Author Topic: Как да разглобя антената ?  (Read 1484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sir_efoTopic starter

• Напредващ
Как да разглобя антената ?
« on: 27-05-2009, 14:04:56 »
Здравейте пичове ( и пички )
някой може ли да обясни как да си разглобя тапицерията на багажника за да стигна до антената ?
Помагайте че немога да го отворя и да видя дали може и каква ел антена да си сложа

ПП
забравих да кажа че стaва въпрос за RD1
« Last Edit: 27-05-2009, 15:12:47 by sir_efo »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Отг:Как да разглобя антената ?
« Reply #1 on: 27-05-2009, 17:22:42 »
Ами принципно не е сложно брат  :P Помня че преди 2 години като си зех моето Хюи ми гледаха антената, имаше някъв проблем, но не помня точно какъв, та свалят се няколко винтчета с най - обикновенна отверка и стигаш до антената .... за няма и 10 минути работа  :PP

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
« Reply #2 on: 27-05-2009, 20:20:52 »
Аз в багажника имам едно капаче, и то като се махне се стига до антената. Не е нужно да се сваля тапицерията на багажника.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

• Напредващ
« Reply #3 on: 28-05-2009, 08:46:20 »
Аз в багажника имам едно капаче, и то като се махне се стига до антената. Не е нужно да се сваля тапицерията на багажника.

Абе аз тва капаче го гледах, напъвах ама немо да го махна а ме е страх да не го изкъртя и после да немо да го сложа  :blush:
а иначе за махането според мен трябва да се махне цялата задна част дето е към стоповете, нестава страничното да се махне
А има някакви винтове ли щипки ли какво е незнам отгорната страна изглежда пласмасово кръгло и незнам как се маха, някой да каже ако знае.
« Last Edit: 28-05-2009, 08:46:49 by sir_efo »

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #4 on: 28-05-2009, 08:54:57 »
Аз си монтирах автоматична антена наскоро и разглобавах ..... В общи линии е доста лесно просто развиваш всичи рапидки, оградени с червено кръгче и махаш плафончето :) Там под стрелката има още една :)
« Last Edit: 28-05-2009, 09:11:17 by verssus »

• Напредващ
« Reply #5 on: 28-05-2009, 09:52:10 »
СУПЕЕЕР си  :beer:
мерси много
а точно ейтва горе ляво как се маха питах по горе  :blush:

ПП
а за колко си взе атоматичната антена ?
« Last Edit: 28-05-2009, 09:53:44 by sir_efo »

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #6 on: 28-05-2009, 10:10:50 »
Ако не извадиш плафона  горе неможе да се махне.... само не си спомням дали имаше рапидки отдолу или не, но като развиеш тези то ще си проличи :) А за антената ходих в една  автоморга и си я свалих от едно блъснато coupe заедно с разни други неща, та немога да ти кажа точна цена, но гледах нова такава за към 89лв :) Между другото като бръкнеш по-навътре в снопа кабели ще видиш, че име куплунг за авт. антена т.е. окабелено е и нетрябва да прекарваш нови кабели :)
« Last Edit: 28-05-2009, 10:18:45 by verssus »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #7 on: 29-05-2009, 09:28:22 »
Според мен по-лесният варянт е да си купиш за 50-ина лв. една антена от тези дето се лепят от вътрещната страна на предното стъкло и проблемите ти свършват. Оригиналната на coupe-то си стои винаги прибрана и си джиткаш здаро с онази и имаш винаги добър сигнал. Мога да ти препоръчам и от къде да си я купиш.
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

• Напредващ
« Reply #8 on: 29-05-2009, 11:52:14 »
еееееее
стига ве, как ще загрозявам предното стъкло с такова нещо
може да е по трудно ама си е готино

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #9 on: 29-05-2009, 12:12:47 »
Какво загрозяване като антената е много деликатна и се лепи по ъгъла на стъклото и не се вижда въобще отвън. А аз лично моята оригинална я използвам без да я изкарвам нагоре и пак ими в града идеален сигнал, ако ти трябва за градски уславия въобще според мен не ти трябва да ти излиза тази антена.
Нищо няма да загубиш, ако отскочиш до някой магазин за аудио аксесоари за автомобили и поразпиташ за антената на стъклото. :)

• Напредващ
« Reply #10 on: 29-05-2009, 12:24:50 »
аз също я ползвам в момента прибрана и имам сигнал но от време навреме ми глъхне
а и просто си ме кефи идеята ;)
« Last Edit: 29-05-2009, 12:25:06 by sir_efo »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #11 on: 29-05-2009, 12:30:54 »
Аз предложих своето предложение, но все пак съвета ми е да направиш това, което ти е на душата - ката имаш мерак разглабяй и дейктвай. :h:

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #12 on: 29-05-2009, 12:43:50 »
И аз бях с обикновена антена изкарана до половината и си имаше обхват, но като някой ми застанеше до колата първото нещо, за което се хващаше да си и играе беше антената...... Както и да е. Цялата процедура по монтажа ще ти отнеме максимум 1ч и ще видиш, че си е друго :) поне мен много ме кефи  :#
Един съвет само от мен защото аз не го направих - тъй като  тези антени са малко шумни като я слагаш уплътни мястото около нея с дунапрен :)

Offline sashek

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 29-05-2009, 23:07:00 »
аз също я ползвам в момента прибрана и имам сигнал но от време навреме ми глъхне
а и просто си ме кефи идеята ;)

