Author Topic: Изпускателни колектори!  (Read 6099 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отг:Изпускателни колектори!
« Reply #60 on: 23-09-2009, 14:47:50 »
Ванката cool каза, че след като е сложил спортните колектори се е появил метален дрънчащ звук, но със сигурност не е фрапиращ!

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #61 on: 23-09-2009, 14:55:18 »
хммм, абе доста е дразнещ при мен, поне според мен
как да проверя дали не е от някоя заварка ?
ако запуша ауспуха с длан и почне да глъхне гаранция ли е че не е о заварка ?

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #62 on: 24-09-2009, 13:21:18 »
Запушвах и добре някой да е под колата да чуе ако изпуска някъде.Може и сам да чуеш, но няма как да разбереш къде.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #63 on: 03-10-2009, 10:03:26 »
Рязане, напасване, заварки, фланци, нов колектор, най-малкото ще се промени звука...а... и огъване. Разлика от стария поток на газовете, друг звук, с друг дебид, най-малкото усещаш кактво прави майката природа със старите гърнета :yes:, износване, сега с новия "спортен" колектор износването се усеща (чува) по друг начин. Подходящия резонатор на мястото на средното гърне примерно би трябвало да върши работа. Май не си фен на дебелите тежки гласове на колите или просто има нещо наистина дразнещо. Аз лично не съм фен на тая история с гърнетата, само излишна тенекия дето виси под колата и се закача по дупките :P. Махаш средното, махаш крайното и слагаш резонаторче и си фърси с плътен як звук.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #64 on: 03-10-2009, 13:02:49 »
Така, сега да ви разкажа какво всъщност беше проблема
Значи още преди да сложа новите колектори, имаше един звънтящ звук ама слаб - много слаб и си мислех че е някоя дупчица по гърнетата, обаче факт че не се усилваше
Като сменихме колекторите викам на майстора глей да няма някаде дупка - обаче нямаше
След това дойде тоя фрапиращ звънтящ звуки, в крайна сметка след като минах през пет гаража за ауспуси и получих 6 мнения от гадните араби отидох в М комплект на околовръсното. Там един пич гледа гледа и вика това е няма нищо, и да сложим вика резонатор нищо няма да стане, вика в момента ти имаш резонатор (това средното гърне било резонатор и след него едно като пура - също и реално има само едно гърне това последното голямото) Та вика тва от времето се е избушило няква вата ли що ли имало и то и двеет дето са едно след друго, единственото което можем да напраим е да сложим с 2 нови на тяхно място. Ще струва вика 100-110 лв. И след една седмица демек днес отидох и ги смених - 120лв всичко излезе. Сега има един по плътен гърлен звук обаче тва дрънчене го няма  :P .
Та ако някой има нещо за праене по гърнета да ходи при тия пичове нямат грешка (отделно тия араби ми обадиха цени от 60 до 100 лв за едно резонаторно гърне) тия ми сложиха реално два резонатора - пурата + резонаторно (демек дето уж е като гърне посредата) за 120лв и ми дадоха една година гаранция!

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #65 on: 03-10-2009, 16:26:25 »
 :yes:Както ти казах, износването на гърнетата се казва избушване  :P, понеже вътре ватите, мембраните и т.н. квото има като карантия се рапада :) Важното е поне че си разбрал къде да НЕ ходиш друг път ;)
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #66 on: 07-10-2009, 21:10:31 »
Колеги от къде си поръчвате изпускателни колектори за купетата какви са 4-2-1 или 4-1 какви пари са орянтировачно и ви благодаря претварително :yes:

Преди да пускаш теми колега превери дали няма такава вече!!!

Offline viper70

• Напредващ
Re:Изпускателни колектори!
« Reply #67 on: 30-04-2010, 23:53:54 »
Темата е стара ама и аз да дам някакъв принос. Идеята с смяната е 2 те 2ки тръби да станат с еднаква дължина.Използва се не толкова факта колко са лъснати от вътре а да се минимализира турбуленцията на срещащите се газове. Никой не е открил топлата вода. Това са си прости физични закони.Само не знам защо все реномираните марки като ферари,ламборгини .... и прочие си играят да постигнат това равновесие  ;)
Идеалните колектори това са 4ри отделни за всеки цилиндър в нашият случай.
Съжалявам ако съм ви оспамил темата.. но никой не спомена какъв е принципа и защо се налага подмяната с (спортни) изпускателни колектри.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #68 on: 01-05-2010, 09:04:57 »
Защото оригиналните чугунени се пукат доста често!

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #69 on: 01-05-2010, 12:33:07 »
А аз мислех ,че го правите за да се подобри изпускателната система..... :omg:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #70 on: 06-05-2010, 00:42:45 »
Специално за мен важаха и 2-та случая ... стигнах до решението да подобря изпускателната система ,защото ми бяха пукнати оригиналните колектори ;)

Offline vexxx

• Напредващ
Re: Изпускателни колектори!
« Reply #71 on: 05-02-2011, 23:41:56 »
Слушайте какво става,та питах един сервиз в фейсбука (Автосервизи Хеед) (София) дали могат да ми изработят спортни изпускателни колектори за купето (аз знам колко вървят долу горе (200-300-400 лв) но нали сам бедно момченце викам да питам пък кво.И кво става отговорът е  1000 лв (неръждавейка) викам добре мерси  :D
за какво си говорим  :shock:

Offline vorros

• Новак
  • *
Re: Изпускателни колектори!
« Reply #72 on: 06-02-2011, 20:43:17 »
Бате не им се е занимавало затова!Е виж в онлайн поръчки съм пуснал нещо!Пък другото е ибей.
Бързото каране , е като секса , всеки си МИСЛИ ,че е добър в него!!!