига до 110 на втора .. определно не ти е наред скоростометъра .. (мое мнение)

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Според мен ти влиза в критичните .. крайните обороти и прекъсва, точно това което обясних :) на четвърта предавка едва ли ще ти прекъсне.. няма такава сила колата за да стигне до такива обороти , а и трябва да се движиш с над 180 ако е 2,0 мотор с 200  :cheezy: ... Май си изпреварвал на 2 предавка автобуса  :aha:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
колега shamy,аз го има същия проблем....и те разбирам за неудобството....при мен колата този номер го прави когато още е студена и я прищпоря за да се изстрелям по бързо на някой завой...,тогава даже не ми предърпва а направо забива,много е неприятно...вече и схванах номерата и като се наложи да се изстрелям по както трябва препомпвам  педала на газта и съответно на по голям оборот..се изтрелвам без проблем,....при мен проблема е стар,и умишлено последния път в сервиза я направиха така,че да работи на бедна смес,защото пък преди това беше изгоряла някаква платка в инсталацията и колата работеше на супер обогатена смес....моят съвет е да идеш и да я прочетеш някъде за да видиш дали е ламбда,инжекцион или нещо друго....
П..С..а и още нещо незнам оня ден в какъв оборот си бил като си изпреварвал..,но бъди сигурен ,че на малки обороти с газ до дупка няма как да стане номера.....УСПЕХ
« Last Edit: 10-02-2009, 23:49:44 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline shamy

• Новак
  • *
Дано да не е нещо сериозно щот тоя месец съм финансово позакъсал!
И ако може утре или другиден да се срещна с някой колега от Сф-то и тои да се качи и да покара малко и да каже дали нещата като цяло са нормални с купенцето ми,ще бъда благодарен!
Ако има някой свободен да казва!!!Ще се радвам да се запознаем на живо  :roll:  ;)
« Last Edit: 11-02-2009, 00:14:11 by shamy »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Че и двете ми купета ограничителите има бяха/са на 7100. Забелязал съм, че тези на които им е на 6700 (и на такива съм се возил) явно са с друга версия на ПЦ-то и са малко муднички.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Аз съм с ограничител на 6800 :) Мудничък ли ти идвам :rofl:
По принцип няма смисъл да има ограничител толкова високо, щото така или иначе след 6300-64000 въртящият момент е за Бог да прости :cheezy:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
На моята ограничителят е на 7000-7100 ... ама някой път си го удря ...  :blush:
А Цане ... що да не иска никой да се качи при мене бе?  :hater: аз съм супер внимателен шофьор ако искаш пък да знаеш!!!  :PP :h: :roll:
А колега ... аз лично бих те посъветвал да отидеш в някой сервиз да ти я прегледат ... щото ние най-много да ти изгориме половин резервоар с бензин карайки и да ти кажеме нещо което да е много далече от истината! :) Ако ще идваш към София ... моя съвет е от предния ден да си си записал част за преглед в Колос-МС :) Там момчетата ще ти обяснят кое кво! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
аз придърпването го свързвам с тоци, щото при мен се получаваше като ми бяха зле кабелите по-скоро един) .. Ама при положение, че всичко там си е наред и са сменени кабели и свещи... Наистина по-добре да дадеш 30 кинта за диагностика и да ти го видят какво е професионалисти... Я някой датчик е изгърмял, я губи ток от някъде... един бог знае какво още може да е

Offline shamy

• Новак
  • *
А къде се намира сервиза на колос?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
На бул. Европа, срещу Нестле в пресечката

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Не знам .. но доста високи оборти ми се струват на мен за купето а и навсякаде го дават MAX RPM 6700/6800 .Според мен ви е бутно нещо по електрониката или инжекцията.Муден не бих казал че е .. вървя заедно с Golf 2 (1.8 GTI -115BHP) в добро състояние до 100км .. от там на горе ме дърпа .. и след 180км познай кой е отпред ?  :cheezy:  :PP

Offline shamy

• Новак
  • *
Вкарах я в един много добър сервиз! Поглднаха я хората и излезе че проблема е от датчик - TPS или нещо такова смениха ми го и сега е като пушка!Върви точно така както исках!Даже я тествах ходих си на село (Шуменско) и и се накефих максимално много!!!Направо нямам думи!!! Благодаря ви!!! ще се видим на 22 надявям се  :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Както казах по-рано в темата - датчик :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Както казах по-рано в темата - датчик :)
хма да точно и на мен този датчик ми беше изгорял и сега пък проблема ми е явно в тоците.....т.е. в кабелите на свещите...така яко забива/глъхне/ като и дам малко повече газ когато е студена,че нее истина.... :noway:
« Last Edit: 17-02-2009, 20:43:14 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

хма да точно и на мен този датчик ми беше изгорял и сега пък проблема ми е явно в тоците.....т.е. в кабелите на свещите...така яко забива/глъхне/ като и дам малко повече газ когато е студена,че нее истина.... :noway:

Силве само копютър ще помогне закачай я и виж какво и е ;)