е добре само аз ли не мога да си я прибера тая антена? от както съм купил колата тая антена пости никога не се прибира и винаги стои нагоре..сега се е прибрала на половина и пак стои грозно. пробвах ръчно да я набутам навътре ама не става.. дайте съвет как да я прибера до край и никога да не излиза от там. и без това почти радио не слушам
Иска ми се да бъда такъв, какъвто бях тогава, когато исках да бъда такъв, какъвто съм сега..

http://vbox7.com/play:6eccff8d

• Напредващ
« Reply #14 on: 30-05-2009, 08:51:34 »
доколкото разбирам от думите ти значи имаш автоматична антена, и щом не се прибира напълно значи трябва и ти да разглобяваш да видиш кво сатава, я жило я смазване
« Last Edit: 30-05-2009, 08:51:53 by sir_efo »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #15 on: 30-05-2009, 11:23:55 »
Отностно прибирането на антената /sashek/ защо не пробваш с едно парцалче леко напоено с масло и не изкараш антената изцяло нагоре.После я минаваш с парчето няколко пъти и опитваш да я прибереш.Повтори тази машинация с изкарване на антената и прибирането и няколко пъти, ако не се прибере от първият път и същевремено моноже да я натискаш леко отгоре на прибиране. Ако това проработи/при мен проработи/ отиваш в някой магазен за аудио техника за да ти я откачат и да не излиза с пускане на CD-то или касетофана в зависимост с какво си.
« Last Edit: 30-05-2009, 12:40:30 by Doch16v »

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #16 on: 30-05-2009, 12:36:01 »
Между другото и аз като я сложих - колегата Doch 16v ми припомни, че се наложи да я смажа и да и помогна няколко пъти да се сгъне и разгъне защото моята е втора употреба и явно не беше работила отдавна :)
« Last Edit: 30-05-2009, 13:14:37 by verssus »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #17 on: 30-05-2009, 12:39:53 »
Ще си го корегирам  :)

Offline sashek

• Загряващ
  • **
« Reply #18 on: 01-06-2009, 07:41:31 »
благодаря ви за съветите, като почивам ще го пробвам. само не съм сигурен че ще мога да я дръпна нагоре защото и в двете посоки не върви..ама ще пробвам и ще видим :))
Иска ми се да бъда такъв, какъвто бях тогава, когато исках да бъда такъв, какъвто съм сега..

http://vbox7.com/play:6eccff8d

• Напредващ
« Reply #19 on: 10-06-2009, 15:01:43 »
Да ви се похваля, вече си имам работеща автоматична антена  :cheezy:

Offline lilit

• Новак
  • *
« Reply #20 on: 19-06-2009, 14:51:57 »
 :me: :@ здравейте, може ли да попитам ако не работи тази антена може ли нещо да и се барне, че да проработи или трябва да разглабям и да я махам , защото и без това не може да се прибере?

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #21 on: 19-06-2009, 23:12:04 »
За да не работи има няколко варианта, но почти всички без един включват разглабяне :) Трябва да видиш първо дали музиката ти управлява автоматична антена, дали е свързана и после ако всичко е ок там, да разглобиш отзад при антената да стигнеш до куплунга, да измериш дали се подава нужното захранване на кабелите и ако там всичко е нормално това значи, че проблема ти е в самата антена. Ако е изгоряла не подлежи на ремонт..... поне така мисля аз ....

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #22 on: 20-06-2009, 09:39:11 »
А въпростната антена ЕЛ ли е...Има вероятност да не може да се прибере и да стига до едно положение, ако е искривена...На горе може ли да се издърпва с ръка. :)

Offline lilit

• Новак
  • *
« Reply #23 on: 21-06-2009, 12:59:30 »
 :ohno: ами нагоре може, а надолу опира като я прибирам до некво положение и след това не влиза въобще.  :aha: Ами благодаря за помоща отивам направо да я махам  :sorry:

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #24 on: 21-06-2009, 18:32:35 »
Има вероятност да не ти е ЕЛ...Опъни я цялата и я прегледай да не е леко прекривена някъде и затова да не може да се прибира....Аз така оправих моята и разбрах, че не е ЕЛ  :)

Offline Yankov Miroslav

• Загряващ
  • **
  • Бог кара Suzuki !!!
Re: Как да разглобя антената ?
« Reply #25 on: 31-05-2011, 10:06:07 »
Колеги, виждам, че темата е стара и, че вече сте го коментирали, но не ми отваря снимките, и не ми стана много ясно как всъщност да сваля антената. По точно да я извадя.
Антената е ел. - свалих капачето и видях, че буксата и е извадена (една бяла). Външно никъде не видях къде влиза тази букса. Вероятно трябва да се извади мотора, но на пръв поглед не разбрах как ще стане това.
Малко помощ  ;)

Offline Yankov Miroslav

• Загряващ
  • **
  • Бог кара Suzuki !!!
Re: Как да разглобя антената ?
« Reply #26 on: 23-11-2011, 14:28:22 »
свалих капачето и видях, че буксата и е извадена (една бяла). Външно никъде не видях къде влиза тази букса. Вероятно трябва да се извади мотора, но на пръв поглед не разбрах как ще стане това.
Малко помощ  ;)

Бях я забравил... проблема ми стои  :whatever: